hoe lang mag men de mantra blijven herhalen ?

hallo , ik zit allang met en vraag waar ik maar geen antwoord op kan vinden, en hoop natuurlijk da ik zo rap mogelijk en antwoord kan krijgen op mij vraag waar ik allang vastzit )

ik herhaal elke dag mijn mantra zo 6x 30min per dag , en vraag mij af of men door TE veel mediteren ook zijn nadelen mee krijgt als ik het te veel doe, voor de rest heb ik buiten dat het mij zorgeloos en blij maakt er geen last van

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb zelf TM beoefend. Het is de bedoeling dat je door de meditatie, inderdaad 2 x 20 min. per dag, je de wereld beter aankan. Dat je kalm kan blijven onder moeilijke omstandigheden, of, als je niet kalm kan blijven dat je dan innerlijk weer snel(ler) in balans komt. Die 2 x 20 minuten per dag zijn voor veel mensen al een opgave maar is wel heel goed te doen. Het is dus niet de bedoeling dat je via de meditatie de werled ontvlucht omdat je de uitdagingen die je tegenkomt te moeilijk vindt. Je kan natuurlijk best eens een keer extra per dag mediteren wanneer het een extra lastige tijd voor je is maar dan nog steeds om de moeilijkheden aan te kunnen en dus niet te ontvluchten. Maar eigenlijk heb ik het vermoeden dat je dit allemaal zelf wel weet, want hoe simpel is het om even je leraar van TM op te bellen met de vraag die je nu hier stelt. Misschien wil je liever zijn antwoord niet horen. Dat is prima, dan krijg je nu het antwoord wat je niet wilt horen van mij :-)). Meditatie is heel goed, geef het niet op. Maar gebruik het als tool om je bewustzijn te ontwikkelen en je innerlijke rust te stimuleren. Heb het goed :-) Groetjes Kristal

Als je daardoor geen tijd meer hebt om andere dingen te doen, zoals bijvoorbeeld huishouden, werk en sociale contacten, dan mediteer je te veel. Als je er verder geen belangrijke dingen voor moet laten, en je voelt je er gelukkig door, dan zou ik er vooral mee doorgaan.

Het gaat dus om Transcendente Meditatie. Dat had je er wel bij moeten zeggen want ook in het Hindoeïsme en Boeddhisme worden mantra's gebruikt. Wat is TM? Transcendente Meditatie is een eeuwenoude techniek om moeiteloos te transcenderen. Het is eenvoudig en natuurlijk en wordt twee keer per dag 20 minuten beoefend, gemakkelijk zittend op een stoel. http://nl.tm.org/ Dit is volgens de officiële website van TM en dus ook wat jouw leraar zegt. Dus als jij daadwerkelijk 6 keer per dag 30 min. op een stoel gaat zitten om alleen maar die mantra te herhalen is dat inderdaad TE veel. Je betaalt waarschijnlijk een hoop geld aan die TM cursus, dus ik zou me maar houden aan die instructies. Als jij echter jouw mantra zo vaak gebruikt, herhaalt, tijdens je normale bezigheden, dan kun je die eindeloos herhalen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100