Wat is dit voor steen? (En hoe werkt hij?)

Ik heb van mijn beste vriendin een zilveren ring met steen gekregen.
Het is een oude ring(was van haar moeder).
De steen verkleurt,op de foto lijkt hij blauw/groen maar soms is hij paars of bruin.
Hoe kan dit?Mijn vriendin zegt dat er vloeibaar kristal in zit.Ik heb daar nog nooit van gehoord.
Heeft het met lichaamstemperatuur te maken?(maar dat wisselt toch niet zo erg?)

Ik wist de catagorie niet zeker maar zag bij spiritualiteit wel iets over ( de werking) van stenen.
Ik snap/weet trouwens ook niet wat dat met elkaar te maken heeft!;-)
Kan iemand me wijzer maken??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat je vriendin zegt klopt: er zit vloeibaar kristal in dat door middel van thermochromisme van kleur kan veranderen onder invloed van temperatuurwisseling. Het is waarschijnlijk een 'mood-ring'. Misschien is het een echte oude uit de jaren 70 toen de mood-ring is uitgevonden. De werking van 'stenen' heeft met de moodring/thermochromisme niets te maken. Er wordt al heel lang gezegd dat (half)edelstenen/kristallen/mineralen een bepaalde werking bezitten. Deze werking is naar mijn weten nog niet wetenschappelijk bewezen. Er wordt vaak gezegd dat wetenschappelijk bewijs niet nodig is: als je erin gelooft, werkt het. Er zijn vele websites waarop staat wat voor werking er aan iedere soort wordt toegekend. Of je in de werking gelooft of niet: er zijn prachtige exemplaren verkrijgbaar soms in hun ruwe vorm, soms mooi verwerkt in een sieraad.

Daar is niets spiritueels aan. Op het steentje zitten kristalletjes die verkleuren met de temperatuur. Houd hem maar eens onder de kraan (warm en koud). Is evengoed nog steeds een wonder!

Ik denk dat het een opaal is. Opaal is een kwarts met de eigenschap tot opaliseren; door lichtbreking ontstaan regenboogkleuren. Hij zou de volgende werking hebben: *Werkt huidherstellend * Bevordert de genezing van griep en bevordert de eetlust * Verlaagt het cholesterolgehalte in het bloed en hoge bloeddruk * Helpt tegen problemen van de thymus en de luchtwegen vooral longproblemen kunnen voor een groot deel opgelost worden

Bronnen:
http://www.dehandreiking.com/2/userfiles/g...
http://www.nedgemlab.nl/04ede.htm

Opaal of labradoriet.

stenen kunnen heel mooi zijn,maar ze "werken" niet.ze reageren op temperatuurwisselingen,maar dat doen alle dingen,dat is dus normaal.dat stenen bepaalde werkingen zouden hebben is niet bewezen.het geloven in bepaalde werking van stenen,kan wel een uitwerking hebben op degene die dat geloofd.maar dat kan ook met andere dingen dan stenen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100