Wat is in de alternatieve hoek de definitie van 'energie'?

Ik ken de gangbare definitie van energie. Eenvoudig gezegd is dat 'de mogelijkheid om arbeid te verrichten'.

Het woord 'energie' wordt echter ook veelvuldig gebruikt in de alternatieve hoek, en lijkt daar niets met de gangbare definitie te maken te hebben.

Wat bedoelen die alternatieve types als ze het over 'goede energie', 'slechte energie', 'vuile energie', 'negatieve energie', 'violette energie', kortom als ze het over 'energie hebben?

(En wat ik me daarbij ook afvraag: hebben mensen in die hoek eigenlijk zélf een helder idee van wat ze met dat woord bedoelen? Ik heb het namelijk aan afzonderlijke mensen wel vaker gevraagd, en heb nog nooit een helder antwoord gekregen...)

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk dat ze daarmee de indruk willen wekken alles van dat soort(volgens mij niet bestaande) energie af te weten,maar als je er er nader op in staan ze met de mond vol tanden. Ze denken dat ze je met op die opmerkingen over allerlei soorten energie zo overdonderd te hebben dat juist jij met die zelfde mond vol tanden staat!

Ben geen alternatieveling maar denk zo dat als ze het over goede energie hebben ze bedoelen.Als het om warmte gaat ze bedoelen zonneenergie.Wat eten betreft denk ik een sinaasappel i.p.v. een vitamine c tablet.Fout is bu hun totaal kernenergie, maar denk tot op bepaalde hoogte.Want die word dus ook in de medice wereld gebruikt.Hoop ook voor je dat er nog een echte alternatieveling verder zal gaan schrijven. Toegevoegd na 1 minuut: Medische wereld

Voor de exacte waarnemers onder ons, bestaat de wereld uit dat wat je letterlijk waarneemt, de stoel, de tafel, het gegeven antwoord, de onvriendelijke opmerking, de aai over je hoofd, de arm om je heen, de kogel uit het geweer die iemand anders dodelijk treft. Meer is het niet zou men denken. In mijn waarneming heeft alles zijn eigen uitstraling, zijn eigen negatieve of positieve beleving, zijn eigen trilling, ik neem dat ook vaak waar in kleuren of trillingen of stralingen. Ik kan dat ook lezen als positief of negatief. Je kunt die trilling beïnvloeden door het goed of het slechte te doen. Daarmee maak je energie positief of negatief. Ik zie achter elke object of uiting of gebaar meer dan gemiddeld wordt waargenomen door meeste mensen en ik beschrijf dat als energie en die energie heeft gradaties van goed tot slecht. De wereld is vol energie, in een hele andere definitie, dan waar je vraag mee begon.

Beetje laat gezien. Energie. Ook wel levensenergie. Ook wel Chi, Ki, Qi, Prana. Google dit maar eens. Het is een alles omvattend iets. Wat dwars door ons heen gaat. Wat ons als motor levend houdt. De chinese "denken" dat wanneer de Chi vrij door ons lichaam kan stromen, zijn we gezond. Wanneer de energiestroming geblokkeerd wordt zijn we ziek. Het zit in alles. Mensen, planten, stenen, in de lucht, het heelal, overal. Het is verbonden met alles. Zoals lucht overal tussen kan kruipen. Je kent het vast wel. Je praat met iemand, die alleen maar aan het woord is. Je kan eigenlijk niet eens meer luisteren. Na afloop ben je enorm moe. Die persoon heeft jouw energie genomen. Zonder energie wordt je moe. Met die energie ben je helder en fit. Acupunctuur is de bekende vorm van via Chi sturen en gezond maken. Ook zie je in China veel mensen TaiChi en QiGong beoefenen in het park. Methoden om je energie te versterken en te verfijnen.

Ik vind het een goede vraag omdat door deze dingen te vragen deze zaken bespreekbaar worden. Wat ik er zelf van begrijp zal ik hier gaan uitleggen. Hierbij moet ik direct al zeggen dat een ieder het anders ervaart. Energie is alles wat een reactie geeft bij de mens. Alles in de natuur is energie, alles in de grond en alles in de kosmos. Heel veel energie kunnen wij als mens niet waarnemen. Sommige mensen kunnen een beetje energie waarnemen, anderen meer en sommige uitzonderingen veel. Energie die ik kan waarnemen zijn een soort vibratie's, duidelijk voelbaar in je buik of /en borst. Soms in mijn hele lijf. Op een bepaalde plek in de natuur, of in een huis of kamer is soms een negative energie waar te nemen. Het voelt akelig, beklemmend en benauwd. Als ik me openstel voor deze energie, laat ik het bewust bij mij binnen komen, dit kan ongelooflijk heftig aanvoelen, ik nodig het als het ware uit, om te begrijpen waar het vandaan komt. Het heeft altijd met het verleden te maken. Door het te begrijpen kan ik er wat mee. Goede energie kan ook overal aanwezig zijn en komt vaak in golven binnen, het veroorzaakt vaak veel emotie bij me , het voelt warm en vredig en geeft een allesoverheersende blijdschap. Als ik probeer pijn weg te nemen bij mensen (dieren), raak ik vaak in een soort trance, er komt daarna energie bij mij binnen die via mijn arm en hand bij de persoon binnen komt, deze persoon voelt het als trillingen, warmte, schokjes enz. Het is helende energie, het stroomt net zo lang door totdat de pijn weg is, maar duurt meestal niet langer dan 10 min. Het gaat dan weer net zo snel weg als het gekomen is. Dit zijn maar een paar voorbeelden, maar er is veel meer mogelijk, het onmogelijke is mogelijk. Waar komt al deze energie vandaan? Uit de natuur en van gene zijde. Ik ben zelf niet veel meer dan een ontvanger en een doorgever. Een werktuig in het grote geheel. Hoe heet deze energie? het is niet zo maar in een naam te vatten omdat het telkens een andere oorsprong heeft.

Hierboven allemaal goede antwoorden, maar van een hazenslaapje kan ik ook een hoop energie krijgen. of gewoon een knuffel krijg ik ook een hoop positieve energie van. of als ik gelukkige mensen zie, krijg ik ook energie van. energie wordt in verschillende toepassingen gebruikt.

energie is een vrouwelijke, dynamische aspect van de wereld in tegenstelling tot de mannelijke, statische aspect ervan. beide zijn een bewustzijn, beide zijn eindeloos en eeuwig, omnipresent en omnipotent energie (chit-vrouwelijke) wordt ervaren als alles: materie, dingen, maar ook zwartekracht, radio- en radioactievegolven, geluiden, gedachten, emoties enz les wat kan ervaren worden is de vorm van dynamische kracht van de bewustzijn van de universum. bewustzijn (sat-mannelijke) is ervaren als "niets" het kan worden gezien als de leegte waarin dingen zich bevinden, of de ruimte, of stilte tussen de geluiden. sat en chit, mannelijke en vrouwelijke, is 1 bewustzijn in twee aspecten vrouwelijke energie van de wereld blijft constant in beweging, verandering, transformatie. mannelijke is stabiel en onveranderd. vrouwelijke kracht is de beweging, mannelijke is bewegingloos. vrouwelijke heeft geen vaste vorm maar het kan elke vorm aan nemen, mannelijke is vormloos. vrouwelike heeft alle eigenschappen en kwaliteiten, manennelijke heeft geen eigenchappen en is kwaliteitloos om sat chit ananda parabrahma purushothama paramatma sri bhagavathi sametha sri bhagavathe namaha

Bronnen:
http://www.megaupload.com/?d=G06G82AG

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100