Bestaat er een alternatief voor het leven?

Je kan niet zo gek bedenken of er is wel een alternatief voor, maar bestaat dat ook voor het leven.
Mooie vraag voor xialles.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk het niet, dat er een alternatief is, tenminste uitgaand van het idee dat je een symbolisch gezegd een pad moet bewandelen, er lessen zijn die je moet leren, en ik denk dat je bent gehouden aan die ene weg. Je kunt figuurlijk gesproken een zijstraat nemen, door bijvoorbeeld een eind aan je leven te maken, maar ik denk dat je op de plek waar je dan komt, je zult moeten herbezinnen en weer opnieuw zult verder gaan op je pad.....

Het meest populaire alternatief tot nog toe is de dood.

Jazeker, en die beleven we ook allemaal en iedereen. Alleen niet bewust.

Dromen. MMORPG.

Ja, het leven zelf! Maar dan wat je er zelf van maakt, en niet hoe anderen vinden dat je het moet doen ;-)

Wat je nu doet is een slecht alternatief voor het ware leven... Ed, je vroeg er zelf om, worstel je hier doorheen en krijg helderheid, mag dit halve woord tot een ontdekking leiden... Prettig en gelukkig nieuw jaar...

Overleven ,als je midden in de puree zit ik denk ook aan oorlog ,armoede ,zwaar psychisch in de knoop zit ,geen uitweg meer zien.

Nee. als je lichamelijk bedoelt.

het alternatief is de dood,alles wat niet leeft is dood

Een alternatief voor 'het' leven, is 'jouw' leven.Je eigen middelpunt, je zelf,helemaal naar binnen gaan. Ik wens je een stralend gelukkig nieuwjaar.

Ja die bestaat wel:dat is een totaal ander leven die je helemaal niet kent of nog nooit gedaan hebt: bv overleven in het oerwoud zonder hulpmiddelen.

Een alternatief voor het leven is volgens mij natuurlijk en landelijk leven met persoonlijke ervaringen...

Geef me een omschrijving van oorspronkelijk leven. Dan zal ik de alternatieven aandragen. Een toelichting: Alternatieve geneeskunde wordt zo genoemd door de reguliere geneeskunde. Dit, terwijl de reguliere geneeskunde gebaseerd is op wat nu alternatief heet, maar wel de oorspronkelijke is!

Ja (en nee?). Het is maar hoe je het bekijkt. De kinderen in lage lonen landen die onze goedkope spulletjes (mede) produceren, die hebben geen leven..., die weten dus hoe het alternatief eruitziet. En zoals Xinix hierboven al aangeeft, heeft hij een perfect alternatief voor het leven gevonden. En soms kiezen potentiele moeders voor abortus. Ook een alternatief. Voor weer andere mensen is euthanasie het te verkiezen alternatief. Maar voor mij is er geen beter alternatief denkbaar, ik kies 100% voor het leven zoals ik het ken!

Je zou in zekere zin kunnen zeggen dat sommige mensen kiezen voor een alternatief voor het leven.Ik noem ze vaak de ''levende doden''Mensen die zwaar verslaafd zijn aan de hard-drugs omdat ze zichzelf willen verdoven voor de harde realiteit.Ze kunnen niet met het leven omgaan.Hieronder vallen natuurlijk ook de alcohol verslaafden.Ook denk ik weleens dat monniken en nonnen een alternatief hebben voor het leven want ook zei onthouden zich toch van vele aspecten van het leven. Toegevoegd na 1 minuut: En voor allemaal een Héél Gelukkig 2010!

leven om het leven heen, omdat het dwars door het leven heen gaan, vaak voor sommige kwetsbare zielen te zwaar is. maar ja, dat is ook een leven s(stijl)

Na de dood, het eeuwig leven.

Nou, ik weet niet of het een alternatief te noemen is, maar in plaats van te leven, zou je ook kunnen vegeteren, Lijkt me niet heel aantrekkelijk, maar het is een optie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100