Wat betekend het woord 'agape'?

Dit is wat wikipedia erover zegt: http://nl.wikipedia.org/wiki/Agape

Maar het is niet volledig volgens mij.

Ik las het voor het eerst in het boek: the twelfth insight, James Redfield
http://www.cheap-health-revolution.com/twelfth-insight.html

En nu ook in de samenvatting/recentie van dit boek:
http://www.bol.com/nl/p/de-pelgrimstocht-naar-santiago/1001004008564221/

Weet jij het antwoord?

/2500

Definitie: Agape is onbaatzuchtige, opofferende, onvoorwaardelijke liefde, de hoogste van de vier soorten van liefde in de Bijbel . Dit Griekse woord en variaties ervan zijn te vinden in het Nieuwe Testament. Agape beschrijft perfect de vorm van liefde Jezus Christus heeft voor zijn vader en voor zijn volgelingen: Wie mijn geboden en houdt ze is degene die mij liefheeft. Degene die Mij liefheeft, zal geliefd worden door mijn Vader en Ik zal ook hen liefhebben en Mijzelf aan hen. (Johannes 14:21, NBV )

Bronnen:
http://christianity.about.com/od/glossary/...

De Agape liefde richt zich op de behoeften van de ander, zoekt wat het beste voor de ander is en laat de ander de vrije keus om die liefde te beantwoorden of niet. De Here Jezus die zijn leven gaf als losprijs voor velen, was een uiting van de agape liefde van God voor de mens. Moeder Theresa gaf haar leven op om de armen te helpen, ook een vorm van de agape liefde. Corrie Ten Boom die de Joden deed helpen in de tweede wereldoorlog, en dit moest bekopen met het concentratiekamp.

Volgens mij heb jij niet alle bronnen nagetrokken die wikipedia heeft via de door jou opgegeven link heeft weergegeven want als je de spreekwoordelijke som van al die artikels maakt dan kom je wel degelijk tot overeenkomsten met hetgeen zowel James Redfield als Paulo Coelho erover schrijven. Uiteraard zal élk van ons een iets andere uitleg geven en/of andere woorden gebruiken om een zelfde fenomeen (in dit geval agape) te beschrijven/verduidelijken maar in essentie komt het dan toch weer op hetzelfde neer. Met name dat agape het soort bewust opgewekte Allesomvattende Liefde is die ons in een haast onbeschrijflijke toestand van Allesomvattende verbondenheid brengt. Een toestand waarin je in volle Vertrouwen en onbevreesd alles wat je denkt te bezitten deelt met alles wat je binnen en buiten jezelf ervaart. Een toestand die je, tot meermaals toe, zelf bewust dient te ervaren om ook de meest diepgaand essentie ervan te bevatten/begrijpen. En dan nog... wie zegt dat we wel degelijk alles kunnen/mogen begrijpen vanuit het fenomeen mens?! Hoe dan ook... Sommige ervaringen laten zich nu eenmaal niet volledig vangen in één woord of één uitdrukking. Dat heb jij volgens mij ook al meermaals ervaren, toch? Probeer agape in in een hokje te vangen maar ga de uitdaging aan om de essentie ervan elke dag opnieuw bewust te doorleven en je kan jouw Geluk vanwege jouw innerlijke en uiterlijke Rijkdom niet op! En dat soort Rijkdom deel je dan automatisch en onbevreesd met anderen omdat je weet dat er Altijd overvloed is en zal zijn voor hen die met een bewust gestuurde focus élk facet van de Schepping zuiver Liefhebben. Bedankt om dit wonderlijke fenomeen nog eens in de kijker te zetten! Liefs en fijne agape-tijd gewenst ;-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100