Is licht wel zichtbaar?

En voor de snelle ja-drukkers: Waarom is het dan donker des nachts, de zon schijnt dan toch ook...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik ga uit van zichtbaar licht, niet van infrarood licht, ultraviolet licht, of nog andere lichtsoorten. Ik ga er ook van uit dat dat zichtbare licht de juiste intensiteit (zeg maar felheid) heeft om in principe goed zichtbaar te zijn voor een gezond menselijk oog. Zo, nu zijn de zaken al simpeler. Zulk licht kunnen we ALLEEN zien als het DIRECT op ons netvlies valt. Licht dat van links naar rechts door de kamer gaat, al gaat het op 2 cm voor onze ogen langs, kunnen we NIET zien: het valt namelijk niet op ons netvlies. Als jij en Dounja (of was het die ander die met D begon en met A eindigde? ;-)   naast elkaar op de bank zitten, en op het tafeltje dat voor die bank staat staat een bos bloemen, dan zie jij die bloemen omdat er lichtstralen direct van de bloemen naar jouw netvlies gaan. Er gaan ook lichtstralen direct van de bloemen naar Dounja's netvlies. Daardoor ziet zij die bloemen ook. Jij ziet echter NIET de lichtstralen die van de bloemen naar Dounja's netvlies gaan. Dounja kan de lichtstralen die zorgen dat JIJ de bloemen ziet, niet zien. In spannende films wordt een doorgang wel eens beveiligd met laserstralen. Die zie je dan als dunne rode of groene lichtstralen. DAT KAN NIET! Die lichtstralen, al zijn ze mooi rood of groen, kun je NIET zien, want ze vallen niet direct op jouw netvlies. Hooguit kun je een laserstraal zien als de ruimte stoffig is. Het licht gaat dan onzichtbaar door de lucht naar een stofdeeltje. Daar wordt een deel van het licht afgebogen in de richting van jouw oog. DAT deel van het licht zie je, en daardoor zie jij het stofdeeltje. Als er genoeg stofdeeltjes zijn, kun je zien waar de laserstraal loopt. Terug naar je vraag. 's Nachts schijnt de zon, maar dat licht valt NIET direct op jouw netvlies. Als de maan schijnt, kun je de maan zien. Het zonlicht gaat van de zon naar de maan - maar dat zie jij dus niet. Daarna gaat het licht van de maan naar Venus, naar Mars, naar jouw buurman, naar jouw schoenpunt, en naar jouw netvlies. ALLEEN dat laatste licht kun jij zien. Het licht dat van de maan naar jouw schoenpunt gaat, kun je niet zien. Slechts het gedeelte dat door jouw schoenpunt DIRECT naar jouw netvlies wordt weerkaatst, kun je zien.

Zegt toch snel ja! Het is altijd licht.. anders kun je ook niks zien. Alleen is de hoeveelheid licht minder door de rotatie van de aarde om de zon.

licht maakt alles zichtbaar. 's nachts zie je ook wel wat, maar niet zoveel omdat er minder licht is. Er is minder licht omdat de zon de andere kant van de aarde aan het belichten is...

Alleen als 't in je oog valt. Als 't donker is 's nachts, valt 't niet in je oog maar schiet 't er op grote afstand bij langs (de zonnestralen dan).

Tijdens de nacht is de oppervlakte in de schaduw van de aarde. We krijgen nog een beetje licht van weerkaatsing van de maan (afhankelijk van zijn stand) en (in significante minder mate) van de overige sterren. Toegevoegd na 2 minuten: Overigens niet alle licht (electromagnetisch straling) is zichtbaar. Alleen licht met een golflengte van (ongeveer) 450 nm tot 700 nm is voor mensen zichtbaar. De zon zendt een veel bredere spectrum uit.

Het onzichtbare deel van het licht is onzichtbaar. Het zichtbare deel is zichtbaar als het rechtstreeks of via via op jouw netvlies komt. Gegeven de definitie van 'licht' en 'zichtbaar' is het antwoord dus JA

licht is zichtbaar... wij zijn licht... lichtgevende wezens...alleen onwetenden zien geen licht... Een verlicht mens heeft zelfs geen ogen nodig om te zien... want alles is één

Ik denk dat licht op zichzelf niet zichtbaar is, maar alleen de weerkaatsing ervan op oppervlakten. Je ziet de objecten die het licht weerkaatsen, maar het licht zelf zie je niet.

Hoe definieer je zichtbaar? Een object is zichtbaar als er fotonen op kunnen botsen, die vervolgens in je oog komen. Dat kan met een lichtstraal niet. Een door het vacuum passerende lichtstaal zie je dan ook niet. Dat is dus wat er 's nachts gebeurt. Dus nee, dan is licht niet zichtbaar. Maar als je zichtbaar definieert als psychologisch fenomeen, dan wel. Maar dan moet de straal (of z'n verstrooiing) wel in je ogen schijnen. Fotonen zijn de enige objecten die je kunt zien zonder hulp van "licht van buitenaf". Dus ja en nee (of eigenlijk: nee en ja).

Het antwoord boven mij (toen ik op antwoorden drukte) van Mjn klopt aardig: "Ja & neen". Licht is een elektromagnetisch golfverschijnsel wat zich in de ruimte in alle richtingen voortplant. Een opgewekt elektrisch veld veroorzaakt een magnetisch veld dat op zijn beurt weer een elektrisch veld opwekt. We krijgen zo een ketting van elektronische en magnetische velden. Onze ogen zijn gevoelig voor het kleine deel elektromagnetische straling dat licht heet. Licht bestaat uit vele kleuren waarvan je van het spectrum altijd de volgende noemt: Rood-Oranje-Geel-Groen-Blauw-Indigo-Violet. (©HLO 8/2008) Het zichtbaren spectrum kun je zichtbaar maken door wit-licht door een prisma te laat vallen. Onzichtbaar zijn voor ons met het blote oog Infrarode straling en ultraviolette straling. Licht is dus onzichtbaar totdat wij het zichtbaar maken. Waarom het des nachts donker is: omdat de zon dan de andere kant van de aarde belicht. De zon schrijnt dan idd ook gewoon.

zichtbaar: het eindresultaat van de beeld verwerking- hoe jouw hersenen die informatie verwerken bepaald wat jij ziet. als je iets gedronken of gegeten hebt en het beïnvloed je waarneming is de werkelijkheid niet veranderd maar jouw interpretatie wel. tussen je ogen en het geïnterpreteerde beeld zit een heel proces van eiwitten, waterstof ionen elektrische pulsen, zenuw-banen, chemische stoffen en cellen.

Licht wat niet direct of via weerkaatsing in ons oog valt zien wij niet; inderdaad van al het zonlicht dat de ruimte in straalt zien we 's machts niets tenzij het door de maan of een satelliet oid wordt weerkaatst.

Licht is altijd zichtbaar.doordat de aarde om de zon draait komt hier bijvoorbeeld in Nederland de nacht maar op een ander gedeelte komt er licht,.

ik denk niet

Een goeie vraag. Licht bestaat uit meerdere componenten. Een bron , een straal die ook weer uit componenten bestaat. Een deeltje daar weer van is wat we noemen zichtbaar licht. De bron is zichtbaar ( in die frequenties ) als je er naar kijkt, Maar als je er van wegkijkt zie je niets meer van dat licht TOT dat het ergens tegenaan botst en weerkaatst, jouw ogen in. Eigenlijk kun je zeggen dat licht zichtbaar MAAKT, maar zelf onzichtbaar is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100