Op welke leeftijd stierf jezus christus?

Weet jij het antwoord?

/2500

er wordt hiervan verwacht dat het op zijn 33ste of 34ste was. ze zijn niet zeker. groetjes minecrafterhond

Volgens een onderzoek dat de dood van Jezus Christus linkt aan een aardbeving, stierf Jezus op vrijdag 3 april in 33 na Christus. Het onderzoek, enkele maanden geleden gepubliceerd in het vakblad International Geology Review, bekeek de aardbevingen die zich voltrokken rond de Dode Zee. In het evangelie van Mattheus staat immers te lezen dat de aarde beefde toen Jezus aan het kruis hing. De onderzoekers bundelden geologische verslagen, astronomische gegevens en oude teksten in een poging de correcte datum van Jezus' overlijden vast te leggen.

Bronnen:
http://www.grenswetenschap.nl/permalink.asp?i=9238

Je kunt dit vrij eenvoudig uitrekenen. Jezus was een Jood en had volgens de traditie geen spreekrecht tot zijn 30e. Daarom lees je ook pas vanaf dat moment over zijn optreden. Je kunt als je de lijnen volgt nagaan dat Hij ongeveer 3 jaar heeft rond gereisd voordat Hij ter dood werd gebracht. Het snelst kun je dit nagaan door het aantal grote feesten te tellen. Maar je kunt ook andere lijnen volgen en dan kom je ook op 3 tot 3,5 jaar uit. Vrij logische conclusie is dan ook dat Hij 33 jaar is geworden. Wat overigens niet betekend dat Hij in het jaar 33 stierf, maar in 36 :-)

Evenals bij Jezus' geboortedatum, is er over zijn sterfdatum geen zekerheid. Deze viel in elk geval in de periode van het bewind van Pontius Pilatus, die van 26 tot 36 na Chr. praefectus was van Judea. Volgens de canonieke evangeliën stierf Jezus op een vrijdag. Volgens de eerste drie evangeliën (Matteüs, Marcus en Lucas) was dit de vijftiende dag van de joodse maand nisan. Maar bij Johannes was het vrijdag de veertiende nisan. Met de aanname dat een van beiden klopt, komen de jaren 27, (31) en 34 (synoptici) of de jaren 30 en 33 (Johannes) in aanmerking. Men gaat er over het algemeen van uit dat het jaar 30 of 33 het meest waarschijnlijke sterfjaar is.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Jezus_(histor...

Er staat in de Bijbel niet precies op welke leeftijd Jezus stierf aan het kruis. Jezus begon het evangelie te verkondigen toen hij ongeveer dertig jaar oud was en dat was in het vijftiende jaar van de regering van keizer Tiberius, dus in het jaar 30 na Christus (Lucas 3:1,23). Dat betekent overigens wel dat onze jaartelling wel degelijk klopt, zie onderstaand filpmje. Maar hoe lang hij het evangelie verkondigde voordat hij gekruisigd werd wordt niet genoemd.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=IDKeOXrmMsU

Volgens het Urantiaboek> Boek (deel) 4: Het leven en onderricht van Jezus: Werd Jezus geboren op 21 Augustus 7 jaar v. Chr en gekruisigd op 7 April in het jaar 30. Daaruit concluderend: Op 36 jarige leeftijd.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Urantia

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100