Kan een persoon op zijn eigen begrafenis aanwezig zijn?

Het klinkt misschien een gekke vraag maar in welk stadium is dit mogelijk? Of spreken we dan van herinneringen?

Toegevoegd na 6 minuten:
De geest van de overleden persoon bedoel ik.

Weet jij het antwoord?

/2500

ja, je lichaam is er toch of je moet al gecremeerd zijn of begraven. maar niet aanwezig tenzij je geest doorleefd

Een persoon is altijd aanwezig op zijn eigen begrafenis. Ik denk niet dat je dat bedoelt maar als je dood bent ben je volgens mij gewoon dood.

Als je in zielen geloofd zou dat kunnen ja, als diegene daar zelf een goede reden/onafgemaakt stuk in heeft wel. Toegevoegd na 11 uur: En nee, het is niet afhankelijk van of je in zielen geloofd of niet. Het enige wat ik zeg is dat het KAN.

Wanneer je gelooft, of voor jezelf zeker weet, dat je na je fysieke dood doorleeft op een andere manier, dan kan je als geest, als mens zonder lichaam, als spirit, op je eigen begrafenis aanwezig zijn. Ik heb begrepen dat het een keuze kan zijn van degene die overgegaan is om nog een poosje dicht bij de aarde te blijven tot na de begrafenis. Men kan dan ook nog geliefden bezoeken. Daarna kan degene die overgegaan is zijn/haar reis vervolgen in de andere dimensie.

Er zijn mensen die geloven dat de geest het lichaam na de dood verlaat en dat die van bovenaf neer kijkt op het eigen, dode lichaam. Sommige mensen met een bijna-dood ervaring schijnen dit te hebben meegemaakt. Als dit zo is,dan zou je als geest op je eigen begrafenis aanwezig kunnen zijn. Maar we kunnen dat niet zeker weten, want er is nog nooit een dode teruggekomen om ons te vertellen dat dat gebeurt.

Als jij gelooft dat een geest van een overleden persoon er nog behoefte aan zou hebben om te blijven hangen hier op aarde, als je in geesten gelooft, als het waar zou zijn dat een geest zou doorleven na iemands overlijden, ja dan kan die geest dus bij zijn/haar eigen begrafenis zijn. Misschien zijn er wel geesten die willen weten of er wel genoeg personen komen rouwen. Maar ik denk dat zo'n geest daar geen behoefte aan heeft. Die is een andere dimensie.

Bijbels gezien is dit toch niet mogelijk. (Prediker 9:4-6) . . .Want met betrekking tot een ieder die met alle levenden verenigd is, bestaat er vertrouwen, omdat een levende hond beter af is dan een dode leeuw. 5 Want de levenden zijn zich ervan bewust dat zij zullen sterven; maar wat de doden betreft, zij zijn zich van helemaal niets bewust, ook hebben zij geen loon meer, want de gedachtenis aan hen is vergeten. 6 Ook hun liefde en hun haat en hun jaloezie zijn reeds vergaan, en zij hebben tot onbepaalde tijd geen deel meer aan iets wat onder de zon moet worden gedaan.

je ziel is er niet, maar je lichaam wel...

Vele mensen zijn daarvan overtuigd en menen ook bewijzen te zien dat de overledene op de eigen begrafenis aanwezig is. Ze zien of voelen zijn/haar aanwezigheid in een vlinder of een ander teken. Het kan een vorm van troost zijn om zo een 'teken' te krijgen van een dierbare overledene. Paranormale mensen beweren dat ze doden 'gezien' hebben bij hun eigen begrafenis. Of de 'geest' van de overledene daar ook daadwerkelijk is, dat kunnen we nooit zeker weten. Het is een kwestie van geloven of aanvoelen, want bewijzen zijn er niet.

Dat kan wel, maar omdat er na het overgaan of 'de dood' nog steeds sprake is van keuzevrijheid, betekent dat ook dat je nooit zeker weet of die persoon aanwezig is. Mooi boek hierover vond ik: 'geleid door het licht'.

