Als er leven wordt gevonden op een andere planeet, wat is dan de religieuze verklaring?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

God heeft het tegen beter weten in nog een keer geprobeerd.

Kijk dit vind ik nou een goede vraag. Ben benieuwd wat zou nou weer weten te verzinnen. Ik weet zeker dat ze wel even twee keer moesten slikken toen bekend werd dat er water op mars is!

Het feit dat er destijds een mens op de maan geland was, heeft grote beroering veroorzaakt onder veel gelovigen. Immers de aarde was geschapen voor de mens en het reizen naar de maan werd door velen gezien als hoogmoed en het zoeken naar de hemel. Als er nu ook nog ander leven gevonden wordt op een andere planeet dan zou dat een soort aardbeving zijn onder de gelovigen van een ongekende omvang. Een deel zal dat andere leven totaal ontkennen en afdoen als verzinsel en werk van de duivel , een ander deel zal waarschijnlijk afhaken van hun kerk of zich aansluiten bij een ander geloof. Het hele scheppingsverhaal komt in het gedrang en daarmee ook de geloofwaardigheid van de Bijbel. Het zou ongekende en nooit eerder voorgekomen gevolgen hebben voor het geloof.

Maakt niet uit, maar ze vinden wel een verklaring. De fantasie van gelovigen is even groot als de eeuwigheid waarin ze geloven.

Een antwoord kan zijn, wat ook het antwoord is op vele andere bewijzen van geschiedenis van de aarde: Het is een nieuwe uitdaging van god om de standvastigheid in het geloof te testen. Het zou ook in het verlengde liggen van wat Ed Dijst heeft aangegeven. Hierbij is het wel van belang wat voor leven we zouden vinden: Primitief leven, verder ontwikkeld leven, leven waarmee we kunnen communiceren, ‘leven’ op een ander niveau van bewustzijn of fysieke samenstelling (maw niet koolstof-verbinding). Immers, volgens veel gelovigen is de mens het superieure en bepalende wezen op aarde. Alle andere diersoorten zijn ondergeschikt aan hen. Indien het buitenaardse leven lagere ontwikkeling lijkt te hebben doorgemaakt, zou het kunnen zijn dat ze dit als ‘teken’ van hun god zien als goedkeuring om te ‘migreren’. Dit vraagstuk roept bij mij nieuwe vragen op: Waarom zijn het niet de gelovigen (vaak zijn de ‘directeuren’ van grote bedrijven Christenen of andere religieuze instelling) die proberen de aarde te redden van vervuiling (ik zie ontzettend veel auto’s rijden met een visje erop). Dit met betrekking tot leven op onze eigen planeet dat binnen nu en 150 jaar uitgestorven kan zijn. Was dat de bedoeling van deze god of is dat de ‘zonde-vloed’?

Wat is daar nou moeilijk aan? Als God het leven op 'onze' planeet kon scheppen, waarom dan niet op andere planeten?

Door de loop der jaren hebben godsdiensten hun regeltjes en verklaringen aangepast. Als over enkele jaren onomstotelijk word vastgelegd dat Jezus eigenlijk een ontsnapte gek was, zullen ze er vanzelf weer een draai aangeven om alles weer kloppend en logisch te maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100