Waarom bidden mensen op Zondag?

Religieuzen gaan zondags vaak naar de kerk en bidden dan voor van alles en nog wat. Maar zondag is ook de rustdag van god volgens het christendom. Is het dan niet beledigend om hem dan te storen met wat gebeden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, want God mag je op elk tijdstip "lastigvallen" en dat weet iedereen. En waarom ze dit vaak op zondag doen? Tja, veel gelovige mensen zitten dan in de Kerk en gezamenlijk bidden is toch een stuk prettiger dan allen vinden velen.

Bidden mag je altijd doen is niet zo storend hoor. De rustdag is meer vn dat je niet mag werken/geld verdienen, maar dan ook niet anderen laten werken voor jou. Ik ben zelf gereformeerd opgevoed en ik weet nog dat wij zelfs geen ijsje mochten kopen op zondag omdat je dan derden aan het werk zet. In dat opzicht was het een rustdag. Bidden is geen werken maar een communicatie naar God toe, zo is ons geleerd. Moet wel bekennen dat ik op mijn achttiende jaar me uit liet schrijven bij de kerk. Nu ben ik een verloren schaapje :)

Over de herkomst van de zondag als rustdag is Calvijn ook helder. Omdat het ceremoniële aspect van het vierde gebod is vervuld, is de kerk niet meer gebonden aan de zevende dag, maar onderhoudt ze net als de oudchristelijke kerk de zondag. Hij schrijft daarbij: „Wij vieren de dag niet met pijnlijke nauwgezetheid als een ceremonie, waardoor wij menen dat een geestelijke verborgenheid wordt afgebeeld, maar wij nemen hem aan als een middel dat noodzakelijk is om de orde in de kerk te bewaren.” (Institutie II, viii, 34). Allerlei uitgebreide beschrijvingen van wat er wel en wat er niet op zondag mag, treft men bij Calvijn niet aan. Bekend is dat hij ook meer vrijheid toestond dan zijn nazaten. Maar één ding stond voor hem vast. Op zondag is het van het grootste belang dat de gemeente samenkomt. Daarom veroordeelde hij in een preek over Deuteronomium 5:12-14 hen die de zondag doorbrengen met zakendoen of lekker dineren en de kerkdiensten verzuimen.

Bronnen:
http://www.refdag.nl/artikel/1440141/Een+r...

Als je alleen op zondag bidt dan is dat nogal belabberd. Geloven is een relatie aangaan, dus dat is altijd.

Ik weet zeker dat mensen die in God geloven ook op andere dagen wel bidden, maar op zondag, die dag is nu eenmaal bepaald als de dag waarop je stopt met werken, en je bezint, en samen in de kerk beleeft dat je in God gelooft, een liedje zingt, een belijdenis uitspreekt, een stukje uit de Bijbel besproken hoort, en samen bidt. In de Bijbel zegt Jezus dat waar meer dan twee mensen in mijn naam samen zijn, daar ben ik in hun midden. Christenen weten zeker dat in de kerk God in hun midden is. En dus luistert, en ook in alle kerken over heel de wereld. Als je samen bidt, geeft dat troost, gevoelens van verbondenheid met anderen.

Bidden is een belangrijk onderdeel van een mens, en dan niet alleen op zondag. Door je geestelijk open te stellen is de hele dag een gebed, door je verbondenheid met het hemelrijk. Door de intensie van je gebed, helpen hemelse wezens om jouw gebed bij God te brengen. Waar God wel een hekel aan heeft is dat mensen bidden uit traditie, en vervolgens er maar op los leven. Maar hij vind het heerlijk als mensen hun hart en gevoelsleven open stellen voor hem.

De rustdag van God is de zevende dag van de week. De zondag is de eerste dag een dag van samenkomst door de christenen eigenmachtig ingesteld als rustdag maar dit heeft geen bijbelse ondersteuning. Voor wat betreft het bidden roept de apostel Paulus ons op dit te allen tijde te doen in de Naam van Yeshua Messiach ( De Heere Jezus) dus ook op de rustdag. Groet Henk Rijstenberg Veenendaal

God vind dat niet storend, Hij wil graag dat je naar Hem toe komt met alles. Hij wil je helpen en er voor je zijn, in goede en slechte tijden. Op zondag kun je je juist het beste aan Hem wijden, geen drukte om te werken enzo. Geen dingen die moeten. God wil ook graag dat je rust. (de maatschappij juist niet)

Ze doen dat op zondag omdat ze dan alle andere dagen met rust gelaten worden... Zij die alleen op zondag naar een plek gaan om te bidden noem ik geen religieuzen, sorry hoor, maar dan ben ik het niet met je eens... God kun je niet storen...

Leuke vraag, maar God laat zich niet storen door een stelletje biddende mensen. Hij denkt alleen, wat dom dat die mensen denken dat ze door bidden in de hemel komen, laten ze iets doen aan de ellende op de wereld.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100