Als je ervan uit gaat dat het bewustzijn van een persoon na het overlijden voortleeft, dan kan een persoon inderdaad aanwezig zijn op de eigen begrafenis of crematie. Soms zegt men wel eens wanneer men een vlinder ziet bij dit afscheid, dat dat het seintje van 'boven' is dat de persoon aanwezig is. Zelfs hartje winter komen dit soort verhalen voor. Ook vogels kunnen boodschappers van 'boven' zijn. Het is een kwestie van jouw uitgangspunten in het leven, waar jij voor open staat en of je denkt dat dit mogelijk is of niet. Niemand heeft nog het onomstootbare bewijs voor 'leven na de dood'. Mijn uitgangspunt in het leven is dat er een bewustzijn is dat door leeft, je Ziel, of hoe je dat ook wilt noemen. en dan is het absoluut mogelijk dat de overledene aanwezig is op zijn of haar eigen begrafenis of crematie! Hij of zij kiest daar zelf voor, om welke reden dan ook. Vaak is er dan sprake van (nog) niet los kunnen laten, dat kan vanuit de overledene of vanuit de nabestaanden zijn. Het is tenslotte nogal wat om je dierbare te verliezen. Dat geldt voor beide kanten, alleen is er één groot verschil. Wij weten niet wat er met de overledene gebeurt en diegene zelf natuurlijk wel. En in welk stadium, tja, dat hangt mijns inziens van de staat van bewustzijn van de overledene af. Wanneer iemand bij leven al een hoge staat van bewustzijn had, zal het voor hem/haar eerder mogelijk zijn om 'terug te keren' dan wanneer iemand nog een boel te verwerken krijgt om op zielsniveau te komen. Dus het is absoluut mogelijk dat iemand op zijn/haar eigen begrafenis of crematie aanwezig is en het hangt van zijn /haar niveau van bewustwording af wanneer en op welke wijze dat mogelijk is. Vaak zie je bij mensen die nog heel helder zijn in een laatste fase van het leven een enorme wijsheid die overeenkomt met verhoging van staat van Bewust Zijn. Deze verhoging vindt plaats vlak voor en vlak na overlijden. Men heeft dus een verwerkingsperiode nodig van dit leven voor men weer verder kan. Soms beseffen overledenen nog niet eens dat ze overleden zijn en blijven om die reden 'beneden'. Het heeft dus allemaal te maken met onthechting en loslaten. Dit is mijn idee van hoe het zou kunnen zijn, kan natuurlijk uiteindelijk allemaal heel anders blijken te zijn...

Dat is zeker mogelijk. Ik ken enkele mensen met een bijna dood ervaring. Zij zijn ervan overtuigd nog een bewustzijn te hebben terwijl ze officieel waren overleden. Cardioloog Pim van Lommel heeft hier een mooi boek over geschreven. Eindeloos bewustzijn. Een vlot geschreven en goed onderbouwd Nederlands boek waar je zeker een antwoord op je vraag zult hebben

Dat kan zeer zeker, het heeft veelal te maken met het feit of degene die overleden is, welke levensgraad, afstemming en bewustzijn deze voert. Verder is het ook nog gebonden aan geestelijke wetten. Om het simpeler te houden, anders wordt het zo'n ellenlang verhaal, als iemand er iets van kan leren, dan zal hij of zij er zijn.

In het algemeen ben je bij je eigen begrafenis / crematie aanwezig, of je moet een zeemansgarf hebben gekregen of verongelukt zijn in een vliegtuigcrash of zo.

De ziel zult eigen dode lichaam en mensen die zijn / haar dode lichaam naar het graf brengen zien. De ziel zit in ander wereld maar zij / hij kunnen dat allemaal waarnemen. Tot dat alle mensen een voor een naar huis gingen. Dan zult de ziel terug naar het lichaam dan kom 2 engelen genaamd Nakir en Munkar hem onder vragen. Wie is jou God? Wat is jou Goddienst? ect En het antwoord bepaald wat met de ziel gebeurd. Daarna kom een goed gekleed, heerlijk ruikende man/vrouw, de ziel vraag "wie ben jij?" Ik ben je goede daden zult hij/ zij antwoorden. Terwijl voor ziel met slechte daden tegenovergestelde gebeurd. Degene zult de ziel vergezelen tot de dag der opstanding en Allah definitief bepaald waar de ziel definitief terecht kom. ( Hel of Paradijs )

Bronnen:
Al-Quran en Hadits

Ja beide zijn aanwezig, de ziel is nu energie dus die zie je niet maar voel je eerder "en dat gevoel kennen we allemaal wel dat je aanwezigheid voel" Maar het is maar net waar je zelf in geloofd.

ohw, de geest! dat weet ik niet maar het is wettelijk verplicht om als de betreffende persoon zijnde op je eigen uitvaart aanwezig te zijn. dit wordt ook erg streng gecontroleerd namelijk. er zijn mensen die er heilig van overtuigd zijn dat het wel kan, en er zijn mensen die er heilig van overtuigd zijn dat het niet kan. jij bent dus de persoon die bepaald of het (voor jouw persoonlijk) mogelijk of onmogelijk is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100