Waar vind ik een mooi gedicht om in de kerk voor te lezen voor mijn overleden oma?

Mijn oma was van geest heel sterk, maar had een handicap omdat ze slechts zag en bijna doof was. Ik wil een gedicht met een persoonlijke noot.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Gecondoleerd met dit verlies. Dit is het gedicht dat mijn dochter en nichtje hebben voorgedragen bij de uitvaartplechtigheid van mijn moeder onlangs. Heel mooi. Je kunt heel goed hier en daar persoonlijke aanpassingen doen. Voor hen die mij omringen…. ‘k Hou van hen die mij aanvaarden ook al ben ik ruim bejaard; zij die me in mijn dagelijks leven zorg en ongemak bespaart. ‘k Hou van hen die het beseffen dat ‘k ze niet zo goed versta, en die het gewoon negeren als ik ‘n stommiteit bega. ‘k Hou van hen die me vergeven als ik niet hun naam meer ken, die me heel goed laten merken dat ik nog onmisbaar ben. ‘k Hou van hen die willen helpen als het mis gaat in mijn hoofd, die mij blijven vergezellen ook als mijn geheugen dooft ‘k Hou van hen die niet gaan roepen als ‘k de vloerbedekking schroei, die de andere kant op kijken als ik as of koffie knoei ‘k Hou van hen die niet steeds zeuren: Oma, loop een beetje recht, me niet voor de voeten gooien: heb je dit niet al gezegd? ‘k Hou van hen die voor me zorgen Ook al duurt het misschien lang mij vertroetelen en troosten als ik eenzaam ben of bang. ‘k hou van hen die van MIJ houden ook al ben ik hen tot last, en die op mij blijven passen ook als ‘t hen eens niet goed past. ‘k Hou van hen die met mij samen nog eens terug gaan in de tijd, en die met mij blijven praten ook al ben ‘k de draad eens kwijt. ‘k Hou van hen die mij als mens zien met mijn vreugde en mijn pijn, die me heel goed laten voelen dat ‘k niet eenzaam hoef te zijn.

Probeer het zelf te schrijven. Dat lijkt een hele opgave, maar als je korte zinnetjes die in je opkomen opschrijft, en je steeds meer herinneringen die bovenkomen als je zo geconcentreerd aan haar en haar leven denkt onder woorden brengt, zal je zien, dat er een gedicht 'groeit'. Persoonlijker dan dat kan het nooit zijn, en daardoor zal het jou en iedereen méér ontroeren en raken, dan wélk door een ander geschreven gedicht ook.

allereerst gecondoleerd Bedoel je zoiets? kan niet kopieren dus zal het zo moeten doen. Hoop dat mn antwoord daarom niet verwijderd wordt als je op rouw+ gedichten googled kom je nog meer tegen

Bronnen:
http://www.gedachten-gedichten.nl/rouw_ged...

Gecondoleerd met het verlies van oma Een klein gedichtje Warm zijn uw vleugels die mij omarmen Ik hoef niet bang te zijn Want zolang de zon schijnt zult u mij verwarmen 'S nachts als de sterren stralen En ik voel me eens alleen Dan weet ik , u bent altijd om mij heen Verdrietig dat ik u missen moet Maar opgelucht dat verdere pijn niet nodig is Vertel ik u dat ik u mis Dag lieve oma Deze stond op internet

in de kerk past een psalm heel goed. Bijvoorbeeld psalm 23. Deze vind je in de Bijbel, voor de online-versie heb ik de bron toegevoegd. Ook psalm 42 is erg mooi.

ik vind dit erg mooi VOETSTAPPEN IN HET ZAND Ik droomde eens en zie ik liep aan 't strand bij lage tij. Ik was daar niet alleen, want ook de Heer liep aan mijn zij. We liepen samen het leven door, en lieten in het zand, een spoor van stappen; twee aan twee, de Heer liep aan mijn hand. Ik stopte en keek achter mij, en zag mijn levensloop, in tijden van geluk en vreugde, van diepe smart en hoop. Maar als ik het spoor goed bekeek, zag ik langs heel de baan, daar waar het juist het moeilijkst was, maar één paar stappen staan. Ik zei toen "Heer waarom dan toch? Juist toen ik U nodig had, juist toen ik zelf geen uitkomst zag, op het zwaarste deel van mijn pad..." De Heer keek toen vol liefde mij aan, en antwoordde op mijn vragen; "Mijn lieve kind, toen het moeilijk was, toen heb ik jou gedragen..."

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100