Is er een kans om een atheïst te bekeren?

Als je niet in een gelovige omgeving bent opgegroeid en werkelijk nergens in gelooft -ook niet een beetje...

Denk je dat iemand te bekeren is als hij maar genoeg op zich in laat praten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is natuurlijk helemaal afhankelijk van de persoon. Ben zelf atheïst maar wel gelovig opgevoed, ben echt niet om te praten, is verspilde moeite. Maar soms zijn mensen 'zoekende' die staan wel open voor een goed gesprek en laten zich dan misschien bekeren.

bekeren is geen gimmick, een mens doet dat ook niet bij een ander mens. niet gelovig opgevoed zijn en gaan geloven gebeurt, in amerika is dat populairder dan mc donalds

Het ligt er aan of die persoon de behoefte voelt aan 'er is meer...' Echte overtuigde atheïsten en humanisten hebben dat niet, die vinden het leven al mooi genoeg zoals het is. Als er ergens iets wringt en behoefte is aan een hogere macht, dan zal iemand wel te bekeren zijn. Dan is het alleen nog een kwestie van het geloof vinden dat bij hem of haar past. Mensen die zonder geloof grootgebracht zijn, hebben over het algemeen niet het gevoel dat ze iets missen.

Bronnen:
eigen atheistische ervaring

Er zullen zeker mensen zijn bij wie dat gaat lukken. Echter in mijn geval wekken dit soort acties alleen maar een grotere afkeer op voor het geloof. mijn stelling is dan ook leven en laten leven. En iedereen ze gang laten gaan, als een atheïst behoefte heeft dan meldt hij zich wel, en anders met rust laten.

Ach, als het sekten lukt om mensen te ronselen, dan zal het een of ander geloof toch ook wel moeten lukken? Als je mensen maar lang genoeg mentaal aanpakt, kunnen ze vreemde dingen gaan denken..

Waarom zou je willen iemand te bekeren. Er wordt al genoeg opgelegd, voorgeschreven, een goed bedoelde mening 'gedeeld'. Laat ieder in zijn waarde, laat hem zijn vrijheid en zijn eigen verantwoordelijkheid. Dat geeft rust en respect. Daar is alles en iedereen mee gebaad.

Er zijn genoeg gevallen van op latere leeftijd bekeerde mensen, dus ja, het kan. Net zoals een gelovige op latere leeftijd atheïst kan worden. Ik heb het idee (kan iemand dit bevestigen of ontkrachten?) dat vooral bij de kleinere stromingen de kerken vol zitten met op latere leeftijd bekeerde mensen. Katholiek of Nederlands hervormd zijn is meestal een kwestie van achtergrond. Je familie heeft simpelweg altijd al die religie gehad. Jehova's getuige of pinksterkerkeling ben je natuurlijk soms ook omdat je zo bent opgevoed, maar van wat ik heb gezien hebben die stromingen een groot percentage later-in-life christenen onder hun leden.

Ik ben atheïst en als ik voor mijzelf mag spreken ben ik absoluut niet te bekeren. Elke keer als er weer zo'n zoveelste jahova voor de deur staat of op straat tegen kom, weet ik ze vast te lullen; te weinig overtuiging en teveel lulkoek.

Geloof in God versterken wordt niet bewerkstelligd door discussies of filosofie. Je moet stappen ondernemen, dan ga je dingen "zien". Als iemand naar Parijs wil omdat hij heeft gehoord dat het daar mooi is, moet hij toch aan de wandel gaan of de auto pakken en de juiste weg nemen... Door alleen te praten over Parijs of te discussieren welke richting het zou zijn of verhalen te horen, kunnen je niet de praktische, realistiche ervaring van Parijs krijgen. Een atheïst zal moeten starten met bidden, slechte dingen laten, goede dingen doen, vasten etc,.. dan ga je dingen zien.

