Ik zou graag wat spiritueler bezig zijn, maar wel op een gezonde manier, waar kan ik daarvoor terecht?

Is hier begeleiding voor en hoe vindt je je eigen weg hierin? Hoe begin je? Wie heeft hier ervaring mee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vooral jouw vraag 'hoe vindt je je eigen weg hierin' is extreem lastig. Want als jij nu niet echt spiritueel bent laat je je natuurlijk snel beïnvloeden door eigenlijk.. alles dat maar aangeboden zou kunnen worden. En spiritualiteit kent veel verschillende paden. Voordat je overal informatie over gaat opzoeken (want daar gaat het al snel mis omdat echt àlles heel logisch kan klinken als het maar goed vertelt wordt) kan je het beste gewoon bij jezelf te rade gaan wat voor jou vast staat, wat jouw eigen ideeën zijn. Schrijf dat op, dan kan je het nog eens nalezen. Heel handig, want over 6 maanden als je het terugleest zal je het er vast niet meer helemaal mee eens zijn, maar dat maakt niet uit, zo hou je een beetje op een gezonde manier in de gaten wat jouw eigen ontwikkelingen zijn. Ik weet natuurlijk niet wat jouw ideeën zijn, maar ik kan je wel aanraden om bijvoorbeeld eens een praatje te maken met iemand uit een New Age winkel. Daar komen mensen van allerlei stromingen (niet alleen New Age) en degene die de winkel runt heeft van alles meestal wel wat verstand en zou je best kunnen verder helpen..

Ik zou beginnen met het inlezen in de spiritualiteit. er zijn genoeg boeken die beschrijven hoe je spiritueler kan leven. Toegevoegd na 1 minuut: Mocht dit voor jou niet duidelijk zijn of je wil nog meer weten zou ik naar een spiritueel centrum gaan bij jou in de buurt. Daar kunnen ze je ongetwijfeld veel tips geven hoe je spiritueler kan leven.

Inderdaad, ga een rondstruinen in de bibliotheek of Internet. En misschien is er bij jou in de buurt iest waar je aan "Mindfulness" kunt doen. Daar is niets engs of buitenissigs aan en brengt je bij jezelf.

Spiritualiteit is een erg ruim begrip, je moet eerst weten in wat voor richting je zou willen gaan. Ik denk dat je het beste eens wat gaat lezen over spiritualiteit om meer te weten te komen over de verschillende mogelijkheden om spiritueel bezig te zijn. Op het forum in de bron kan je heel veel lezen over dit onderwerp en vragen stellen aan de andere leden.

Bronnen:
http://www.mijnspiritualiteit.nl/forum/index.php

Je kunt terecht bij jezelf, door alleen maar leren te herinneren. Wij mensen zijn gemaakt om lief te hebben, en om te helen. Je begint door rust te nemen, en alles eens op een rijtje te zetten. Wat zijn jouw valkuilen, is het je ego wat je in de weg zit, of is het de angst en onzekerheid die je verlamd? Kijk ernaar met een liefdevolle blik, en veroordeel jezelf niet. Neem er dan vervolgens afstand van. Door je bewust te worden van al die laagjes, kun je ze een voor een afpellen. Zeg vervolgens tegen jezelf, ik ben gemaakt om lief te hebben, en dat is wat ik wil gaan doen. Door dat te gaan doen zul je steeds bewuster worden van de liefde die diep in jou aan de oppervlakte komt, en zal je kijk op mensen en op jezelf blijvend veranderen. Het universum zal je hierbij helpen, doordat jij bewust daarvoor hebt gekozen. Zo zullen alle latente sluimerende gevoelens gecultiveerd worden, en aan de oppervlakte komen. Dit is de weg die je kunt gaan. Vaak is het een eenzame weg omdat je niet altijd begrepen wordt, maar het is ook een dankbare weg, omdat je zult groeien, en leren om los te laten.

'Spiritueler leven' kan inderdaad heel wat omvatten. Zie jij dat bijvoorbeeld als iets religieus of eerder iets waar je meer controle/grip kan krijgen op jezelf. Als het gaat om Persoonlijke Ontwikkeling en het meer op één lijn zitten met je 'pad', zijn daar verschillende manieren voor. Waar ik zelf razendsnel mee ben gaan groeien kan je vinden op www.zensatie.com Je krijgt er ook veel en goeie uitleg. Succes!

Bronnen:
http://www.zensatie.com/

Spiritualiteit wordt gedefinieerd als „gevoeligheid voor of gehechtheid aan godsdienstige waarden”, een geestelijke levenshouding. Spiritualiteit gaat dus in feite over het hoe en waarom je bepaalde dingen doet of laat en of deze zaken goed of slecht voor je leven en vooral geestelijk leven zijn. vaak speelt het bestaan van "iets" buiten je zelf daar een rol in. ik weet dat er in elk mens een verlangen is ingebouwd dat op zoek gaat naar dat wie ben ik en waar ga ik naar toe zeg maar de essentiele levensvragen maar nog belangrijke van spiritueel zijn is het kunnen loslaten van dingen en zaken zonder dat je daardoor helemaal van slag van raakt of juist iets nieuws kunt omhelzen zonder dat je dat andere gaat missen. en waar haal je die kracht vandaan ? want er zijn dingen die er moeilijk zijn om los te laten en evenze om dingen vast te pakken God is een geest van vrijheid maar ook van standvastigheid. Ik hou een regel vast wat betreft God God leeft, en als hij leeft is hij zeer in staat om je te laten zien wie hij is en wat hij wil dus ik ben niet afhankelijk van Geestelijk leiders om me te leren wie God is. Dus als je zegt, ik wil er op een gezonde manier mee omgaan dan is dat een goed ding maar dat spreekt natuurlijk ook van een zekere mate van argwaan tegen dat geestelijke gedoe van mensen ;) maar ondanks dat je, zonder mensen om je heen, god kunt leren kennen zijn er zeker mensen die je op weg kunnen helpen. Zulke mensen noem je meestal discipelen en zijn parels, schatten, en zout der aarde en aan hun vruchten zult gij ze kennen (tja het plaatje wordt je vast al duidelijk :))))) en wat ze je kunnen leren is hoe in contact te komen met,... zodat je zelf leerling kunt worden En je pad kunt vervolgen. wil je een start maken ? zie link oordeel daarna zelf

