Waarom zijn alle profeten mannen?

Waarom zijn er van al die profeten niet èèn vrouw?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je stelling klopt niet. In de bijbel worden vrouwelijke profeten (deze heten progetessen) genoemd. Ik vond de volgende tekst: "Ook noemt de Bijbel vrouwelijke profeten (profetessen): in de Hebreeuwse Bijbel (het O.T.) Mirjam (zuster van Mozes), Debora, Chulda en Hanna."

Bronnen:
http://www.vecip.com/default.asp?onderwerp=51

Er was wel een vrouwelijke profeet namelijk Debora. (te vinden in het boek Richteren in de bijbel). zij was tevens rechter over Israël.

Meestal mannen, maar dat geldt voor veel meer zaken, religies zijn allemaal door mannen gemaakt, filosofen zijn meestal mannen, wetenschappers uit het verleden zijn meestal mannen... Niet altijd zo, maar bijna altijd zijn profeten mannen...

Ook buiten de bijbel was er minimaal één. Het orakel ven Delphi.Het probleem was,dat haar profetiën voor meerderlei uitleg vatbaar was.

Je hebt het over bijbelse profeten en dat waren vaak mannen. Komt vooral door de rol die vrouwen vroeger hadden in de bijbelse tijd, endat was er eentje van voor het huis en de kinderen zorgen en geen belangrijke functies zolas profeet toendertijds was. Je leest zelfs in de bijbel dat vrouwen hun hoofd moesten bedekken als ze in gebed gingen, als er geen man aanwezig was, wat getuigt van de rol die vrouwen toen hadden. In de echte orthodoxe religies mag een vrouw ook geen priester of predikant zijn.

Zoals hierboven te lezen valt, waren er wel vrouwelijke profeten. Maar mannen schreeuwen harder. Overigens, het gerucht gaat dat Jezus genderdysfoor was.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100