Hoe kan ik mijn edelsteen Aragoniet het beste onderhouden?

Hoef ik niets te doen dan de edelsteen bij me te houden? En moet ik dan niets meer doen dan gewoon dragen? Heb je meteen al resultaat met Aragoniet. En kun je ook iets speciaals voelen? Ik heb ook nog andere edelstenen (2) uit Spanje gekocht...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Men zegt in boeken over de werking van edelstenen dat Aragoniet een stabiliserende en geruststellende werking kan hebben. Je kan de steen inderdaad gewoon bij je te dragen. Het is goed om stenen te reinigen als je ze draagt, dat kan bij deze steen o.a. door hem onder stromend water te houden zodat de steen kan ontladen en daarna kan je de steen in de zon of in het maanlicht leggen om weer op te laden. Ik ben dol op edelstenen en draag ze graag, ook om hun (eventuele) werking, maar blijf je ervan bewust dat jij zelf degene bent die de kracht heeft om stabiel te zijn of te worden. Als de Aragoniet je daarbij kan ondersteunen is dat mooi. Geniet vooral van de schoonheid van de stenen, dat werkt ook al helend :-)

Onderhouden: misschien af en toe met een doekje afnemen en wat poetsen. Dragen: ja dat zou kunnen als je dat wilt, misschien kan je er een kettinkje van maken. Resultaat: ? Voelen: het kan zwaar zijn als je een grote steen hebt, dat kan oncomfortabel zijn.

Edelstenen zijn edelstenen omdat ze gewoon zichzelf blijven. Ze zijn een stuk harder dan de meeste andere steensoorten. Resultaat? Nee. Resultaat ga je niet krijgen. Edelstenen hebben effect op de geest, omdat ze bevestigend werken. Niet omdat er een of andere kracht vanuit gaat.

Als het jou helpt, kun je hem bij volle maan in de tuin leggen en er een rondedansje omheen maken. Als het jou helpt, kun je hem ook in je sieradenkistje leggen en er nooit meer naar kijken. Je mag zelf verzinnen welk ritueel je zinvol vindt met jouw edelsteen. Afhankelijk van hoe goed je bent in zelfindoctrinatie, zullen alle krachten die aan de steen worden toegeschreven, vanzelf geopenbaard worden.

Hou de stenen af en toe onder de kraan en spoel ze af met water . En maak ze dan droog met een doekje . En verder hoef je niets te doen . En aragoniet begint direct te werken maar is nog niet direct voelbaar . Het duurt enkele dagen dat het voelbaar is . Maar verwacht geen wonderen ! Toegevoegd na 24 minuten: Als jij de steen in jou zak wil houden dan kun je er ook een speciaal zakje ervoor kopen om beschadigingen te voorkomen . Die kun kopen bij een derde wereld winkel of bij een spirituele winkel .

Ik heb nog nooit iets speciaals gevoeld bij het dragen van wat voor edelsteen dan ook. Maar een mooi steentje aan een kettinkje is nooit weg natuurlijk. En als jij er wel iets van verwacht, tja misschien gebeurt het dan wel. Geloof, vertrouwen en optimisme zijn wel een voorwaarde.

kristallen kunnen na enige tijd veel energie uit je aura en energieën uit je omgeving vasthouden, ze hebben een 'geheugen'. Als je ze niet reinigt, zullen ze bros en dof worden, snel barsten. Ik leg ze altijd minimaal 24 uur in een glas met water. Kijk maar eens na een uurtje, dan zit zo'n steen vol met luchtbelletjes. Na die 24 uur goed naspoelen met water en idd opladen bij zon of maanlicht, maar je kunt hem ook opladen met je eigen energie, tussen je handen. Ook een ideale manier om hem op jezelf af te stemmen. Zou je hem na die behandeling nog eens in het water leggen, dan zie je geen of nauwelijks geen luchtbelletjes, zo zie je dat hij ontladen is. Als je een kamerfonteintje hebt, dan is het nog makkelijker, leg de steen erbij en laat de fontein met schoon water er flink wat uurtjes overheen stromen. Pas op, op internet wordt ook wel eens geadviseerd met zout te reinigen, dit kan wel, maar in zout water mag de steen niet blijven liggen, daar wordt hij ook bros en dof van. Het is alleen om te spoelen. Toegevoegd na 2 minuten: Zelf heb ik hele goede ervaringen gehad met het dragen van stenen, maar je moet wel de juiste voor jouw trillingsniveau uitzoeken om het effect te voelen.Bij mij is de labradoriet van onschatbare waarde. Als ik te open sta, neemt de steen de spanningen van de mensen om mij heen in zich op. Soms kan het dan ook zijn, dat hij na één keer dragen alweer gereinigd moet worden, dat voel ik dan intussen al aan.

Iemand die opgegroeid is in een paranormale omgeving zei me: leg hem zo nu en dan twee dagen in water in het maanlicht, dan laadt hij op. sowieso elke dag even onder stromend water leggen. Kijk wat je voelt bij welke steen je draagt, niet elke steen is goed voor jou persoonlijk. Sommige stenen zijn ook te zwaar voor dat moment. Hoe donkerder de steen hoe zwaarder, qua gevoel vooral. Een voorbeeld: Als je te moe bent, is het niet goed allerlei zwarte stenen te dragen zoals onyx en obsidiaan, dan verergert dat het alleen maar en dat kan dan heel deprimerend werken. Waar de een er echt wat bij voelt, zal de ander beweren dat het niet zo is en slechts een placebo-effect heeft. In beide gevallen is geloof het belangrijkst, in jezelf dat dat wat je wilt gaat lukken. En dan is zo'n steen om je eraan te helpen herinneren niet slecht evengoed. Een Amethyst helpt bij psychisch loslaten. Ik geloof erin, dus helpt het mij... Eddijst zei me laatst ook wat belangrijks, daarover.. Ik kan het even niet meer terugvinden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100