Waarom weren SOMMIGE kerken homoseksuelen? Beledigen de kerken God hiermee?

Toegevoegd na 2 minuten:
omdat mijn vorige vraag is verwijderd waarbij de suggestie werd gewekt dat ik op een actueel nieuwsfeit doelde (wat niet zo is) formuleer ik mijn vraag maar anders.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In sommige kerken begrijpt men de strekking van het Nieuwe Testament niet. Nee, domheid is geen belediging.

Omdat in kerken mensen heersen! Wanneer je de bijbel serieus zou nemen, zou je homo's niet mogen weigeren, want hij zegt immers: 'Heb uw naasten lief'. Dus in mijn beleving een belediging naar god.

Omdat in de bijbel staat dat 'sodomie' een 'gruwel Gods' is, en omdat in de bijbel staat dat je je zaad niet mag verspillen. Kerken die dat soort prehistorische teksten nog steeds ter harte nemen (naar eigen goeddunken...) weren homo's uit hun kerk. Toegevoegd na 1 minuut: Dat God liefde is wordt door helaas door vele 'kerkgangers' nogal eens vergeten...

God schiep de mens naar zijn evenbeeld staat in de bijbel dat heb ik nog goed onthouden van vroeger en heb uw naaste lief als uzelf ook zo'n mooie leefregel. Maar helaas hebben/maken kerken hun eigen regels en zaaien daarmee nogal wat haat en onbegrip. Waarom ze het doen? Puur omdat ze teksten in de bijbel verdraaien naar hun eigen opvattingen en angsten. Beledigen de kerken God hiermee? Absoluut ze hebben niks van de bijbel begrepen en dit zeg ik als niet Christen :)

Mijn antwoord is ook verwijderd...... Dus nog maar eens: Ja, ik vind van wel. Echter: God kan natuurlijk niet beledigd worden, daar staat hij/zij boven. God, als die bestaat, houdt van alle mensen en is liefde! De groeperingen, mensen, personen, verenigingen, kerken e.d. die sommige mensen op grond van geaardheid weren, vind ik liefdeloos.

God heeft toch alles bepaald? Dus ook dat er homosexuelen zijn en ook dat er mensen zijn die problemen hebben met een bepaald feit. Hij zal zich dus niet beledigd voelen.

De kerk hoort er voor iedereen te zijn, en zeker voor de zoekende medemens, die zich er thuis moet voelen. Alleen zijn ze zover afgedwaald van de bron, dat ze eigenlijk geen bestaansrecht meer hebben.

De Bijbel bestaat uit het Oude en het nieuwe Testament. Het O.T. zijn de vijf boeken van Mozes, waarin de wetten staan, en verder verhalen van gewone mensen en profeten en koningen, die ervaringen met God hebben gehad en daarover vertellen, of daarover wordt verteld. In de cultus van de Israelieten was opgenomen dat het volk zich niet met sodomie moest ophouden, en geen zaad verspillen en zo. De wetten waren gericht op voortleven en overleven. en dan is homofilie een taboe, niet toegestaan, want als een heel volk dat is, dan sterven we uit. In het Nieuwe Testament leert Jezus dat we niet moeten leven naar de letter van de wet, maar dat we onze naaste moeten liefhebben als onszelf en God bovenal. We leren in het nieuwe testament dat we vooral naar de zin van wetten moeten kijken. In sommige kerken zijn ze dat vergeten, en houden ze nog steeds die oude woestijnwet aan. We zijn nu zo overbevolkt, dat het me absoluut geen zonde meer lijkt als er wat minder kinderen worden geboren. De liefde is de vervulling der wet. De RK kerk heeft het er moeilijk mee, sommige protestante kerken ook (die alles nog letterlijk nemen). Maar van de RK kerk vind ik het een onmogelijke spaggaat. De helft van de priesters is misschien wel homosexueel.

Elke homosexuele man of vrouw mag de kerk bezoeken.Word ook niet onkend,maar ze mogen de homofilie niet praktizeren.Dus ze moeten leven zoals jezus leefde...zonder sex(uele gedachtens.)

Inderdaad, het gaat niet om de seksuele geaardheid zelf. Het is wat men ermee doet. Maar sommige kerken doen dit denk ik omdat ze de seksuele geaardheid zelf als zonde beschouwen, mogelijk zelfs in extreme gevallen zouden ze als onrijn beschouwd worden en met aanwezigheid de kerk "besmetten" misschien ? Ik weet het niet of dat zo is, het is een gedachte.

Omdat de bijbel behoorlijk ondubbelzinnig is in het veroordelen van homoseksualiteit. Natuurlijk is die veroordeling van homoseksualiteit behoorlijk achterlijk, maar dat is een kenmerk van het christendom, niet van die individuele kerken. Die kerken zijn alleen maar recht in de leer.

Bronnen:
http://www.thebricktestament.com/the_law/h...

De mensen die homosexuelen weren beledigen God niet. God laat zich niet beledigen door zijn eigen schepsels. Hij denkt alleen, gut, gut....

omdat bepaalde mensen denken dat ze weten wat God wilt. Ze denken dat God de Bijbel geschreven heeft, maar die is geschreven door mensen en goedgekeurd door de kerk. Dit is al zolang geleden dat de Bijbel niet meer serieus genomen kan worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100