Wat precies zijn helende krachten en wat kan je doen om dit wetenschappelijk te laten onderzoeken?

Toegevoegd na 6 dagen:
SuperDank aan iedereen die heeft bijgedragen aan het beantwoorden van mijn vraag op welke Wijze wijze dan ook!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Helende krachten zijn de naam voor de veronderstelde (dus (vooralsnog) puur hypothetische) mogelijkheid die sommige mensen of voorwerpen zouden hebben om andere mensen van hun klachten af te helpen. Deze beschrijving geeft dus puur het gevolg aan: er is "iets" waardoor iemand geneest. Wat dat "iets" is, is onbekend, ook bij degenen die hierin geloven. Wetenschappelijk onderzoek zou zich kunnen richten op de aard van dat "iets". Bijvoorbeeld of het een veld is, of een vorm van signaaloverdracht, of iets anders. Maar dat is niet zo zinvol, omdat zelfs het bestaan van dat "iets" niet is aangetoond. Het onderzoeken van de aard van het "iets" zou dus kunnen betekenen dat je onderzoek wilt doen aan iets dat niet bestaat. Daarom is een zinnigere invulling van wetenschappelijk onderzoek: kijken of er werkelijk iets gebeurt. De "helende krachten" zouden een effect hebben op een zieke. Onderzoek kan zich dus richten op de vraag of dit effect waarneembaar is. Het onderzoek richt zich dus allereerst op de vraag OF er iets is; WAT dat dan is en HOE het werkt is van later zorg. Zulk onderzoek wordt (vanzelfsprekend) daadwerkelijk gedaan. Het richt zich op de vraag of een zieke zich beter voelt na het toepassen van "helende krachten", en zo ja: of die verbetering geen andere oorzaak heeft. Pas wanneer er verbetering optreedt zonder dat je kunt aangeven waar die verbetering door werd veroorzaakt, weet je dat je iets hebt gevonden dat tot nu toe nog onbekend is.  

Helende krachten ontstaan na het volgen van een studie medicijnen. Het proces en de daarbij horende handelingen die aankomende artsen daar leren zijn herhaalbaar en daarmee goed wetenschappelijk te onderzoeken. Dit heeft in de loop van de tijd niet alleen het helen aanzienlijk verbetert maar ook voor een heel instrumentarium gezorgd dat deze krachten verder ondersteund.

Helende krachten zijn bijvoorbeeld iemand genezen waarvan het 100% zeker si dat die persoon is genezen bijvoorbeeld door magnetisme. Eigenlijk bezit iedereen magnetisme, de ene is daar verder in ontwikkeld dan de andere. Als iemand pijn heeft bijvoorbeeld aan zijn been zal de persoon 9/10 van de gevallen met zijn hand naar de pijn gaan en beginnen te wrijven op de pijnlijke plaats. Op die manier probeert de persoon onbewust zichzelf te magnetiseren wat ook niet altijd lukt. Maar het instinkt van het doen zit al in elke persoon. Wetenschappelijk laten onderzoeken is in mijn geval nog onbekend en niet gebeurt. Ook is dit heel moeilijk te onderzoeken want de persoon kan uit zichzelf ook genezen, maar het kan ook dat de persoon door de magnetisme zichzelf heeft kunnen genezen , omdat de magnetisme bijvoorbeeld het immuunsysteem heeft versterkt. Dit zijn zaken die niet kunnen aangetoond worden in deze tijd. Bij gelijk welk onderzoek zal op dit moment niet kunnen bewezen worden dat dit daadwerkelijk door de magnetisme komt. Omdat ze gaan kijken naar de persoon die is genezen , en verschillende factoren kan meespelen is de persoon genezen uit zichzelf dit is dus niet te bewijzen en aan te tonen jammer genoeg. Ik heb Magnetisme als voorbeeld genomen maar je hebt verschillende vormen van Helende krachten. Als bron heb ik een link bij gevoegd genezen van kanker buiten ziekenhuis.

Bronnen:
Genezen van kanker buiten ziekenhuis?
http://youtu.be/0WIgzFaY9Yw

Er is niks vreemd aan helende krachten, al willen sommige het heel spannend maken. Ieder mens heeft helende krachten in zijn/haar lichaam. Bewijzen hiervoor zijn er wel, dat klachten, aandoeningen e.d. soort van 'vanzelf' over gaan, maar hoe dat precies werkt is niet altijd duidelijk. Het is in feite het zelfhelend vermogen van het lichaam wat mensen helende krachten noemen, maar dat klopt dus niet. Wel kun je het zelfhelend vermogen (helende krachten zo je wilt) een handje helpen door voor jezelf te zorgen, weerstand, algehele gezondheid, dat soort dingen. Andere helen door 'krachten' kan niet, je doet het zelf. Misschien zit je beter in je vel als een ander je aandacht geeft en daardoor heb je minder stress en zul je sneller genezen, maar dat doe je allemaal zelf.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100