Als je God bedankt voor al het goede op de wereld, mag je dan ook kwaad op hem zijn voor alle ellende op de wereld?

Toegevoegd na 9 minuten:
Ik bedoel te vragen of je God verantwoordelijk mag houden voor het kwaad als hij ook verantwoordelijk is voor het goede (niet of je nooit boos op God mag zijn)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het goede op de wereld hoeft niet altijd goed te zijn. Het kwade in de wereld is soms gewoon helemaal goed. Ik geloof dat die God altijd het goede voor heeft, ook al zien wij niet altijd in dat het goed is. Ook de minder leuke zaken in de wereld zijn nuttig en dus ook weer goed. Als jij God wilt bedanken is dat prima. Als jij boos bent op hem dan is dat ook prima. Deze emoties horen bij het leven. Op het eind is het allemaal goed. Hij weet dat, dus hij vindt het niet erg als je boos bent.

Zeker. alleen is GOD een verzindsel van een paar slimme mensen in het verleden om de rest te onderdrukken. Dus of je GOD aansprakelijk kan stellen.

Ja, maar niets of niemand zal er beter van worden. Misschien dat het voor jezelf oplucht.

Als je gelooft dat God je een vrije wil gegeven heeft, dan mag het. maar je mag sowieso doen wat je wil hoor.

Ja hoor dat mag, als jij denkt dat God verantwoordelijk is voor zowel het goede als het kwaade, dan is dit heel terecht.

Ik zie mijn relatie met God als de relatie met een aardse vader. Mijn aardse vader bedank ik voor wat hij voor me doet en soms ben ik laaiend om wat hij doet. Zo kijk ik dus ook naar God, ik ben dankbaar voor de goede dingen maar kan hem soms ook toeschreeuwen WAAROM. Ben nog nooit door hem over de knie gelegd dus ik denk dat hij het wel begrijpt!

Als we zelf de verantwoordelijkheid niet durven dragen is het ideaal om een hersenspinsel als god de schuld te kunnen geven...

Als je in God gelooft, mag je zo af en toe best kwaad op 'm zijn. Volgens mij is het best een fijne vent die wel wat kan hebben. Of zal het zo'n ijdeltuit zijn die alleen de goede dingen wil horen? Nee toch?

Nee dat mag niet, je mag God niet dankbaar zijn en niet kwaad zijn voor al het goede/slechte op de wereld... Waarom niet, omdat die arme man daar niets aan kan doen... Hij heeft sinds die eerste 6 scheppingsdagen vakantie... Wat je wel kan doen is het volgende: Bedank jezelf voor al het goede op deze wereld, omdat jij dat zo kunt zien... Dat kan niet iedereen, dus dank jezelf als jij dat zo kunt zien...

Geen mens op aarde heeft bepaalde rechten voor een lang en gelukkig leven. Voor God is het niet belangrijk hoe oud de mens wordt. Ieder leven is voor hem even waardevol, ga je aan kanker dood op je 19 jaar, dan heb je net zo een waardevol leven gehad als de opa die 105 jaar oud werd. Het is de mens die aan alles een prijskaartje wil hangen en denkt ergens rechten aan te verlenen, we zijn voor God allemaal gelijk, het hele leven is als een grote les, we worden telkens weer getest door tegenspoed en ziektes. Aan het eind van de lange of korte rit is er een afrekening, een waardering voor het geleefde leven, dan wordt de kas opgemaakt. Natuurlijk mag je op God boos worden, daar zijn we mens voor, maar aan het einde van de laatste rit zal je het begrijpen.

Ja natuurlijk, het kost hem natuurlijk ook flink wat moeite om elke keer weer een originele ramp te verzinnen. Dat kost veel tijd en energie. Dus een bedankje op z'n tijd is wel zo aardig.

Jazeker. Als God alles is, alles stuurt en overal voor verantwoordelijk voor is, zou je wel een enorme schijnheil zijn als alle goede dingen van God komen, maar hij met alle slechte dingen niks te maken zou hebben. Daarnaast zijn goed en slecht natuurlijk voor een groot deel relatieve begrippen, die mede afhangen van het oog van de waarnemer. Waarom zou je wel dankbaar mogen (moeten) zijn voor de goede dingen die je krijgt, maar niet boos mogen worden om de negatieve ? Het een impliceert het ander ; als alle goede dingen van god komen, moeten alle slechte dingen daar ook vandaan komen.

