Wat is de oorzaak van een "dejavuu"?

Iedereen heeft dat wel eens,neem ik aan,dat gevoel van...dit heb ik al eens meegemaakt.Heb je dat dan ook al eens meegemaakt?Hoe komt dat,dat je dat wel eens hebt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is als het ware een hele korte rewind die je hersenen maken. Je ziet/beleeft iets en in de hersenen ontstaat een soort kortsluiting waardoor je het herbeleefd. Dat gaat in een fractie van een seconde.

Een korstsluiting in de hersenen.

Puur omdat dat zo is. Even graven in je geheugen en je weet weer waar en wanneer.

Gebruik het zoekvenstertje linksboven in het GV-scherm. Type daar "deja vu" in (zonder de aanhalingstekens), en je vindt zo'n 24 eerdere vragen over dit onderwerp. Ik ga de antwoorden op die vragen niet herhalen. Kort gezegd komt het erop neer dat de dingen in de buitenwereld dan wel netjes in een bepaalde volgorde gebeuren, maar dat dat beslist niet zo is voor de verwerking in de hersenen. Daardoor kan het best eens gebeuren dat jij iets meemaakt, dat die gebeurtenis alvast in je geheugen wordt opgeslagen, en dat je je pas vlak daarna bewust wordt van wat er gebeurt. Bij alles waarvan je je bewust wordt, kijken de hersenen automatisch in het geheugen of ze al iets vergelijkbaars kennen. In dit geval vinden ze iets - dat die herinnering slechts 0,05 seconden oud is, maakt niet uit. Er wordt een herinnering gevonden in het geheugen, dus "klik", jij hebt een herinnering aan datgene wat je op dat moment meemaakt. Je concludeert daaruit dat je het al eens eerder hebt meegemaakt - want dat is altijd zo, als je ergens een herinnering aan hebt, toch? Er is geen enkele manier waarop je dit kunt voorkomen. Er is geen enkele manier om te achterhalen of een herinnering een deja-vu is, of een echte herinnering. Het zijn onze eigen hersenen die ons hier bedotten. Dat betekent dat we niet op diezelfde hersenen kunnen vertrouwen om dit zelfbedrog te ontmaskeren.

Om voor de gezelligheid ook eens de spirituele kant van een dejavu te belichten: Sommige mensen geloven dat een dejavu veroorzaakt wordt door een herinnering vanuit een vorig leven. Een dejavu voelt immers alsof je ergens al geweest bent of iets al hebt meegemaakt. Zij geloven bijvoorbeeld dat wanneer je een dejavu krijgt bij een plek waar je nooit geweest bent, je hier wel geweest bent in een vorig leven en je dit op dat moment even herinnert. Verder ga ik mee in het antwoord van Cryofiel.

Ik heb regelmatig een deja vu. Soms kan ik die plaatsen en soms niet. Ik ben in ieder geval van mening dat dat niet altijd gaat om iets wat je niet echt hebt meegemaakt. Vaak als ik een deja vu heb dan heb ik er eerder over gedroomd. Soms herinner ik me mijn droom en weet ik waar de deja vu vandaan komt. Soms weet ik niet waar het vandaan komt. Zo heb ik eens een droom gehad die ik bij het wakker worden tot in elk detail heb onthouden. Daarna is die droom ook perfect in mijn geheugen blijven hangen. Bij het wakker worden wist ik dat ik deze droom in de werkelijkheid zou ervaren. Ik kreeg het gevoel dat ik de onbekende persoon waarover ik droomde nodig had om mij te helpen bij een probleem. Een paar maanden later ontmoette ik deze persoon en exact hetgeen waar ik over had gedroomd gebeurde. Dit is mijn meest bizarre deja vu moment geweest.

Bij mij is een deja vu, een gebeurtenis waarover ik gedroomd heb. Heel vaak wordt ik dan wakker, en ben erg onder de indruk van die droom. Heel vaak wordt het later werkelijkheid, en kan ik de droom plaatsen.

Herinnering is de oorzaak van een Deja Vu... Ja ik heb deja vu een deja vu... Herinnering, meer niet...

iemand vertelde me ooit dat een deja vu is, als een anwb-paddestoel in je leven. als een teken dat je op de juiste weg zit. tsja....

Da's het ultieme bewijs van re in kar nazi! Je hebt dat in een vorig of voor vorig leven als is een keertje meegemaakt. En misschien ook wel in een volgend leven.

Wat in 'het rijk van de Aarde' praktisch nog zal plaatsvinden, dat is voor 'het rijk van de geest' theoretisch reeds gebeurt. Het rijk van de geest is dát, waar de toekomst reeds heeft plaatsgevonden. Het rijk van de Aarde is dát, waar de toekomst nog zal gaan plaatsvinden. http://www.encyclo.nl/begrip/Geest Men mag dus aannemen, dat alle openbaringen en uitkomsten voor de geest reeds bekend zijn; dát is de oorzaak van een dejavuu. ALLES herhaalt zich immers, soms herbeleeft men IETS, want er is NIETS nieuws onder de zon. http://www.statenvertaling.net/zoek.php?qb=nieuws+onder+de+zon Iedereen weet dat; velen vergeten dat; weinigen herinneren dat...

Een mogelijke verklaring stamt uit de neurologie. Wat bij een déjà vu gebeurt, kan ook worden omschreven als een "kortsluiting" van de hersenen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/D%C3%A9j%C3%A0_vu

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100