Bronnen:
http://www.alpha-cursus.nl/

Spiritualiteit heeft veel weg van het leven. Er komen dingen op je pad, iemand zegt iets, je leest iets, en het pakt je interesse. Je verdiept je wat meer en koopt misschien een boek over dat onderwerp. In de spiritualiteit luisteren we meer naar deze signalen en acteren we ook meer bewust daarop. Je zult niet snel in gevaar komen met deze methode. Want in de spiritualiteit is het gevoel ook heel belangrijk. Daarmee voel je aan welke kant je op wilt gaan, en of het veilig voelt of niet. Zoals ik schrijf over dat dingen op je pad komen en er door iemand over gesproken wordt, zou ik zeggen om het boek "de nieuwe aarde", van Eckart Tolle eens te gaan lezen.

*Hier, op GoeieVraag *Bibliotheek *Internet *Bovenal: In jezelf.

In eerste instantie raad ik je aan je in te lezen, bijvoorbeeld door algemeen spiritueel ingestelde tijdschriften als Happinez, Paravisie, Onkruid, Spiegelbeeld of een spirituele e-krant als Spiritueel Enzo. Dit zijn slechts enkele van de vele. Daardoor zul je een idee krijgen van welke spirituele onderwerpen je het meeste aanspreken. Dan zijn er verder natuurlijk legio manieren om spiritualiteit in je eigen leven in te passen. Je zou kunnen denken aan mindfulness, een cursus mandala-tekenen, een cursus intuïtief tekenen/schilderen, en om het spiritueel bewustzijn meer op jouw eigen levenspad toepasselijk te krijgen zou je je bijvoorbeeld kunnen verdiepen in de numerologie of astrologie. Ook het Levensdoel Systeem is een mooie manier om erachter te komen wat jouw levenstaak in dit leven is. Als je je meer bewust in het leven opstelt zul je vanzelf de spiritualiteit gaan ervaren, want in wezen is spiritualiteit niets anders dan in contact komen met je Hogere Zelf, zodat lichaam, geest en je Hogere Zelf weer één geheel vormen. Misschien vind je het interessant om met je Gids in contact te komen... Verdiep je eens in religies. Misschien is een introductiecursus bij een Boeddhistisch Centrum iets voor je of een cursus Thangka-tekenen/schilderen (Thangka's zijn oprolbare schilderingen op doek met afbeeldingen van boeddhafiguren of boeddhistische leraren.) Misschien vind je graancirkels en hun boodschappen machtig interessant, sjamanisme, mantra zingen, yoga, etc etc... Er zijn zoveel voorbeelden over hoe je met spiritualiteit in je eigen leven kunt gaan werken, dat je je eerst eens in kunt gaan lezen en een keuze maakt welk spiritueel pad jouw het meest aanspreekt. En als je eenmaal praktische stappen in die richting gezet hebt, dan gaat het balletje vanzelf rollen. En hoe hou je het gezond? Door goed naar je eigen hart te luisteren. Als je werkelijk voelt dat iets goed voor je is en anderen geen schade toebrengt, ben jij gezond bezig. Je weet dat eigenlijk best zelf. Het leven is doortrokken van de spiritualiteit. Succes op je spirituele pad!

Niet te moeilijk denken. Spiritualiteit is zo enorm breed. Ga terug naar de basis: Wees een goed mens, wees eerlijk tegenover jezelf en een ander. Sta open voor anderen. Luister naar je gevoel. Leer van je fouten. En vooral: wees onbevooroordeeld! Lees boeken die je aanspreken. Geef het de tijd. Sta open voor ervaringen ( dit kan ook gewoon een stille natuurwandeling zijn!). LAngzamerhand zul je je weg vinden en beter weten wat bij je past (reiki? Biologisch diervriendelijk eten? Een pelgrimswandeling? Een gespreksgroep?). Dat is ook spirituele ontwikkeling. EN heel gezond!

het ligt eraan wat jij spiritueel vindt/noemt en wat je gezond vindt uiteraard. wat jij normaal kan vinden en gezond, kan ik zweverig noemen. feit is dat overal op een bepaalde manier antwoord op te vinden is, dus wat je antwoord mag zijn op de bovenstaande vragen... hou je beentjes aan de grond en laat je niet meeslepen door alles aan te nemen van anderen op basis van persoonlijke meningen/ervaringen. doe waar jij je prettig bij voelt, maar aanvaard ook dat er mensen zijn die hier nog verder in gaan, maar ook dat er mensen zijn die sceptisch zijn over dit onderwerp. bij de ene ben jij de skept, en bij de andere ben je zweverig. beiden zijn geen afkeuringen op jou als persoon, het is enkel een verschil in opvatting. (en hier op GV alswel in de maatschappij blijf je dit tegenkomen) het is een super breed onderwerp die nooit een lading kan vatten voor ieder spiritueel persoon. niemand hier kan jou dus concreet antwoord geven op je vraag met de zekerheid dat dit op jouw lijf is geschreven, maar aan adviezen zeker geen gebrek hier op GV.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100