Is er gemeenschap in de hemel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk niet dat je daar van uit moet gaan. Jezus zegt nadrukkelijk in Lukas 16, dat daar geen huwelijk zal zijn en geen lichamelijk binding met personen op de aarde waar we een seksuele relatie mee hadden. Dit neemt niet weg dat we elkaar zullen herkennen en er zeker een sterke band zal zijn. In het OT wordt vaak gesproken over het verzamelen met zijn vaders gesproken bij de dood. Het verhaal van Lazarus en Abraham geven ook een zeer lichamelijk karakter. Meermalen wordt er ook over een nieuw lichaam gesproken. En ook duidelijk dat er leeftijdsverschillen zullen zijn, zie Jesaja 11. Een geestelijke band is sterker dan een seksuele band. Hoe ondenkbaar het van uit aards principe het ook lijkt, zal seksualiteit dan denk ik geen dominerende rol meer spelen. Voortplanting heeft ook geen functie meer daar dan alles volmaakt en eeuwig is. Neem daar bij dat er staat dat Jezus onze oudste broer zal zijn, dan is er dus sprake van een gezinsrelatie met elkaar, waar we nu in het algemeen ook van uit gaan dat er onder broer en zus ook geen seksueel verkeer is. We hebben dan alle één Vader en vormen met elkaar de bruid of vrouw. Maar ik geef toe dat dit niet binnen ons logica past. Tot slot engelen zijn geslachtsloos. En we zullen dan aan de engelen gelijk zijn. Ook dat zou veronderstellen dat seksualiteit dus geen issue meer is.

In de islam wordt god allah genoemd. Het algemene beeld is dat de islam feitelikk dezelfde god heeft als,de joden en de christenen. Je mag er op basis van die redenering van uitgaan dat we ook de hemel delen. Martelaren krijgen in de islam 70 maagden tot hun beschikking. Daarbij wordt er vanuit gegaan, vooral in extremistische kringen, dat sexualiteit hier een rol in speelt. Hoewel de islam feitelijk niet achter de gedachte staat dat je naar het paradijs moet gaan om sexuele motieven wordt hierdor sexualiteit in de hemel niet ontkend. En daarmee zou er dus gemeenschap in de hemel zijn.

Bronnen:
http://www.cie.ugent.be/bogaert/bogaert32.htm

nee er is geen gemeenschap in de hemel , behalve gemeenschap met God er is geschreven dat zielen zullen zijn in de volheid van God hem lovende en prijzende en ze zullen daar dus alleen mee bezig zijn

Nee. Zij zijn geslachtsloos. Vanwege hun eigenschappen worden ze echter net als de Vader en de Zoon vaak als mannelijke personen aangeduid. Een snel antwoord kun je vinden in Mattheüs 22:30 : http://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Matt+22%3A30&id42=1&id18=1&id17=1&id47=1&id16=1&id37=1&id35=1&l=nl&set=10 (lees voor de context eventueel de verzen ervoor). Maar de engelen worden verder ook vaak de "zonen Gods" genoemd. Er is echter nergens melding van enige "dochters Gods". Kennelijk zijn de engelen allemaal afzonderlijk geschapen. Ook zegt Genesis 6:1-3 dat er engelen naar de aarde kwamen om betrekkingen te hebben met de vrouwen der aarde. Dat is in dit verband logisch, omdat er geen sprake is van "dochters Gods", dus indien zij seksuele betrekkingen wilden hebben, moesten zij naar de aarde gaan en zich materialiseren. Merk ook op dat zij de VROUWEN der aarde gadeslagen, en niet de mannen EN vrouwen. Dit sluit wederom aan op het feit dat de engelen "zonen Gods" genoemd worden. Dus hoewel er nergens letterlijk gezegd wordt dat er geen vrouwspersonen in de hemel zijn, mag er redelijkerwijs worden geconcludeerd dat dat inderdaad niet zo is.

huwelijk is er inderdaad niet maar in mat16.19 staat een ieder die op aarde verbonden zijn zullen ook in de hemel met elkaar verbonden zijn dus mischien kan het wel zo zijn dat weten we niet

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100