Word je na je dood herenigd met eerdere overleden familieleden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Met een familiegraf dan is het antwoord - ja.

Er is nog nooit iemand teruggekeerd om dit te bevestigen. Maar ik geloof dat dit wel zo is. Niet als lichaam maar als ziel ontmoet je alle geliefde zielen die al vóór jou zijn gaan hemelen.

Heel veel mensen geloven, dat het zo is. Er zijn ook heel veel verschillende culturen die speciale riten hebben ontwikkeld met betrekking tot de hereniging met de eerdere overledenen en de voorouders. Denk ook maar aan de oude Egyptenaren, de oude "indianenverhalen" (hier goed bedoeld) de Azteken en de heilige plaatsen van b.v. de Maori's (Nieuw Zeeland) en de Aboriginals (Australië). Voor heel veel andere mensen blijft het een "sprookje". Veel mensen zeggen, dat de dood het einde is van het lichaam en in een ziel geloven zij niet. We zullen het nooit zeker weten. Net zo goed als we God nooit hebben gezien is er ooit iemand teruggekomen om te vertellen hoe het is ná de dood. Je zult echter beseffen, dat dit weer een discussie geeft tussen gelovigen en niet-gelovigen.

Wanneer je gelooft in de bijbel: niet per se. Stel nou dat jij de enige bent in je hele familie die niet voldoet. Niet goed genoeg wordt bevonden om in de hemel te komen, je wordt verwezen naar de hel. In dat geval is het dus afhankelijk van je eigen gedrag. Tenminste, als je hier in gelooft.

Over de hele wereld al eeuwen lang, zijn er volkeren ( geweest ) die er in geloven. En nog steeds zijn er miljarden mensen die er in geloven. Je zou zeggen waar rook is , is ook vuur. Spiritueel gezien, komen we weer na onze dood " Thuis " waar we vandaan komen en zullen verenigd worden met onze dierbaren. Rationeel gezien is het na onze dood over en uit en is er niets meer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100