Ben je een zoeker of een vinder?

Voor diegenen die geloven dat een ziel van te voren een keuze maakt over het leven dat je gaat leiden:

Ik las laatst een boek waarin staat dat er twee categorieën zielen zijn: 'Zoekers' en 'Vinders'.

Citaat: "Voordat je ziel incarneerde, heeft zij gekozen voor een leven als Zoeker of als Vinder. Deze beslissing bepaalt niet alleen je doelstellingen, maar ook je spirituele groei op aarde. Zoekers willen groeien, Vinders willen met hun talenten aan de slag. Zoekers willen een beter mens worden. "

Wat ben jij? Een zoeker of een vinder? En wat vind je van die keuze? Welke weg is makkelijker of moeilijker?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik ben absoluut een zoeker, maar volgens mij twijfel ik er regelmatig over of ik niet beter voor vinder had kunnen kiezen. Ik ben voortdurend bezig met te kijken waar ik 'toen' was en 'nu' ben, en wat ik nog wil bereiken. Ik probeer het beste uit het leven te halen, mijn kansen te grijpen en nieuwe wegen in te slaan. Ik probeer aan mijn fouten te werken, inderdaad een beter mens te worden en streef mijn geluk achterna. Echter... Ik heb talenten waar ik dolgraag mee aan de slag wil, en dat regelmatig ook probeer. Maar door het eeuwig perfectionistische gedrag om mezelf steeds maar te willen verbeteren, stop ik er steeds mee om weer overnieuw te beginnen. Zo bereik ik met mijn talenten nooit wat, en ik wens vaak dat dat anders geweest was. Toegevoegd na 1 minuut: Ik ben de laatste vraag vergeten te beantwoorden. Je kan het jezelf zo moeilijk of makkelijk maken als je wilt. Zoals eerder gezegd is; vooral als je de verkeerde keuze hebt gemaakt zal het zeker moeilijk voor je zijn. Zolang je achter je eigen keuze blijft staan en daarnaar leeft, en je ook werkelijk de juiste keuze gemaakt hebt, zal het je het makkelijkst afgaan. Maar ik denk niet dat het ene over het algemeen moeilijker of makkelijker zal zijn dan het ander. Dit verschilt voor de persoon die de rol op zich neemt.

Volgens jou beschrijving ben ik dan een zoeker. Ik ben heel veel bezig met een zo goed mogelijk mens worden. Natuurlijk heb ik wel eigenschappen van een vinder. Ik wil heel graag met mijn talenten aan de slag. Het duurt alleen ff voordat ik eraan begin. Ik denk dat geen van beide wegen makkelijker of moeilijker zijn. Het word pas echt moeilijk als je een weg probeert te volgen die niet bij je past.

Ik zoek niets en vind steeds... Toen ik zocht, vond ik niets... Ik liet het zoeken achterwege en het vinden is mijn deel... Ik geloof niet in een ziel... Spirituele groei bestaat niet, of ZOEK je daar iets achter of VIND je van niet? Hoe kan een zoeker nu een menig hebben over een vinder? Hoe kan een vinder nu een menig hebben over een zoeker? Wat ik ben? Ik ben, dat weet ik, maar ik zoek het niet uit te vinden... Ik weet niet wat ik ben, ik weet wel dat ik ben...

Ik wil mijn talenten inzetten om te groeien. Volgens jouw beschrijving ben ik dan een vindende zoeker. Klinkt wel goed, eigenlijk. :-)

Ik was een zoeker. Nu ben ik een vinder. Ik ben erachter gekomen dat als je zoekt, je nog niets hebt. Dus je kunt heel lang zoeken, zonder enig vorm van resultaat. Terwijl vinden je direct een resultaat geeft. Heleboel mensen zeggen: Ik zoek mijn sleutels. Terwijl deze uitspraak beter tot ze recht komt: Ik wil mijn sleutels vinden. Voor mij is de weg van vinder veel eenvoudiger.

