Kent de islam een hel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In de koran zijn door god (hoewel er vaak meervoud staat) veel vernamingen gegeven dat ongelovigen en zondaars naar een plaats zullen worden gebracht waar ze eeuwig worden gemarteld. Vaak wordt gesproken over onblusbaar vuur etc. Volgens mij is dat een hel. De koran is vaag over een hemel, er wordt wel gesproken over een tuin en beloningen. De hel wordt ook niet expliciet van een naam voorzien. Gelovigen zullen daar dus ook vaag over moeten zijn want eigen interpretatie van de koran is niet toegestaan. Het antwoord op jouw vraag is dus dat de Islam plaats(en) kent waar mensen/geesten die volgens god slecht zijn, worden gestraft. Overigens is dat allemaal tijdelijk omdat er uiteindelijk een fysieke wedergeboorte zal plaatsvinden waarna iedereen geoordeeld zal worden.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Eschatologie

100% Islam kent ook de hemel, zelfs zonder enige twijfelling!

Een moslima vertelde mij dat de hel en de hemel hetzelfde zijn. Overal wordt met meterslange lepels gegeten. In de hemel echter voeden de mensen elkaar, in de hel probeert iedereen dat voor zichzelf.

De islam is een rechtstreekse copie van het Christendom. Hier en daar zijn wat hoofdfiguren veranderd, maar de hel en hemel hebben ze gewoon overgenomen. Dus ja, de Islam kent ook een hel.

Als je iets heel goeds doet in de Islam, dan krijg je als man 72 maagden mee... Ik weet niet hoor, maar als enig man tussen 72 vrouwen verblijven lijkt mij een redelijke hel.

Ja, tijdens het leven al.

JA,precies dezelfde als het christendon

"Kent de islam een hel?" Voor de Islamiet die de Koran hanteren, en die een 'hel' (er)kennen: ja. De Koran spreekt over 'de hel' in soera 50: Qaaf vers 24. Er staat: "Werpt, werpt in 'de hel' elke ondankbare vijand." http://digiboek.50megs.com/koran/koran050.html

Zeer zeker, trouwens als je in een onderdrukt land geboren bent als vrouw en je moet een sluier dragen en dergelijke zaken, dan leef je al in een hel...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100