Wat is het verschil tussen spiritueel zijn en paranormaal zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Spiritueel zijn, is een manier van leven met of zonder een godsdienst. Paranormaal zijn, zijn dingen/ handelingen, die je naast je normale zintuigen kan waarnemen/ beïnvloeden.

Paranormaal begaafd zijn wil nog niet zeggen dat je ook een spiritueel ingesteld mens bent. Met een paranormale gave wordt je geboren. Spiritueel zijn is een keuze.

Je bent spiritueel wanneer je nadenkt over de relatie tussen jou en de wereld, tussen de mens en de aarde, tussen de mens en de kosmos. Als je nadenkt over het 'waarom' van de dingen. De kernwoorden van spiritualiteit zijn 'verbondenheid' en 'doel', waarbij je voor 'doel' overigens ook 'bedoeling' mag lezen. Je bent paranormaal als je dingen kunt die door de wetenschap niet worden geaccepteerd. Bijvoorbeeld iets in beweging brengen via gedachtenkracht, of gedachtenlezen, en zo zijn er nog veel meer voorbeelden.  

Er is in wezen geen verschil tussen beiden. Er is enkel verschil voor degenen die een zelfde fenomeen anders ervaren en vervolgens anders verwoorden. Iedereen is zowel spiritueel als paranormaal begaafd en/of onderhevig aan de natuurwetten die ons een bewustzijnsproces laten ervaren. Wanneer wij er bijvoorbeeld van uitgaan dat wij iets kunnen waarnemen of ervaren wat anderen niet kunnen dan zijn we geneigd om dat onder de noemer paranormaal te klasseren tot... we op een dag tot de ontdekking komen dat men sinds het prille begin mensen waren die gelijkaardige ervaringen opdeden doch ze vonden het ofwel heel normaal ofwel hielden ze het stil om niet beoordeeld en/of veroordeeld te worden. De term spiritueel zijn en/of spiritueel bewustzijn slaat in wezen op het bewust ervaren en/of het bewust kennis nemen van voorgaande feiten/fenomenen. Het lijkt er op dat er mensen zijn die helemaal niet over 'paranormale' gaven beschikken en het lijkt er op dat sommigen mensen niet spiritueel zijn. Echter, de ene is er zich gewoon minder van bewust dan de andere. De ene is er gewoon anders mee bezig dan de andere. De ene maakt er meer ophef van dan de andere. De ene ervaart het anders dan de andere. Hoe dan ook, het is allemaal prima zoals het is want élke ervaring is een noodzakelijke ervaring om ons bewust te worden dat iedereen even spiritueel en paranormaal geaard is. Verschillen zijn er dus enkel als wij die er van willen maken of willen in zien. Anyway, Have Fun Any Way!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100