Wat doet een Ghosthunter precies?

Ik kijk vaak op Syfy naar Ghosthunters International.
En begrijp ook dat ze op zoek gaan naar geesten.
Maar wat doen ze nou eigenlijk precies? Is er een soort van functie omschrijving?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als ghosthunter heb ik nog nooit een cent verdiend aan een hunt, voor ons is dit puur hobby matig en zelfs de reiskosten komen geheel voor onze eigen rekening. Het enige wat wij van een client vragen is wat drinken en eten (koffie met een koekje dus) Wat wij precies doen is op wetenschappelijke basis (door middel van meet apparatuur, camera`s, voice recorders) proberen te bewijzen dat er niets is. Soms komt ook het tegenovergestelde eruit en vinden wij op onze opnames woorden of beelden terug. Hiermee gaan we terug naar de client (alles netjes gebrand op een cd en verslagen van alle aanwezige onderzoekers) Ook gaan we naar plaatsen waar andere teams al onderzoek hebben gedaan en bewijzen hebben gevonden. Puur om te kijken of we vergelijkbare dingen vinden of niets. Wanneer een client na een hunt waar bewijzen zijn gevonden voor activiteit deze weg wil hebben, sturen wij ons medium (die ook onderzoeker is) nogmaals langs voor een reiniging. Bij ons is dit een soort extra service, wij hebben toevallig een medium in onze groep. Niet alle groepen in Nederland beschikken hierover, maar ze kunnen je wel in contact brengen met iemand die dit weer wel kan. Een functie omschrijving is moeilijk te geven, het gaat eigenlijk om een groep gelijkgestemde mensen, met elk hun eigen vakgebied, die interesse hebben in het onverklaarbare en dit willen bewijzen of weerleggen (in ghosthunter land wordt dit "debunken" genoemd) De teams in Nederland staan ook in contact met elkaar, wanneer je in Limburg woont en vermoed dat er iets in je huis is en na googlen bij een groep in Noord-Holland uitkomt, is de kans groot dat ze de "opdracht" doorschuiven naar een team bij je in de buurt. Ik hoop dat ik je zo wat meer inzicht heb kunnen verschaffen. En GHI is een leuk programma, maar houdt er rekening mee dat deze mensen voor een aflevering van 50 minuten zo`n 4 weken aan het hunten zijn. Ook zij hebben niet altijd bewijzen, al lijkt dat door de afleveringen wel zo. Groetjes, GHF.

Als je thuis een geest hebt dan kun je ze bellen en dan zullen ze die geest vangen.

In de meeste gevallen zullen EVP (Electronic voice phenomenon) dus dat het antwoord van het identiteit op EVP terecht komt zoals bij Ghost Lab op discovery ID channel. Ook meten van en zoals EMF Deze meter wordt gebruikt bij het ghosthunten. EMF meter is: Zodra er een verandering is in het energie-level van de ruimte waar we ons bevinden dan is er een energie in de buurt. Hoe kan er energie zijn in een leegstaand gebouw zul je nu denken. Dat kan als er een entiteit/geest in de ruimte is. Deze entiteit/geest geeft energie af en heeft ook energie nodig om zich te kunnen manifesteren. Het eerste wat je meet is dus een verandering in de hoeveelheid energie op de plek waar de entiteit/geest zich bevind op dat moment. Dit wil niet zeggen dat je de entiteit/geest ziet met het blote oog zelfs met je camera is het niet altijd vast te leggen. Maar er is wel grote kans op succes. Heb ook een filmpje bij geplaatst van Ghost Lab. Groeten Ritchie

Bronnen:
http://www.youtube.com/user/Trancedent30?f...

Letterlijk vertaald noemen ze zich de geesten jagers. En ze doen eigenlijk niks anders dan een bepaalde melding na trekken. B.v. Een hotel eigenaar meld hun dat hij bijna zeker is van het feit dat hij geesten in zijn hotel heeft wonen. De Ghosthunters gaan er dan op af met hun apparatuur en proberen op alle mogelijke manieren de vermoedens van die man te bevestigen. Zij geloven zeer sterk in wat ze doen. En ze willen hun eigen vast gelegde bewijzen dan ook heel graag delen met de mensen. Ze zullen geen geesten verwijderen want het zijn dus GEEN ghostbusters! (of mediums of pastoors of priesters of ga zo nog maar even door)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100