Als je paus wilt worden moet je dan maagd zijn?

Ik vind het vreemd dat de paus niet getrouwd mag zijn, geen kinderen mag maken en ook geen seks mag hebben.
Seks is een uitvinding van God, dus waarom mogen geestenlijken daar dan geen gebruik van maken?
In de bijbel staat toch 'ga heen en vermenigvuldig u'.
Er staat niet bij dat dit niet geld voor pauzen, priesters, bischoppen, kardinalen, nonnen en moeders overste.
Heeft men dit er later bijverzonnen?

De behoefte aan seks blijft toch aanwezig, men loopt het gevaar dat bijvoorbeeld priesters kinderen sexueel misbruiken.

Een mannelijke maagd wordt ook wel knaap genoemd.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een paus mag niet getrouwd zijn en volgens de katholieke kerk mag seks pas na het huwelijk.... dus het lijkt mij logisch dat de paus maagd is.

Nee, je hoeft geen knaap te zijn. Je moet wel celibatair leven om RK-priester, bisschop, kardinaal en paus te worden. Je kunt dus eerst sexuele activiteiten ontplooien, je dan bekeren tot het celibaat, en zo "carriere" maken binnen de RK-kerk. Overigens heb je sowieso een probleem met de bewijsbaarheid van celibatair leven. Het is dan ook meer een gelofte en een gedragsregel dan iets dat kan worden gecontroleerd. Toegevoegd na 1 minuut: De paus en de overige katholieke leiders moeten de kerkleden leiden. Daartoe mogen ze niet worden afgeleid door aardse beslommeringen zoals sex. Ze moeten al hun liefde volledig op God richten - vandaar het celibaat. Door goede leiders te zijn, houden ze hun kerkleden op het rechte pad. Op die manier dragen ze indirect bij aan het gebod "gaat heen en vermenigvuldigt u". Toegevoegd na 3 minuten: Overigens, wat dat vermenigvuldigen betreft: 2 maal 2 is 4. Ik begrijp dus niet waarom katholieke gezinnen traditioneel zo groot zijn...   ;-)

Je hoeft, zoals Cryofiel al betoogd, geen maagd te zijn om paus, of , for that mather, priester, te worden. Het was meen ik de heilige Franciscus die (ongeveer) schreef: 'O Heer, geef mij de kracht om kuis te zijn. Maar nu nog niet Heer, nu nog niet.' Toegevoegd na 58 minuten: Ter Info: Franciscus was, voor hij zijn leven aan Jezus gaf, een levensgenieter waar Ramses Shaffy bleek bij af zou steken...

Ja... Voor een paus geld ook verbeter de wereld en begin bij jezelf... Hoe kun je een ander trouwen verbieden als je zelf getrouwd bent?... De behoeft aan seks blijft bestaan, daarom is het celibaat een grote flop, maar het wordt nog steeds als een groot goed gezien en dus mag de paus dat zelf niet... Ik heb die regels niet verzonnen, als het aan mij lag schafte ik dat vandaag nog af... En daarmee het gevaar ondervangen van nog meer seksueel geweld in de katholieke kerk...

Nu nog wel, maar over een tijdje niet meer.Dan mag een vrouw ook solliciteren naar de baan Pause.De inspraak word al beter binnen het pastorale.Ze hoeven de kleding ook niet aan te passen.De Jurk blijft bestaan.En een stevige hak onder de hoge schoen geeft meer elan.

Nee je hoeft geen maagd te zijn ,iedere mannelijke katholiek kan in principe gekozen worden tot paus oook al is hij bij wijze van spreken getrouwd, dit omdat volgens de statuten god degene is die de stemmmen aanstuurd bij de verkiezing van de kerkelijk leider. In de praktijk is het naturllijk zo dat van de kardinalen diegene die het best gelobbyt heeft en het meeste bestuurlijke ervaring en de minste vijanden binen het Vaticaan de nieuwe paus word als deze verkozen word.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100