wanneer was de eerste profetie dat Jezus zou komen?

Ik ben bezig met een werkstuk voor Geschiedenis. Ik wil graag weten wanneer er voor het eerst voorspeld was dat er een messias zou komen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De profetie die door God zelf in Eden werd uitgesproken. (Genesis 3:15) ... En ik zal vijandschap stellen tussen u en de vrouw en tussen uw zaad en haar zaad. Hij zal u in de kop vermorzelen en gij zult hem in de hiel vermorzelen.” Toegevoegd na 3 minuten: Of als je de eerste te vaag vind ,de tweede dan: (Genesis 49:10) . . .De scepter zal van Ju̱da niet wijken, noch de gebiedersstaf van tussen zijn voeten, totdat Si̱lo komt; en aan hem zal de gehoorzaamheid der volken behoren.  (Silo=degene die het wettelijke recht heeft)

Bronnen:
http://wol.jw.org/nl/wol/d/r18/lp-o/120000...

Genesis 3:15, de moederbelofte: "En Ik zal vijandschap teweegbrengen tussen u en de vrouw, en tussen uw nageslacht en haar Nageslacht; Dat zal u de kop vermorzelen, en u zult Het de hiel vermorzelen." Er zijn honderden andere profetieën waarvan de èèn duidelijker is dan de andere. Dit is echter de eerste duidelijke profetie (volgens de christelijke datering ca. 6000 jaar oud) waarin over Jezus Christus wordt gesproken. Je kan de tekst, waar God tegen de satan spreekt, als volgt lezen: "En Ik (God) zal vijandschap maken tussen u (de satan) en deze vrouw (Eva), tussen uw nageslacht (kinderen/volgelingen) en haar Nageslacht (Jezus Christus); u zult Het (Jezus Christus) de hiel vermorzelen (=pijn doen, kwetsen), maar Dat (Jezus Christus) zal uw kop vermorzelen (doden, onschadelijk maken)."

De letterlijke voorspelling over de geboorte van de Messias is gedaan door de profeet Jesaja: “Want een Kind is ons geboren, een Zoon is ons gegeven, en de heerschappij rust op zijn schouder en men noemt hem Wonderbare Raadsman, Sterke God, Eeuwige Vader, Vredevorst”. http://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Jes+8%2C23-9%2C6&id16=1&l=nl&set=10

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100