Als ik een minderheid discrimineer,ben ik een racist,maar...

Maar wat als de "tussenpersoon" van god dat doet?Is hij dan ook een racist?En als hij dan een racist is,is het dan verantwoord om zo'n iemand nog te laten preken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik ga er even voor het gemak vanuit dat je het hebt over de priester die weigerde de heilige communie te geven aan een homofiele carnavalsprins. Ik vind de kerk zelf een verwerpelijke instelling, die inderdaad discrimineert. Maar in dit geval vind ik het wel wat anders liggen. Bestaat er nl. ook zoiets als uitlokking van discriminatie? Immers, je weet wat de regels zijn binnen deze instantie. Niemand kan zich hierover verbazen. Als je als openlijk homo de kerk binnen, weet je dat de priester jouw levensstijl als verwerpelijk beschouwd. Dus a) je gaat niet meer naar de kerk of b) je gaat wel naar de kerk maar accepteert dat je dan gebonden bent aan absurde beperkingen. Zelf snap ik niet waarom iemand die zo wordt beledigd, buitengesloten en gediscrimineerd wordt door de katholieke kerk, nog enige behoefte heeft aan deelname hieraan. Als ik als vrouw zijnde een moskee binnen ga en tussen de mannen ga zitten, moet ik niet vreemd opkijken als ik eruit wordt gegooid. Kan ik wel zeuren over discriminatie, maar dan roep ik het ook over mezelf af. Toegevoegd na 1 minuut: Vergeet een vraag te beantwoorden: Ja, ik vind dat een prister dan nog mag preken. Hij heeft nl. volledig in lijn van de kerk gehandeld. Een priester verandert de wetten van de kerk niet.

Ja, want die "tussenpersoon" is ook een mens. Dus het is beide verwerpelijk. Jij en deze "tussenpersoon". Toegevoegd na 3 minuten: toevoeging: Is het dan verantwoord om zo'n iemand nog te laten preken? Het is niet van belang je af te vragen of preken (lees spreken) verantwoord is. Ik hoor veel mensen in het openbaar onverantwoord spreken. Het gaat er meer om hoeveel mensen er luisteren en hoeveel mensen naar de rechter stappen in geval van wetsovertreding.

Ja, nee en allebei of – naar keuze - geen van beide. Het maakt niet uit wie wat zegt of doet. Het gaat erom hoe het gezegd wordt, en waarom. En het maakt niet uit hoe je iets noemt als je maar begrijpt wat het is. En als iedereen het er over eens is dat iets fout is, dan moet er een eind aan komen. Daar hebben we rechters voor. En die willen inderdaad wel eens een prediker een spreekverbod opleggen.

Je bent een racist wanneer je andere mensen minderwaardig acht op basis van hun huidskleur of etnische achtergrond. Het maakt geen flikker uit welke functie je vervult in het dagelijks leven, al ben je de paus in eigen persoon. En als antwoord op het tweede deel van je vraag: Het is sowieso niet verantwoord om een racist een functie te laten vervullen waarbij hij of zij met mensen in contact komt, of 'ie nou staat te prediken, onderwijzer is of wat dan ook.

Ik ga ervanuit dat de vraag hier naar een mening is. Het is ook zo dat ik wel vind dat dit afhankelijk is van de omstandigheden. Gaat het om een minderheid die in de ogen van de "geestelijke" zondaars zijn omdat deze misschien iets hebben gedaan wat voor dat geloof een zonde is? Of gaat het echt om duidelijke uitspraken waaruit blijkt dat echt om iemands afkomst, uiterlijk of seksuele geaardheid gaat? Vraag betreffende priester/preker vriendelijk om te stoppen met roddel en laster. Beschuldig hem niet van racisme. Racisme zit in ons hoofd, dus ook in zijn hoofd. Reken ermee af door het er gewoon niet over te hebben. Stopt hij niet, dan is het niet verantwoord om deze verder te laten preken.

Je bent een racist als je het blanke ras hoger acht dan b.v. het zwarte ras en daar consequent naar handelt. Je bent geen racist als je liever met mensen uit Amsterdam omgaat, dan met mensen uit Maastricht. Of liever met zwarten dan met blanken. Je bent ook geen racist als je de Islam verfoeit. De nazis, dat waren racisten. Het is best moelijk om een racist te zijn. Wilders (mijn vriend is het niet) is geen racist.

ja de omgekeerde wereld is het. Hij is geen tussenpersoon van God, het is maar een mens. Hij denkt te weten wat God wilt, maar dat weet niemand. Zo'n figuur mag van mij niet meer preken en moet oplazeren.

Tussenpersoon van God? God heeft geen tussenpersoon nodig, verachtelijk en verwerpelijk.

Nee dan is het geen racist, maar pastoor, of bisschop of paus... Niemand heeft een recht om te preken, hij die zonder zonde is werpe de eerste steen...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100