Welk boek of welke documentaire kan mij meer informatie verschaffen over het bevindelijk reformatisme?

Ik heb een relatie met een meisje dat in een groot, bevindelijk gereformeerd gezin is opgevoed en bij een van de ‘zwaarste’ kerken van NL zat.

Zelf ben ik heel vrij opgevoed en weet ik maar weinig van religie af. Dat vind ik jammer, want ik wil wel graag weten wat haar bezighoudt en waar zij vandaan komt.

Welk boek (of welke site) geeft me ECHT een duidelijk en eerlijk beeld over dit geloof? Is er misschien een goede documentaire over gemaakt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er is een site, dat heet refoweb.nl, daar is een forum en je kunt er allerlei vragen op stellen. Als je iets niet begrijpt of ergens meer over wilt weten, bijvoorbeeld het dragen van rokken, hoedjes, bepaalde regels, dopen, belijdenis, kun je eens kijken tussen alle vragen over dat onderwerp en wordt je vast wel wat wijzer! Succes ermee! :-)

Bronnen:
http://www.refoweb.nl/vragenrubriek/

"De Uitverkorene" is een hele mooie film die over dit thema gaat. Ik vraag me trouwens wel af of je vraag serieus is: als je vriendin zo'n achtergrond heeft (en zelf ook nog gelovig is) zal haar familie heel erg tegen jullie relatie zijn. Omdat je weinig van religie weet en bovendien ook nog een vrouw bent...

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/De_uitverkore...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100