Hoe zouden wij nu een profeet moeten herkennen?

Hoe herkende ze vroegen een profeet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Die herkennen we over duizend jaar pas, denk je dat we Mohammed van de Islam meteen herkenden, nee hoor pas veel en veel later, wellicht na zijn dood of pas na duizend jaar... En hoe komt dat dan, heel simpel, als een profeet iets zegt dat over 1000 jaar pas gebeurt, wanneer kunnen we dan herkennen dat het waar is, wat hij toen zei? En er lopen heel veel profeten rond momenteel, maar die worden allemaal niet geloofd... Gelukkig maar... Aan de waarheid kent men een profeet, want die zegt zaken die voorspellend zijn van karakter en als het uitkomt, pas dan is het een ware profeet... Vandaag herkende men precies net zo profeten als vroeger, daar is nooit een verandering in gekomen...

Het kenmerk van een profeet is dat hij zaken in de toekomst aanziet komen en verkondigt. Dus dat is makkelijk te herkennen. Aandelenkoersen, voetbaluitslagen, het weer op lange termijn, verkiezingsuitslagen. Als ie dat kan, dan (h)erken ik hem.

Een profeet is vaak niet erg geliefd. Vooral niet in zijn eigen omgeving. En in zijn eigen tijd. Dus als je iemand tegenkomt die dingen van je vraagt of dingen vertelt over de toekomst die je onwelgevallig zijn, dan zou het er wel eens eentje kunnen zijn. Kenmerkend is ook dat hij ondanks dat vaak wel een aanhang weet te veroveren, maar dat is dan vaak later, als hij er zelf al niet meer is. Maar beide zaken gelden ook voor mensen die helemaal geen profeet blijken te zijn. Ze zijn nogal zeldzaam als het erop aan komt.

Google is your friend: Jezus zei: “Aan de vrucht kent men de boom” (Matteüs 12:33). Wanneer we willen zien of er “vruchten” worden voortgebracht, dan kunnen we de volgende drie specifieke proeven op elke leermeester toepassen om te bepalen hoe nauwkeurig de zaken zijn die hij of zij onderwijst: Letterlijk gekopieerd van onderstaande link, waar ook het vervolg van dit verhaal staat:

Bronnen:
http://www.gotquestions.org/nederlands/val...

Even ervan uitgaande dat je het over bijbelse profeten hebt: In het Oude Testament worden twee criteria gegeven waaraan de Israëlieten de profeten moesten toetsen. - Kwam uit wat de profeet had aangekondigd. - Riep hij niet op tot afval van de Heer. Door via de profeten tekenen te verrichten of door de voorzeggin­gen van de profeten uit te laten komen bevestigde God dat de profeten werkelijk namens Hem spraken

Een profeet doet heilzame voorspellingen. Toegevoegd na 1 minuut: Die voorspellingen zijn te verifieren binnen de tijd dat hij of zij leeft.

Dat weet je, dat voel je. Dat is iemand die je dit gevoel kunt geven.

Een persoon die werkelijk een profeet zou kunnen zijn zou direct voorpagina/wereldnieuws zijn!

In de tijd van de bijbelse profeten geloofde vrijwel iedereen in God, en vreesde iedereen Hem. Dus in die tijd goddelijke voorspellingen doen, kon rekenen op veel volgelingen. In deze tijd, waarin de twijfels over het wel of niet bestaan van een God zeer groot zijn, zal een profeet nooit als een profeet herkend worden maar meer als een persoon met grote praatjes, sceptisch als wij zijn geworden. Daarnaast is het bestaan van de vroegere profeten nooit echt bewezen, dus misschien hebben er nooit profeten bestaan.

Nergens aan: Althans uiterlijk niet. Het is een benaming die wij aan iemand toekennen, omdat de persoon veel voorspellende taal gebruikt. In deze tijd maakt het op mij een negatieve indruk. In de tijd vooren rondom Christus waren het personen die voorspelde wat er ging gebeuren.

Ik denk dat het erg lastig is om in deze tijd een profeet te herkennen. In vroeger tijden waren de mensen veel "goedgeloviger" (en dat woord bedoel ik NIET negatief!) Ik bedoel maar, als Jezus nu zou leven en zou zeggen "ik ben de zoon van god" ... dan lijkt mij de kans zeer groot dat hij, in plaats van discipelen, een psychologisch onderzoek, medicatie en een behandelplan zou krijgen... NB: dit antwoord is NIET bedoeld om gelovige mensen te beledigen!

Er is er één geweest waarvan veel mensen zich nog niet bewust zijn. Tegenwoordig met alles wat we hebben wat er toen nog niet was, je zal versteld staan en het voelen. Maar nog niet in dit leven. Leer je kinderen om het nieuws te volgen. Toegevoegd na 13 uur: Ik geloof dat Bahá'u'lláh de laatste was. Helaas kan ik geen Arabisch meer leren, want de vertalingen zijn zodanig dat er zaken verloren zijn gegaan denk ik. Nederlands is primitief, Engels vind ik wat beter.

Bronnen:
http://www.nybahai.org/web_presentations.html

Hij zou in ieder geval een baard moeten hebben, kan mij geen onbebaarde profeet herinneren!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100