wordt per ongeluk shirk vergeven?

salaam ik heb een vraagje wordt per ongeluk shirk vergeven dus je was niet van plan om het te doen maar door de shaitan kwam de aanbidding van dat zomaar in je gedachten terwijl je het niet wilde doen dus het kwam onverwachts wordt dit vergeven voor per ongeluk shirk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, de gedachte alleen maakt jou geen zondaar. Het uitdragen van shirk wordt niet op prijs gesteld.

Het makt niet uit vanuit welke religie je het bekijkt. Er is een duidelijk verschil tussen kwaad denken en kwaad doen. Toch kan "straffen" van zowel kwaad denken als kwaad doen niet zó maar gebeuren. Er zijn veer verschillende soorten mensen. Sommigen zijn door hun eenvoud van geest niet in staat onderscheid te maken tussen bepaalde vormen van kwaad of goed. Je kan iemand met een zwaar syndroom van Down toch niet kwalijk nemen, dat hij/zij iets helemaal verkeerd doet, gewoon, omdat zo iemand het zich niet bewust KAN zijn? SJIRK (Arabisch: شرك) is het islamitische concept van het toekennen van goddelijke eigenschappen aan iets of iemand anders; afgoderij. Het is het tegenovergestelde van tawhied, het uitgangspunt van de islam, waarmee sjirk de meest gehate zonde is in de islam. Maar zoals in de inleiding is aangegeven kan je dat dus niet aan iedereen toerekenen. Niet iedereen is n.l. TOEREKENINGSVATBAAR. In het laatste geval en in verglijkbare omstandigheden zal SHIRK dus vergeven worden.

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Sjirk

Shirk of sjirk (Arabisch: شرك) is het islamitische concept van het toekennen van goddelijke eigenschappen aan iets of iemand anders; afgoderij. Het is het tegenovergestelde van tawhid, het uitgangspunt van de islam, waarmee shirk de meest gehate zonde is in de islam. Taalkundig gezien betekent shirk het gelijkstellen-deelnemen. Wanneer iemand echter de intentie heeft om een slechte daad te verrichten maar hiervan afziet, zal hij door Allah hiervoor worden beloond. (Boecharie, Rikak:31) Een mens is niet verantwoordelijk voor de slechte gedachtes die in hem opkomen. Het zijn niets anders dan weswese ((influisteringen van sjeytan) Dat betekent natuurlijk niet dat iemand continu dit soort gedachtes moet of kan hebben. Wanneer er sprake is van het regelmatig hebben van slechte gedachtes, is het aan die persoon zelf om dit te voorkomen. Allah zal je niet verantwoordelijk stellen van gedachten zolang je deze niet in de praktijk brengt. Als Allah jou niet verantwoordelijk stelt voor de gedachten die in je hoofd komen, moet je het zelf ook niet doen. In de Koran vermeldt Allah: ‘en wanneer hen weswese van sjeytaan overvalt, gedenken zij Allah’ (7:201). Een Sahaba (metgezel) kwam naar onze nobele Profeet, vrede en zegeningen zij met hem, en zei ‘Ik heb continu weswese’. Onze edele Profeet, vrede en zegeningen zij met hem, antwoordde: ‘Er is niets om je zorgen te maken; dat is je imaan zelve’. (Moeslim, Imaan 121). Dus vanuit de Koran leert men dat weswese niet iets is om je zorgen te maken en dat je ongerustheid over weswese vanuit je imaan komt.

Toegevoegd op 14 september 2020 20:00: bron, tekst
Bronnen:
https://www.vraagislam.nl/wordt-men-verant...
https://www.vraagislam.nl/hoe-moet-ik-omga...
https://rasoulallah.net/nl/articles/article/22025/

Als je een perongeluk zonde pleegt wordt je niet bestraft maar als je voor iemand buigt zonder de intentie is er geen probleem maar als je dat hebt gedaan met intentie ben je een kafir moet je zo snel mogelijk berouw tonnen voor de ja er niet meer bent krijg je eeuwig lang hel

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100