Hoe kan je als spiritueel persoon het beste omgaan met seks ?

Seks is leuk en seks is ook wat "zondig " . De spannendste gedachten kunnen behoorlijk in contrast staan met het hemelse spirituele gevoel dat je beleeft als je contact hebt met de bron ( spirituele bron , geest van leiding , de "andere dimensie , de onzichtbare wereld ) . Hoe gaat een spiritueel het beste om met zijn lustgevoelens ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat seks iets of wat "zondig" zou zijn ligt vooral in onze christelijke cultuur, die overigens ook hier niet altijd zo benepen was. Maar dat stukje geschiedenis gaat hier te ver. Bij de meeste ander volkeren, ook de spiritueel ingestelde volken en geloven, is seks niet zondig. Weinig erotiek is vindingrijker en veelvormiger dan de liefde van de goden in het Hindoeisme. Je moet seks op dezelfde manier beschouwen als eten en drinken en andere vormen van noodzaak en van plezier. Genieten zonder overdaad. Je er niet aan te buiten gaan. Er niemand anders mee kwetsen. Seks is door de Boeddha omschreven als de sterkste impuls in de mens. Maar: Als iemand een slaaf wordt van deze impuls, verandert zelfs de sterkste mens in een ware slappeling. Zelfs een heilige zakt van een hoger naar een lager niveau. Dat geld voor alle vormen van afhankelijkheid, van verslaving. Maar je kunt seksualiteit ook zien als een spirituele verbinding met fysieke wortels. http://www.spiritueleseks.nl/zenseks.html

Bronnen:
http://www.reliflex.nl/article.aspx?ArticleId=131

Ik begrijp niet goed waarom je stelt dat seks ook wat "zondig" is. Iemand die spiritueel is, contact heeft met de bron, die weet toch wel dat de bron niet oordeelt? En hoe spiritueel je ook bent, hoe goed je contact met de andere dimensie ook is; je verblijft nog altijd op deze wereld, in een menselijk lichaam waar soms de hormonen doorheen gieren, en wat dus ook lust kent. Ik zou er niet zo zwaar aan tillen.

Tantraseks wellicht?

Ik begrijp absoluut niet wat je bedoelt met een mogelijk conflict tussen seks en een vaag begrip als "de andere dimensie of "de onzichtbare wereld" of meer van dergelijk ongrijpbare esoterische nonsens. Daar voeg je bovendien nog het begrip "zondig"aan toe wat niets te maken heeft met esoterische gedachten maar alleen maar met het verwrongen beeld van christenen over seks ingegeven door hun waandenkbeeld over een niet bestaande erfzonde. Om op je vraag terug te komen: als spiritueel persoon ( whatever that may be) kun je het beste met seks omgaan op de volkomen vanzelfsprekende en natuurlijke manier: al dan niet gericht op voortplanting maar altijd genietend, liefdevol, de partner respecterend en bevrijd van alle bekrompen ideeen die te maken hebben met zonde, schuldgevoel of andere door bekrompen opvattingen opgeworpen barrieres.

Door er mee te zijn. Zonder oordeel, zonder "the mind" er mee aan de haal te laten gaan.

Ik denk dat je je geen zorgen hoeft te maken daarover. Spirituelen hebben sowieso een grotere binding met dat onderwerp, meer dan andere mensen. Als bron kan ik de volgende link geven:

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/spirituele-...

Aan sex is niets zondigs, ook volgens de Bijbel niet, deze waarschuwt er zelfs voor dat sex binnen het huwelijk niet eens zondig genoemd MAG worden. Spiritualiteit en lustgevoel kan co-existeren, toch denk ik dat je je in een gewenste sexrelatie gewoon mag laten meevoeren met je (lust) gevoelens, daarmee je sexpartner echter voorzichtig en met respect behandelen. Aan sex op zich is niets smerigs, zondigs of a-spiritueels. Je kunt dus als spiritueel gewoon met sex omgaan als ieder ander verstandig mens.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100