wat wordt er bedoeld met wee de aarde en de zee?

openbaring 12:12

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een beetje verder staat " want de duivel is tot u neergedaald , en hij heeft grote toorn, hij heeft nog maar een korte tijdsperiode ...". De duivel weet wat hem te wachten staat, hij zal in het meer van vuur worden geworpen, dat is de eeuwige vernietiging. In die korte tijd dat de duivel onder de mensen is/zal zijn, is zijn missie: " zoveel mogelijk mensen misleiden en de aandacht afleiden van Y-H-W-H en zijn zoon Jezus christus door wie redding mogelijk is.

Wee in de betekenis van jammerklacht, het tegengestelde van juichen - wat in het begin van het vers staat. Alles wat zich heeft laten beïnvloeden door kwade machten wordt bejammerd want dat wordt voorgoed vernietigd. Toegevoegd na 11 minuten: Zo staat het in de nieuwe bijbeluitgave, de Bijbel in Gewone Taal: "Dat is een feest voor de hemel en voor iedereen die daar woont! Maar voor de aarde en de zee is het een ramp!".

het medelijden met is ook een mogelijke vertaling.

Openbaring 12 vers 12 gaat over de tijd die ook wel de "grote verdrukking" wordt genoemd in de Bijbel. ( zie ook Matth. 24:21), Het is de tijd voorafgaand aan de wederkomst van Jezus Christus / de laatste 7 jaar. Met deze nederwerping van de duivel/satan op de aarde begint dan het tweede deel hiervan, het betreft een periode van 3½ jaar. Het is de tijd van de antichrist die de aarde dan zal regeren ( de ware gelovigen zullen zijn opgenomen in de hemel en deze periode niet meemaken ). Vanaf dat ogenblik zal satan verhinderd zijn om plaats te nemen in de hemelse gewesten. De duivel zal zijn woede uitten op de bewoners aarde mbv de antichrist. Met wee de aarde en de zee - betekent dat alle volkeren, naties, en talen het zeer moeilijk zullen krijgen op aarde. Het is de tijd voorafgaand aan de wederkomst van Christus, die dan spoedig komt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100