Hoe komt het dat, opeens al je gedachten wegvliegen!?

Soms als ik in bed lig, en over bepalde dingen denk, ontwikkel ik bepalde interesante ideeén over bepalde dingen in het leven zeg maar. Dan opeens in een flits ik weet het niet meer wat of waarover stond net te denken. Is dat normaal en waarom ik herinner mij niet meer?

Weet jij het antwoord?

/2500

Wat jij ervaart (je bent nog redelijk jong volgens mij), is dat je in een mentale toestand komt waarin je erg veel 'wijsheid' vanuit de diepste van je zelf ontvangt. Dit gebeurt voornamelijk als je al je gedachten kunt stoppen en er niets meer overblijft. Dan ervaar je een soort van innerlijke verbondenheid met alles om je heen. Er is niet, maar toch is er alles. Op het moment dat je bewust wordt van deze toestand, dan ga je hierover denken en komen er weer gedachten in je hoofd. Op dat moment is je verbinding met je diepe zelf en met alles om je heen verbroken en stoppen die beelden die je krijgt. De grote truc is om in die toestand te blijven en toch te kunnen observeren wat je ziet. Dit kan maar is niet uit te leggen hoe je dat doet. --- Ik geef als opmerking dat je jong bent, dat je nog momenten hebt dat je volledig gedachteloos kunt zijn. Hoe ouder je wordt, hoe meer je gewend raakt om elk moment wel een gedachte te hebben. Via mediteren kun je jezelf leren om vaker in de toestand van gedachteloos te raken en daarmee de 'poort' te openen naar jezelf en alles om je heen. Hele godsdiensten zijn zo ontstaan, doordat een persoon een hele lange tijd in die toestand heeft gezeten. Taoïsme, boeddhisme, en welk ander geloof nog meer. Christendom, Jezus heeft ook op deze wijze zijn 'wijsheid' ontvangen.

Als je je aandacht op 1 ding richt, dit kan van alles zijn een belevenis van die dag, of in jouw geval dingen in het leven. Zal je gedachtengang zich alleen hierop richten, waardoor er geen andere gedachten in je hoofd komen. Het is een meditatieve toestand, je bent even weg. je krijgt contact met hogere energieen. Ik heb zelf veel gemediteerd en dit ook meerdere malen meegemaakt.tijdens dat "weg zijn" kun je veel informatie krijgen. dit vergt wel wat meer oefening, waar ik zelf ook nog niks over kan vertellen. het is dus normaal, zie het als een soort droom.Als je wakker wordt kan je je die ook niet altijd herinneren. succes..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100