Je bent een kind van het leven ,kun je jezelf dan verantwoordelijk houden voor het kwaad?Je bent zelf verantwoordelijk wan God ben jij en iedereen die om je heen leeft en ademt.Ook Jezus werd een keer boos op de welbekende handelsmarkt. Kwaad op iemand zijn is alleen een kwestie van iets niet begrijpen.En vaak leert de tijd jou dingen te begrijpen.

Wees dankbaar voor alles. Zowel goed als kwaad laat je iets zien van je eigen zelf.

Natuurlijk mag je boos zijn op God. Hij heeft ons met een vrije keuze geschapen, en respecteerd dit. De mens veroorzaakt veel kwaad, vooral religie"s kunnen veel kwaad veroorzaken omdat ze de Godsdienst vervormen, en gaan toepassen. We zijn hier vooral op aarde om te leren, en dat houdt goede keuzes en slechte keuzes in. Als God zou ingrijpen, hadden wij de mogelijkheid niet om te groeien, en onze keuzes te maken.

God geeft ons zelf de mogelijkheid om goed of slecht te zijn. Dit is dus een persoonlijke keuze. Het enige wat God kan verlangen is dat we proberen om mensen die"ontspoord" zijn terug op het goeie spoor te brengen. De ellende komt dus niet door God maar door de zondige mensen die van de aarde een hel proberen te maken.

Ieder mens heeft het recht om boos te worden op God. De tweede vraag is of je er iets mee opschiet. Als je vanuit bijels perspectief naar God kijkt, en dan voornamelijk naar het oude testament, kun je lezen dat het volk van God soms verschrikkelijke dingen moesten doen. Maar als je kijkt naar het nieuwe testament verandert dit door de komst van Jezus. Bovendien kan je God niet verantwoordelijk houden voor al het kwaad in de wereld. Maar om nou te zeggen dat al het kwaad van de duivel komt is ook weer cliche. Mensen doen al eeuwen lang dingen in de naam van God. Maar kun je God hier dan verantwoordleijk voor houden? Ik denk dat het kwaad in de mens zit. Dus nee ik vind niet dat je God verantwoordelijk kan houden voor het kwaad. Tenslotte hebben mensen de vrijheid om zelf keuzes te maken!

'Het Goddelijke' is niet verantwoordelijk voor onze daden. Het heeft ons een vrije keuze gegeven en wij creeëren zelf dan ook het goede of het slechte. Natuurlijk mogen wij danken voor al het goede wat ons overvalt, maar ook kunnen wij danken voor het slechte wat ons overvalt omdat wij daar onze levenslessen uit mogen halen. Klinkt vaak hard maar het is zo dat wanneer een slechte ervaring ons overvalt, wij in staat zijn hier onze les uit te trekken. Het maakt dat wij groeien in ons bewustzijn. Dit is iets waar je heel dankbaar voor kan zijn/worden. Maar natuurlijk mag je ook boos zijn wanneer er voor jou of voor anderen iets slechts gebeurt, dit zijn jouw emoties en die mogen er zeker zijn.

nee want de mensen maken de ellende op de wereld bijvoorbeeld een oorlog dat doen de mensen en niet god

Goed en kwaad bestaan alleen omdat de mens dit heeft bedacht. In alle kwaad zit iets goeds, we kunnen het alleen niet altijd zien. Je hebt het recht om boos te zijn op alles en iedereen. En je mag alles en iedereen verantwoordelijk houden, inclusief God. De vraag is, wat schiet je ermee op? Blijf bij jezelf, neem verantwoordelijkheid voor jouw eigen woorden en daden. Dat is al groot genoeg.

Je zou eens het verhaal van Job in de Bijbel kunnen lezen. In het 38ste hoofdstuk geeft God een antwoord op de verwijten aan Zijn adres. Daar staat o.a. : waar was jij toen Ik de aarde maakte, etc., etc.? Als je beseft wie je bent en hoeveel groter God is, dan besef je wellicht dat je niet alles weet. Laat staan dat je weet dat je kwaad bent op de juiste. Als een kind aan zijn vader om een brood vraagt, zal zijn vader dan een slang geven? Hoeveel te meer zal God de vader je vragen beantwoorden en in je behoeften voorzien.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100