Waar of niet waar is telepathie met degene waar je een oogje op hebt mogelijk?

Ik zou het willen weten ondanks dat het wetenschappelijk niet te bewijzen is. Vriendin heeft het idee dat een man die zij ook leuk vind ook een oogje op haar heeft maar er is tot nu toe nog niks gezegt of over gesproken. Ze beweert nu dat ze elke ochtend of voor het slapen gaan het idee heeft dat hij in geestelijke vorm bij haar komt. Onverklaarbaar fenomeen maar het voelt als echt en erg mooi vertelde zij. Nu weet ik uit de wicca dat men zo een partner kiest; eerst gedachten of beelden uitzenden om te zien of het antwoord ja of nee zal zijn maar wicca is ook een wereld waarin verbeelding zeer belangrijke consequenties heeft voor de realiteit. Ik vind het raar dat hij het dan niet gewoon zegt. Hoe weet zij dan dat ze de goede voorheeft? Vind het ook een wat vreemde manier als een man getrouwd is of al een betrekking heeft. Vriendin is een dame met een goede baan en met twee voeten op de grond. Zou de vraag blijven staan onder spiritualiteit zou ik graag wat meer erover weten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik weet dat het voor veel mensen moeilijk te geloven is, ook al omdat het niet bewezen is maar ik antwoord nu vanuit mijn eigen ervaring: Ja, dat kan wel, maar lang niet met iedereen. Ik weet niet zeker waarom het bij de een wel kan en de ander niet. Maar het kan goed te maken hebben met de intensiteit waarmee de ander aan je denkt en of je op dezelfde "golflengte" zit. Zeker wanneer men in het verliefde stadium is, staat men heel open voor de ander en kan je (bij sommige mensen dus)heel duidelijk voelen wanneer de geliefde in gedachten zijn totale aandacht op jou richt. Eigenlijk is het een vorm van geestelijke intimiteit. Dat hoeft niet persé met wicca te maken hebben, dat kan ook gewoon als men zijn/haar energie met intensiteit kan uitzenden en degene naar wie je uitzendt in staat is om het te ontvangen. En ja, de energie heeft een bepaalde "trilling" (misschien niet het juiste woord maar ik kan het even niet anders uitleggen) die bij iemand hoort, waardoor je herkent wie het is, als je hem kent. Dat is dan ook precies waarom het in het geval van je vriendin wat opdringerig overkomt m.i. Deze man heeft al een vriendin? Heeft hij zich niet uitgesproken tegen je vriendin over zijn gevoelens voor haar? Dan zou je zijn gedrag niet netjes kunnen noemen. Als het waar is wat zij zegt en ervaart dan zou je kunnen denken dat hij achter de rug om van zijn vriendin (energetisch) contact zoekt met een ander. Als ik haar was zou ik oppassen met hem want het getuigt niet van integriteit, meer van energetische inbraak. Je kan het vergelijken met de deur in huis vallen. Je kan beter eerst aankloppen en op toestemming vragen of je binnen mag komen. Een energetisch contact hebben met iemand kan zeer intens en hevig zijn, maar zou eigenlijk pas plaats mogen vinden wanneer beide partijen vrij zijn, is mijn mening.

Ik denk dat de man in kwestie van niets weet, en dat het meer een dagelijks ritueel is gaan worden. Ze heeft toevallig een keer aan hem gedacht bij slapen gaan of opstaan. Misschien gaat ze nu naar bed met de gedachte: zou ik hem weer "voelen"en ja als je dat al denkt is de suggestie er zo. Ze denkt alleen maar dat haar gevoel wederkerig, is maar weet het niet zeker. Een beetje dagdromen hoort daar bij en dat kan ook met slapen gaan en opstaan. Want hoe weet hij wanneer het haar bedtijd is?

Indien je er van uit gaat dat telepathie ook echt bestaat, is er eigenlijk niets onmogelijk. Maar we weten er nog veel te weinig van om er iets zinnigs over te zeggen. Telepathie kan niet een beetje bestaan, of het bestaat niet, of het bestaat wel, maar dan met alle mogelijkheden. Maar dat geldt echter ook voor b.v. wensdenken. Indien je maar lang genoeg iets heel graag wilt, kan je soms ook denken dat het gebeurt en lijken onmogelijke zaken ook mogelijk te zijn, terwijl in het echt niets gebeurd. Al dit soort zaken lopen door elkaar heen en kunnen resulteren in het waarnemen van iets waar men naar verlangt, maar toch niet echt is. Toegevoegd na 1 uur: Toelichting op mijn antwoord, indien je er van uit gaat dat telepathie onmogelijk is, kan je de vraag niet beantwoorden. Ga je er van uit dat dit wel zo is, is eigenlijk niets onmogelijk. Een duidelijke ja dus.

