Ga je gelijk naar de hel als je een ding fout doet volgens het katholieke geloof?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, als dat zo was, zou niemand in de hemel komen. Naar de hel ga je als je sterft in staat van doodzonde: als je uit volle overtuiging en met weloverwogen toestemming iets gedaan hebt wat regelrecht tegen het geloof in gaat. God "stopt niemand in de hel". De hel is in feite de uiterste consequentie van het ultieme "nee" tegen God, iets wat een mens kan zeggen omdat hij een vrije wil gekregen heeft. Maar zolang je leeft, is vergeving mogelijk daar is ook een sacrament voor. Voorwaarde is dat je berouw hebt.

Nee, je gaat niet gelijk naar de hel. Het is noodzakelijk dat je eerst komt te overlijden. Dus voorzichtig zijn met oversteken, dan kun je deze beproeving nog even uitstellen.

Nee hoor God vergeeft heel veel zonden je gaat niet meteen naar de hel je zal een berisping krijgen net als je op school zit en je je eigen bij de hoofd meester moet melden of je word aan gesproken door je juf of meester . Jezus nam veel zonden mee toen ie aan het kruis hing welke zonden je worden vergeven tja dat is welke zonde je gedaan hebt word boven ook besproken als je binnen komt bij de hemel poort . Geniet van het mooie leven op aarde en laat het geloof toe en geef die een plek in je hart en wil je b.v je zonden laten weten of laten vergeven maak een mooi gebed en bid ze zullen zeker gehoord worden er is immers meer tussen hemel en aarde . Wees puur eerlijk en respecteer de mensen om je heen ook als je iemand niet mag groet hem of haar dat heeft Jezus ook gezegd maar ga niet iemand haten of expres pesten lastigvallen wees puur eerlijk je zelf oprecht en zeg de persoon gedag groet hem of haar en laat het goede gevoel in je hart toe niet de andere kant . amen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100