Moet je tijdens ramadan eerder aalmoezen geven dan anders?

Ik zie hier (Kayseri) vrij veel bedelaars.

Is het de bedoeling dat je nu, tijdens de ramadan, eerder of vaker een aalmoes geeft, of een hogere aalmoes geeft dan anders? Of zegt de islam daar niets over?

Wat is gebruikelijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, dat hoort wel. Het is net als met Kerst hier. Dan opeens komen mensen tot bezinning. De Islam zegt dat je altijd moet delen! Als jij genoeg hebt, moet je delen met iemand die minder heeft. Het is in Islamitische landen ook de gewoonte om bijzondere gerechten (die je niet vaak maakt) te delen met je naaste buren, zodat ook zij ervan kunnen genieten. Geniet en deel met maten is het eigenlijk ;)

De tijd van ramadan is een tijd van bezinning. Ieder word geacht goed met elkaar om te gaan. Daarom zullen mensen sneller andere mensen helpen. Verder is het verplicht om de 'zakaat' te geven voor de 27ste van de maand. Dit is een soort religieuze belasting om de minder gegoeden te helpen.

Als mens dien je een dakloze, hulpbehoevende, zwakke, zieke of hongerige mens altijd te helpen. Of het Ramadan is of Kerst of niet. Volg je hart.

Het is neit zo dat je een aalmoes moet geven aan de bedelaars, want de meeste maken misbruik van de mensenlijkheid. Als er mensen bedelen en je wilt ze een aalmeos geven vraag dan maar is eerst wat voor probleem ze hebben als ze vervolgens zeggen dat de kind daarvan heel ziek is vraag dan gwn om een verklaring van een doktor die dat bevestigd. De mensen die daar werk van maken verpesten het voor anderen en dat meoten we tegengaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100