Welke spirituele betekenissen kent de tijger ?

Ik heb een schilderij gekocht, met een tijger erop.
En nu vraag ik me af wat de spirituele betekenissen van de tijger zijn.
En er is geloof ik ook een land, waar die in de dierenriem staat, welk land is dat, en wat is de betekenis ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Even googelen (tijger spiritueel): Chinese Astrologie TIJGER De Tijger is in de Chinese astrologie een van de meest gelukkiste tekens van de dierenriem. De Tijder is veelal snel verveeld, zijn wat lui en hebben moeite zich aan regels te houden. Ook staan zij erom bekend dat zij drukke baasjes zijn en vrij rusteloos. Wanneer zij moeten werken zijn zij snel afgeleid, en hebben er nogal een handje van zichzelf voor de borst te willen klopen. De Tijger vind het ook prachtig naar zichzelf te kijken, dus haal spiegels maar uit de buurt van deze ijdeltuit.

Bronnen:
http://spiritual.punt.nl/index.php?r=1&id=...
http://www.144sterrenbeelden.nl/zvistij.html

In de Chinese dierenriem hoort het sterrenbeeld tijger thuis. De chinese dierenriem telt ook 12 sterrenbeelden, alleen gaan deze sterrenbeelden een heel jaar mee. 2010 is het jaar van de tijger. Even een gekopieerde samenvatting van eigenschappen: Samenvatting: Tijgers zijn erg gevoelige, maar ook nadenkende mensen. Ze hebben echter ook de neiging ongeduldig te worden. Een Tijger wil met respect worden behandeld, maar desondanks komt hij soms toch in conflicten terecht met andere mensen met macht. Belangrijke beslissingen neemt een Tijger niet graag en als het kan schuift hij dat voor zich uit. Dat leidt ertoe dat ze dan vaak te snel handelen zonder erbij na te denken. Ze nemen moedig een risico en hen valt veel succes ten deel. Ondanks hun wantrouwen zijn ze erg moedig en dapper. Kortom: de Tijger is de geboren leider! http://www.chinese-horoscoop.com/tijger/ Maar dit is slechts algemeen. Ook voor deze astrologie geldt dat je antecedenten uit andere riemen hebt. Mijn antecedent is bijvoorbeeld een paard. En daarnaast heb je ook nog eens vier typen tijgers. Ik kan zo gauw online hier niets over vinden. Maar ik heb thuis een boekje waar extra informatie instaat. Je hebt o.a. "Tijger die door het bos loopt" en "Tijger in de bergen" ja en dan nog twee, maar daar kan ik even niet opkomen.

ik ben er van overtuigt dat je op deze site het antwoord zult vinden. link: http://www.spiritueel-dromen.nl/index.php/dieren-symboliek ik hoop dat dit je helpt.

"Welke spirituele betekenissen kent de tijger? En er is geloof ik ook een land, waar die in de dierenriem staat, welk land is dat, en wat is de betekenis?" Tijger is een 'Chinese sterrenbeeld', en het is het derde sterrenbeeld in de Chinese Zodiak-ring. Voor de Chinezen is het jaar 2010, dit jaar dus, het jaar van de Tijger en het jaar van het element Metaal. Normaal staat de Tijger voor: geluk, voorspoed, kracht, vernieuwing, kansen, mogelijkheden en opties; wie naar de toekomst kijkt, die zal dáárvan het meest kunnen profiteren; wie naar het verleden blijft kijken, die zal dáárvan weinig, of niet, kunnen profiteren. De Tijger zegt: "Ik ben de krachtige strijder, die zeer snel weet te herstellen (zowel geestelijk als lichamelijk); ik eis (van mezelf) vooruitgang; ik breng vernieuwing en voorspoed; ik bruis van de energie, ik ben sterk; ik, de onrustige, ben zoekende naar rust; ik hou van mensen, mijn 'vrienden'; ik kan gelijk een orkaan worden, die grote schade aan kan richten; ik ben de strijdvaardige strateeg, die zeer strijdlustig kan worden; ik wil tranformeren/ regenereren; ik (ben soms te heftig en) ga in de kracht van vrede en/ of onvrede." Het 'Chinese sterrenbeeld Tijger' is ook gelijk, aan het 'Westerse sterrenbeeld Waterman'

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Chinese_dierenriem
http://nl.wikipedia.org/wiki/Tijger_(astrologie)

Geen enkele, een tijger is niet spiritueel... En als je gedachten OVER een tijger spiritueel noemt, dan is het voor ieder voor zich welke gedachten-koppeling men kan maken, fantasie is er in overvloed... Dat kun je net zo goed zelf verzinnen... Sterrenbeeld tijger ook daar heb ik nooit van gehoord...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100