wat is een goede cursus mbt spiritualiteit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is een ruim begrip, een cursus spiritualiteit. Het zou goed zijn om voor jezelf te voelen waar je heel nieuwsgierig naar bent, waar je blij van wordt als je je bedenkt dat te gaan leren,waar je warm voor loopt dus. Soms weet je dat niet, dan kan je op internet eens googelen naar cursussen, of een Onkruid kopen; daar staan veel cursussen in. En als je dan enthousiast wordt van een cursus dan kan je om een proefles of gesprek vragen om te zien of het je echt iets lijkt. En dan wens ik je een fijne cursus toe :-)

Spiritualiteit wordt gedefinieerd als „gevoeligheid voor of gehechtheid aan godsdienstige waarden”, een „geestelijke levenshouding”. Ik kan je bijbelstudie aanraden bij Jehovah's Getuigen. Je zal dan ook heel veel over andere godsdiensten te weten komen. Zelf heb ik daar heel veel baat bij gehad!

Bronnen:
https://watch002.securesites.net/o/contact...

Je vraag is niet te beantwoorden. Daarvoor is spiritualiteit te breedt. Je kunt eens bij de new-age winkel bij jou in de buurt gaan rondneuzen. Die organiseren wel eens cursussen en workshops. Ook hanger er vaak vele flyers. Sommige gezondheidscentra's hebben ook een leuk aanbod.

Je vraag is net als de vraag, ik wil gaan sporten, welke goede cursus moet ik dan volgen. Sporten is ook een verzamelnaam net als spiritualiteit. Het omvat heel veel dingen zelfs kerkbezoek hoort hieronder. Ga eerst eens flink wat lezen op internet, kijk dan wat je aanspreekt, wordt dan lid van een paranormale site, daar kan je vragen stellen. Hierna kom je er zelf wel achter hoe je graag verder wil. Laat je gevoel je leiden.

Fijn dat je belangstelling hebt voor spiritualiteit, laat ik daar mee beginnen. Het goede nieuws is dat je geen cursus voor spiritualiteit nodig hebt, want alle informatie zit er al, diep binnen in je. Het enige wat je mag doen, is de sluizen van je ziel opendoen, zodat je kunt herinneren. Echte spiritualiteit is diep en teder, en vraagt een ontvankelijk gemoed, een blik naar binnen gericht. Het is teder en kwetsbaar, en vele woorden maken het snel stuk, en dat is ook mijn bezwaar tegen een cursus, alhoewel dat niet altijd verkeerd hoeft te zijn, mits het in overeenstemming is, met je innerlijke ik. Maar het gevaar zit er wel in. Het echte innerlijke beleven is voelen en weten, en wordt getoetst op de snaren van je hart. Volg je innerlijke stem, de stem van je innerlijke weten, en het zal duidelijk worden wat voor jou het beste is. Veel wijsheid toegewenst.

Zoals al eerder geantwoord is, is spiritualiteit een erg ruim begrip. Je zou eens algemene tijdschriften kunnen gaan lezen, zoals 'Paravisie', 'Spiegelbeeld', 'Happinez' en 'Onkruid', waar allerlei onderwerpen aan de orde komen die met spiritualiteit te maken hebben. Op het internet vind je een spirituele e-krant http://www.spiritueelenzo.nl/ , waar spirituele onderwerpen aan de orde komen gekoppeld aan je alledaagse leven, want je hele leven is doorspekt van spiritualiteit wanneer je er oog voor krijgt. In de genoemde tijdschriften en krant staan ook boekbesprekingen, zodat je een idee krijgt welke boeken passen bij je interesse. Dus ga vooral praktisch aan de slag om je in te lezen. De rest volgt dan vanzelf. Wanneer jij je interessegebied gevonden hebt vind je vanzelf bijpassende cursussen, omdat je dan wéét wat je zoekt. Oriëntatie is dus nu het sleutelwoord voor jou! Wens je enorm veel inspiratie en succes op je spirituele pad! Toegevoegd na 5 dagen: Nog even over 'weten wat je zoekt'. Niet zo gelukkig uitgedrukt. Dat weet je eigenlijk nooit, maar dan weet je in welke richting je spirituele pad kan gaan, maar laat verwachtingen en doelen buiten beschouwing, want dan vind je werkelijk nooit wat je zoekt, alleen teleurstelling. Even in de woorden van Edel Maex in zijn boek 'Mindfulness': 'Als je naar iets op zoek gaat, wil dat zeggen dat je een min of meer omlijnd idee hebt van wat je zoekt. Alles wat je op je pad tegenkomt, wordt met dat beeld vergeleken en aan de kant geschoven zodra het niet in dat beeld past. Het is een proces van selectie en vernauwing. Het is een prima strategie om iets terug te vinden, maar op deze manier ontdek je nooit iets nieuws.... Je begint het best met een open en kritisch houding. Je hebt er geen idee van wat je gaat vinden. je selecteerd en beoordeelt niet onmiddellijk, maar je onderzoekt alles nauwgezet. Je bent niet op zoek naar iets, maar je staat jezelf toe te vinden.' Beter kan ik het niet zeggen.

Op dit forum vind je alles over spiritualiteit voor beginners en mensen die nog niet zoveel ervaring hebben. Je kan hier rustig lezen, bespreken, en vragen stellen. Door de verschillende onderwerpen kan je ontdekken waar je het meeste interesse voor hebt. Dan is het makkelijker om in die categorie een goede cursus te zoeken of eventueel te vragen aan de overige leden. Succes! http://www.mijnspiritualiteit.nl/forum/index.php

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100