hoe oud was Maria toen ze Jezus kreeg

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er wordt gezegd dat ze 13 of 14 jaar oud was (te vinden in verschillende Engelstalige bronnen) vaak op basis van uithuwelijking op die leeftijd maar in de bron hieronder staat dat dat niet te verwachten was omdat god zelf vond dat je pas beslissingen over het leven kon maken met 20 en waarom zou hij dan zijn zoon geven aan een moeder die daar veel te jong voor zou zijn. Kortom: zeker zullen we het nooit weten.

Bronnen:
http://www.libertygospeltracts.com/questio...

15 jaar, zie bron.

Daar zijn verschillende meningen over: Maria.Onbevlekt Ontvangen; 17 vóór Chr. Dus was ze 17 jaar. http://www.heiligen.net/heiligen/12/08/12-08-01--0017-maria.php Maarrrrr daar komt bij: In de tijd dat Jezus werd geboren gebruikte niemand een kalender die de tijd in jaren voor of na Zijn geboorte weergaf. De kalender die we tegenwoordig gebruiken en ons vertelt dat wij nu in bijvoorbeeld het jaar 2012 leven, werd pas 500 jaar na de geboorte van Jezus uitgevonden. Hier staat dan weer dat Maria op haar 12de aan Jozef werd gegeven en dat ze 15 was toen Jezus is geboren. http://www.marypages.com/LevenMaria.htm Dus ergens tussen haar 15e en 17e jaar.

Naar onze normen beslist minderjarig. Als men al niet zeker is van de geboortedatum van Jezus,dan zeker ook niet van die van Maria. Ga maar uit van ergens tussen de 14 en 16 jaar, dat is het waarschijnlijkste.

Mensen uit die tijd werden gemiddeld zo'n 35 jaar oud, dus werden ze ook sneller geacht volwassen te zijn. Geslachtsrijpheid hangt samen met het vetpercentage. In die tijd zal dat rond 14 jaar geweest zijn. Ze was maagd, dus eerdere relaties zijn op basis van dit gegeven uitgesloten. Daarboven een draagtijd van ca 9 maanden komt op ongeveer eind 14 - begin 15 jaar.

Beste mensen jullie zijn aan het gissen, het is namelijk helemaal niet bekend hoe oud Maria was toen ze Jezus kreeg. Maar we kunnen er van uit gaan dat Jehovah God geen kind gebruikte om Jezus te baren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100