Het is wetenschappelijk bewezen dat mensen hun gedachten/beleving onder sommige omstandigheden kunnen synchroniseren, je hebt dan een WIJ beleving ipv een IK beleving, wat bij de ander dan ook plaatsvindt. Zogezegd, dit is wetenschappelijk aangetoond. Mogelijk dat een telepathiebeleving daar deel van uit kan maken. Zo is er een tweeling die op het examen VWO exact dezelfde cijfers haalden. Dat waren niet alleen tienen maar ook negens en achten. Het lijkt me waarschijnlijk dat ze hun psyche gesynchroniseerd hebben , omdat kanstechnisch gezien een dergelijke prestatie wel zeer klein is.

wel, ik heb net hetzelfde gehad jaren terug. Ik was heel erg verliefd op iemand en soms had ik het gevoel of hij er "stond". Letterlijk. Dan kreeg ik een ingeving dat ik hem terug zou zien als ik een bepaald liedje hoorde. Maanden later ga ik winkelen, het liedje klinkt uit de boxen in straat, ik snel naar huis en jawel hoor, hij belt aan. totaal onverwacht. Wij waren toen op de één of andere manier heel diep verbonden, alhoewel we elkaar nauwelijks zagen en nooit met elkaar iets hebben gehad omdat dat niet mogelijk was door externe omstandigheden. Wij hebben het ook toen niet tegen elkaar gezegd, maar het was er wel. Dat heb ik alleszins jaren nadien ook van hem vernomen. Maar toen was het helemaal over, hij was een totaal andere weg ingegaan en is intussen eenzaam gestorven. Dus : ja, het kan zeker, er is meer tussen hemel en aarde dan we ons met ons menselijk brein kunnen voorstellen. Zo te horen laat je vriendin haar leven er ook niet door bepalen, dus laat ze maar genieten van wat er is . Wat je opmerking over spiritualiteit betreft : dat is ook zo een term die heel erg beladen is. Sommige mensen gaan hier heel ver in en vergeten dat ze ook nog op aarde zijn, anderen zijn er zo bang van dat ze het een schop geven. Of denken dat het menselijk brein al ver genoeg ontwikkeld is om alles te vatten en/of dat de enige manier om iets te bewijzen de "wetenschap" heet. Ik weet wel dat ik voor mijn uitgangspunt het risico loop om heel wat minpunten zal krijgen, maar so be it .... Ik ben er heilig van overtuigd dat we met ons brein veel meer kunnen dan dat we momenteel toelaten en dat niet alles moet bewezen zijn vanuit de wetenschap. Spiritualiteit is een containerbegrip dat zowel kwakzalverij in zich houdt dan onverklaarbare fenomenen, elfjes en demonen, kaarleggen, pendelen, je eigen "zesde zintuig", de buikgevoelens die je voor iets waarschuwen, het zeker weten dat je een doel zal halen door het voor je geest te halen (wordt in de sport toegepast trouwens) enzovoort. Als je zegt "iedereen doet aan spiritualiteit" betekent dit met andere woorden niet "iedereen leest de toekomst uit koffiedik", maar bijvoorbeeld ook dat veel mensen afgaan op hun buikgevoel zonder dat te kunnen verklaren. Zeggen dat spiritualiteit nonsens is, is dus het kind met het badwater weggooien. Maar om hier objectief over te kunnen denken heb je nood aan een open geest, waarbij je dingen observeert en ook dingen toelaat die je niet kan verklaren.

Vooropgezet een bijzondere (fijne) ervaring?! Hoop dat de verliefdheid (?) haar niet al te blind laat worden! Maar als er al een spirituele verklaring voor zou zijn ben ik eerder geneigd om te spreken van 'bilocatie' en niet van 'telepathie'. Onder telepathie verstaat men het vermogen tot rechtstreekse overdracht van gedachten en gevoelens en van informatie op afstand. Bilocatie is het tegelijkertijd aanwezig zijn van een persoon op twee verschillende plaatsen door bijvoorbeeld uittreding. Er zijn in het verleden zeker getuigenissen geweest van heiligen uittredingen. Maar of 'jouw' man dat ook is en of dat alleen bij heiligen voorkomt valt nog te bezien. Verder komt het wel vaker voor dat bijvoorbeeld geliefden waarvan de een komt te overlijden dat de ander, die op afstand is, dat ineens weet. Een ander 'wetenschappelijk' argument dat pleit voor telepathie wordt nog weleens gebruikt in sommige spirituele sferen. De zogenaamde kwantumverstrengeling toegepast op menselijk niveau. Hierin zijn de 'partners' zo met elkaar verbonden/gecorreleerd dat het in ieder geval lijkt alsof er op afstand informatie wordt uitgewisseld. Maar deze toepassing wordt door de echte natuurkundige wel als (bijna) onmogelijk beschouwd! Hoewel ik niet (kan?) uitsluit dat een van bovenstaande theorieen de mogelijkheid van telepathie ondersteund, lijkt mij een sterke verbeelding met een groot (wederzijds) verlangen eerder gepast. Maar vaak is een teken van echtheid dat het blijvend is....voor je vriendin hoop ik dan dat hij dan ook eens een keertje met vlees en bloed bij haar komt!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100