Nee, ik denk dat Atheisten over het algemeen een stuk intelligenter zijn dan gelovigen, en niet zomaar zo'n achterlijke religie aan zullen nemen. Wellicht kunnen ze wel door psychische problemen gevoelig worden voor de verleiding om toch maar te gaan geloven... Vaak worden het dan ook echt 'godsdienstwaanzinnigen' die dus eigenlijk in een psychiatrische instelling thuishoren. Overigens vind ik dat ergens wel gelden voor elke gelovige, want het is gewoon een waangedachte die je voor echt aanneemt omdat je er niet mee kan leven dat je bepaalde zaken niet kunt bevatten.

Ja hoor die mensen zullen er zijn, maar die zijn op meerdere manieren makkelijk te beïnvloeden. In mijn geval zal het zeer zeker niet lukken. Ik ben er stellig van overtuigd dat er geen god bestaat en daar krijg je niks tussen.

Als je de meerwaarde van het geloof aan het atheïst voorlegt en uitlegt dan zal deze zelf een keuze maken. Als de meerwaarde van het geloof onduidelijk is dan zal de atheïst weinig voor voelen. Als de atheïst de meerwaarde van het geloof onderzoekt en tot ontdekking komt hoe deze het dagelijks leven een zinnig en positieve invloed uitoefent dan zal de atheïst zich bekeren.

Bekeren van een atheist is bijna onmogelijk. Iemand bekeren tot het atheisme is veel makkelijker.

Het ligt natuurlijk aan de atheïst. Voor mezelf sprekend, zou het kunnen. Maar dan moet je eerst duidelijk maken dat een god noodzakelijk is om dingen uit te leggen, en ervoor moeten zorgen dat je god geen logische tegenstrijdigeheden bevat met zichzelf of de waarneembare werkelijkheid. Simpelweg het aanwijzen van een gat in de beschikbare kennis is geen aanwijzing dat een god noodzakelijk is, enkel dat er een gat in de kennis is. Als je god hier wilt plaatsen, zul je dit moeten onderbouwen. Enkel zeggen "je weet X niet, dus god is hiervoor verantwoordelijk", waarbij je X kunt vervangen voor het eerste leven, het ontstaan van het universum, of andere dingen waar nog geen duidelijke consensus over bestaat, is niet voldoende als je niet kunt verklaren hoe een god het gedaan zou hebben, en op welke verifiëerbare gegevens je deze stelling baseert.

Alleen God kan mensen bekeren, mensen kunnen natuurlijk altijd wel veranderen van hun mening.

Het antwoord is heel simpel. Een atheist gelooft niet in sprookjes. Bewijs dat er een God bestaat en alle atheisten gaan om.

Een Atheist heeft een reden waarvoor hij of zij niet in een godsdienst gelooft. Ik zelf ben ook Atheist en ik wil altijd keiharde bewijzen hebben van iets wat is gebeurt of wordt vertelt. Dat jezus de zee in tweeen scheidde geloof ik niet. Net zomin als me buurman morgenvroeg zal geloven dat ik een Ferrari f40 heb gekocht. Gelovigen mensen denken vooral op de "waarom" manier en willen altijd overal een verklaarbare reden voor hebben. Mocht dit niet lukken, dan is het een wonder van god of godswil of god wil niet dat we het weten. Denk bijvoorbeeld aan hoe de mens is geschapen en waarom het heelal oneindig is. Ik als atheist denk dan; onze hersennen hebben het vermogen niet (of wij kunnen nog geen volledig gebruik van onze hersennen maken ;citaat Einstein) waardoor we zulke dingen niet kunnen begrijpen.

Bekeren is een akelig woord, en het roept allerlei onaangename gevoelens bij me wakker. Liever zou ik het woord voorleven willen gebruiken. Door het voorleven kun je ook mensen aansteken, doordat ze zien dat je oprecht bent. Maar het is aan ieder de keuze om hier al of niet in mee te gaan. Dus ook voor atheïsten.

Neeyo. Als je niets doet bekeert ie uiteindelijk vanzelf :)

Dat zou kunnen, want sommige mensen zijn natuurlijk best over te halen. De vraag is alleen of je het moet willen..... Geloof is niet iets om een spelletje mee te spelen of om iemand op te dringen. Het moet vrijwillig komen en oprecht zijn.