Ik ben geen van beide, of juist beide in één. Ik wil groeien en een beter mens worden, maar ook met mijn talenten aan de slag. Ik denk zelfs dat ik door mijn talenten kan groeien en een beter mens worden. Ik geloof best dat je als ziel vooraf een keuze maakt, maar ik denk niet dat de keuze zo beperkt is als jij hier weergeeft. Ik denk dat je kiest voor bepaalde mogelijkheden, bepaalde mensen in je omgeving en een bepaald leefgebied. Ik snap dat mensen met dat laatste moeite hebben, want waarom zou je ervoor kiezen om in Afrika geboren te worden eventueel zelfs als aids-baby. Maar je kunt soms door maar kort aanwezig te zijn iets toevoegen aan het leven van vele anderen. Dat kan ook een keuze zijn. En dan ben je dus helemaal niet met de ontwikkeling van je eigen ziel bezig, maar met die van anderen. Maar goed, dat zou een heel andere discussie worden. Ik geeft dus een kort antwoord: ik ben beide (of geen).

Ik denk dat we allemaal zowel zoekers al vinders zijn, en dat derhalve de beweringen in het boek voor iedereen toepasbaar zijn, eventueel met behulp van een beetje fantasie of suggestie. Eigenlijk net als met sterrenbeelden. Omdat dergelijke (Barnum)beweringen voor mij nogal dubieuze waarde hebben, kan ik onmogelijk een serieus antwoord geven op de vraag wat ik zelf ben. Wat ik het liefst wil horen of het beste in mijn straatje past denk ik. Maar het klinkt allebei wel sympathiek. Misschien ben ik wel een zoekende vinder of een vindende zoeker.

Ik heb de ervaring dat je jarenlang kan zoeken en dikwijls kan denken dat je het gevonden hebt, terwijl het dat eigenlijk toch niet was.Maar als je stopt met zoeken, valt er opeens zoveel op zijn plaats dat je je afvraagt waarom je dat inzicht jaren geleden al niet had.

Ik ben een vinder, ik herken mijzelf meer in jouw beschrijving daarvan. Ik ben inderdaad behoedzaam, zeker niet rusteloos. Mijn materialisme uit zich niet in dure kleding of auto, maar ik vind de spullen/meubels in mijn huis erg belangrijk, ik heb heel graag mooie dingen om mij heen waar ik me erg aan hecht, één kastje heb ik al vanaf mijn kindertijd! Eigengereid ben ik ook, ik weet wat ik wil en wat ik mijn kop heb heb ik niet ergens anders en ik doe de dingen op mijn eigen manier. Praktisch ben ik zeker, ik denk dat dat één van de meest kenmerkende eigenschappen van mij is. Ik weet natuurlijk niet of het waar is wat in dat boek staat, maar voor mij is het gewoon makkelijker om een vinder te zijn, ik weet wat mijn talenten zijn en vind het fijn daarmee aan de slag te gaan.

nou, eesrt wil ik iets zeggen over de zuiel die van tevoren keuze maakt over het leven. wij zeggen het makkelijk zonder veel te denken, dat wat er na de dood komt moet nog gebeuren (toekomst) en dat wat er voor de geboorte plaats vond is al gebeurt (verleden) maar in feite is het niet helemaal zo. er moet niet vergeten worden dat wij hier spreken vanuit onze menselijke prisma waarbij wij te maken hebben met lineaire verloop van de tijd. terwijl voor de ziel die is niet beperkt door fyzieke materiele vormen, tijd kan totaal ander lopen. voor de ziel of bewustzijn, die bestaat gisteren en morgen en die is hier en daar, er is niet anders dan nu. nu is nu, wat er voor geboorte was is ook nu, en wat er na de dood komt is nergens anders dan nu nu terug komend op je vraag, er is geen zoeker zonder vinder en er is geen vinder zonder zoeker. deze twee categorieën van mensen beide doen hetzelfde alleen de ene komt eerder aan de buurt dan de andere maar in feite, ieder die het gevonden heeft weet dat het kan niet gezocht worden men zoekt veel dingen en men vindt veel dingen, maar wat kan de ziel zoeken? wat kan de ziel vinden?

Als je het beide bent?? ik ben een zoeker wil altijd groeien,maar ik wil ook altijd met mijn talenten aan de slag.Als ik dat niet zou doen groei ik niet.Dus kan ik daar nooit een keuze in maken,terwijl ik juist zo goed keuzes kan maken.Maar daarin niet.Leuke vraag!

Ik ben een zoeker & vinder.. Want als je niet zoekt, zul je waarschijnlijk ook niet vinden.!! Iets die je wilt hebben komt niet zomaar voor je.! Dat is 1 op de 10.000.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100