Uit welke lande kwamen de 3 wijze uit het ooste naar Jezus ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De drie koningen Melchior, Caspar en Balthasar kwamen respectievelijk uit Arabië, Tarsis en Ethiopië. Toegevoegd na 49 seconden: De Wijzen komen in de Bijbel voor het eerst in het evangelie van Matteüs voor. Samen worden ze zelden genoemd, en nergens staat dat ze met z'n drieën waren, alleen dat ze uit het Oosten kwamen en drie geschenken meebrachten. Daardoor gingen mensen later waarschijnlijk geloven dat het er drie geweest moeten zijn, maar het is een gok, en in bepaalde verhalen komen wel 12 Wijzen voor. Hun namen worden overigens al evenmin vermeld. De namen die ze later kregen – Melchior, de koning van Arabië, Caspar, de koning van Tarsis, en Balthasar, de koning van Ethiopië – komen uit een Grieks verhaal, dat er pas rond het jaar 500 bij is gekomen. De drie koningen hadden goud, mirre en wierook bij zich. Goud kennen we. Wierook is hout of schors van bomen van het geslacht Commiphora, dat lekker ruikt als je het brandt. En mirre is de hars van dezelfde boom. De goudbruine klompjes kun je branden zoals wierook of verwerken tot bijvoorbeeld zalf. De oude Egyptenaren kenden het al en gebruikten het voor het balsemen. Toegevoegd na 13 minuten: In het oud testamentische boek Psalmen (72: 10) lezen we: De koningen van Tharsis en de eilanden zullen geschenken aanbieden; de koningen van Arabië en Saba zullen offers aandragen. Ook deze 'voorzegging' zou ertoe hebben bijgedragen om over drie koningen te gaan spreken.

Bronnen:
http://heiligeninkruissteek.50webs.com/dri...
http://wibnet.nl/cultuur/religie/wie-waren...

Daar is weinig over bekend en er is weinig zekerheid over te geven. Op https://nl.wikipedia.org/wiki/Wijzen_uit_het_oosten staat dat in de westerse traditie de drie wijzen zijn: Caspar van 20 jaar oud, een jonge man uit Azië Melchior van 40 jaar oud, een blanke bebaarde grijsaard uit Europa Balthasar van 60 jaar oud, een zwarte man met baard uit Saba (Ethiopië) De koningen vertegenwoordigen daarmee de drie toen bekende werelddelen en drie leeftijden van de man.

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Wijzen_uit_h...

De oudste belangrijke bron van informatie over de magiërs is de Griekse historicus Herodotus, die in de vijfde eeuw voor onze jaartelling leefde. Herodotus schreef dat de magiërs tot een Perzische priesterklasse behoorden die gespecialiseerd was in astrologie, droomuitlegging en bezweringen. In Herodotus’ tijd was het zoroastrisme de godsdienst van Perzië.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100