Zeker, want het gebeurd. Het is alleen niet zo dat een ander mens iemand bekeerd; iemand komt zelf tot een conclusie, en geloof in het WEL of NIET bestaan van God is dermate fundamenteel voor iemands levensvisie dat dit geen lichtvoetige verandering is die op grond van een handjevol argumenten wordt genomen.

Jazeker, want het gebeurt nog steeds aan de lopende band. Niet alleen mensen die wisselen van geloof als ze elders het 'ware' licht menen te zien, maar ook mensen die zonder geloof zijn opgevoed, zijn voer voor evangelisten. Daarom wordt er ook door verschillende religies behoorlijk actief geëvangeliseerd. In Nederland staan met name de Jehova's daarom bekend, maar ook de Hare Krisna's en Baghwans op de Dam zullen bij menigeen nog herkenning oproepen. De Mormonen zijn bij vlagen heel actief. Al met al vallen er nog heel wat zieltjes te winnen. De meeste van dezen richten zich bij voorkeur op mensen die sowieso al zoekende zijn, richting zoeken in hun leven en makkelijk meegaan wanneer je aansluiting vinden bij een groep. Niet alleen sektes maken daar dankbaar en gretig gebruik van, ook de gevestigde, grote religies spinnen er garen bij, al evangeliseren die niet zo actief. Met name de Islam is momenteel vrij passief groeiende onder 'zoekende' Nederlanders. Er schuilt overigens wel een gevaar in dat stukje "...als je er maar op in blijft praten" . Hersenspoeling is inderdaad een zeer werkzame techniek die ook wel degelijk wordt toegepast, en niet eens altijd bewust of opzettelijk. Maar de vatbaarheid / zwakte van de beoogde kandidaat speelt wel een minstens even grote rol. Iemand die ook geen enkele BEHOEFTE heeft aan een dergelijk verschijnsel / contact / netwerk / spiritualiteit / vul maar in, zal geen makkelijke prooi zijn. Mensen die van evangeliseren hun roeping hebben gemaakt echter, pikken de makke schapen er feilloos uit.

17) de gave Gods, Zie 1 Tim. 4:14. nee geloof is een Gave Gods zowel mijn vader en mijn moeder zijn ongelovig opgevoed mijn opaas en omaas geloven niet in God maar mijn ouders kregen het geloof zelf van God rond hun 18e en ze geloven nog steeds ze zijn ook nergens voor verzekerd zoon vertrouwen hebben ze in de Heere God

Tja, natuurlijk is er een kans. Maar bij een atheïst is het wellicht moeilijker dan bij iemand die toch al iets geloofde. Wel is het, dat als je het te graag wil, dat bekeren, de kans kleiner wordt, omdat het dan drammerig wordt.

tuurlijk een voorbeeld ?

Bronnen:
http://bijbel.startpagina.nl/prikbord/1101...

Laat elk mens zelf tot het besef komen wie ze zijn.Met weten bereik je niets, met zijn alles.

atheisten geloven naar mijn mening in het grootste sprookje. Het hele heelal en biologische leven op aarde zomaar is ontstaan door een oerknal zie ik dat het zelfde als dat er in een drukkerij een ontploffing ontstaat en er opeens een mooi bij toeval een prachtige Van Dale is ontstaan.. Ik geloof niet dat er toeval is zoals atheisten dat zeggen want ik geloof net in die toevalligheden terwijl de aarde in perfecte staat was geschapen. Mensen hebben het verpest omdat zij instictief meer blijven denken in plaats van hun verstand meer te gebruiken die zij ook zomaar bij toeval gekregen hebben?

Ik wéét dat het mogelijk is een atheïst te bekeren. Maar dat ligt eraan hoe je dat bekijkt. Een mens kan dat niet. Een mens kan wel door God als middel worden gebruikt om in gesprek te gaan over Zijn liefde voor alle mensen. Het is ook mogelijk dat God zelf op een bepaalde manier spreekt tot een atheïst. God kan iemand confronteren met de keuze zonder of met Hem. Het 'op iemand inpraten' vind ik absoluut geen methode om iemand te 'bekeren'. dat werkt averechts en heeft soms meer met scoringsdrift te maken. 'Jee! Weer een zieltje gered.' Dan probeer je te bekeren vanuit een verkeerde beweegreden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100