Waarom is de sharia hier in Nederland nog niet van kracht?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat wij in Nederland een democratische samenleving hebben, waarin kerk en staat strikt gescheiden zijn. De religie is niet van invloed op de wetgeving, zoals bij de sharia wel het geval is. De sharia bepaalt wat mensen wel en niet mogen doen, vooral op zedelijk gebied, en hoe ze gekleed dienen te zijn. Dat maken wij in Nederland gelukkig zelf wel uit. En als het echt te ver gaat, is er altijd nog het OM en de politie.

omdat staat en kerk gescheiden zijn.

Denk dat de meeste Nederlanders niet op die manier willen leven.

Waarom zouden ze?Je kan toch niet met iedereen rekening houden? Dat doen we toch al te veel in Nederland. Er zijn grenzen.

Sharia. Ach ja. Veel zal het in sommige plaatsen in Nederland niet gaan schelen ;-) Maar even serieus. Er is volgens de grondwet een scheiding van kerk en staat. Wat niet wil zeggen dat de meerderheid niet voor een bepaalde wet kunnen kiezen. Met andere woorden, er is gewoon geen meerderheid voor.

Dit is een provocerende vraag uit het straatje van Wilders. (Ik had bijna op 'misbruik' geklikt)

Omdat nog niet genoeg mensen dat willen. (vervang "sharia"met een ander zelfstandig naamwoord om hetzelfde antwoord te krijgen)

Omdat de Taliban nog niet verkozen is met meer dan 50% van de stemmen.

Dat vroeg ik me ook al is af. Veel van die "kaalkopjes"roepen het hardst om straffen uit te delen die regelrecht uit de "sharia" opgelezen lijken te worden. Een groeiende meerderheid, mijn inziens.

Dat denk jij alleen maar.

misschien is JP machtiger dan Allah

Omdat kerk en staat gescheiden zijn net zoals in Turkije!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100