Kunnen er levende paranormale gidsen zijn

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het KAN, in de zin dat het altijd mogelijk is dat iets bestaat zonder dat wij dat doorhebben. Bedenk je dat het onmogelijk is om te bewijzen dat iets NIET kan of NIET bestaat. Dat betekent dat de mogelijkheid altijd aanwezig is. Tot nu toe hebben wij echter nog nooit een levende paranormale gids ontdekt. Er zijn weliswaar veel mensen die ervan *overtuigd* zijn dat er levende paranormale gidsen bestaan, of zelfs dat zij zelf een levende paranormale gids zijn, maar dat is slechts een overtuiging, en (voor zover bekend) geen feit. Dit blijft gelden, zelfs als bij sommigen die overtuiging zo enorm sterk is dat zij van mening zijn dat het geen overtuiging meer is, maar een "zeker weten". Kortom: de mogelijkheid bestaat, al was het maar omdat we het nooit kunnen uitsluiten. Concrete aanwijzingen dat ze bestaan zijn echter tot nu toe nooit gevonden.  

Veel mensen gaan er van uit, dat een gids, geleide gids, beschermengel, of welke naam er ook voor gebruikt wordt, een overleden dierbare is uit een van je vorige levens. Ooit hebben jullie elkaar dus gekend. Levende paranormale gidsen, zouden dus niet bestaan.

Ja, de kunnen er zijn. De Bijbel waarschuwt hiervoor gezien de negatieve ervaringen die mensen kunnen krijgen met geesten. “Laat ook geen waarzeggers, wichelaars, voorspellers, tovenaars en bezweerders toe, noch personen die de geesten van doden kunnen oproepen en raadplegen. ” (Deut. 18:10). Deze gidsen zijn in werkelijkheid demonen, die de mensen verleiden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100