Waarom wordt de hoofddoek gezien als onderdrukking en iets negatiefs?

Waarom krijgen deze vrouwen (indien zelf gekozen!) niet het respect wat ze verdienen in een maatschappij die (helaas) steeds meer gericht is op uiterlijk. Ik stel deze vraag los van de islamisering die (niet altijd terecht) veel negativiteit oproept.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het gekke is,dat 50 jaar geleden ,(dit kan ik mij nog herinneren)en ook in de jaren daarvoor door veel vrouwen een hoofddoek werd gedragen,en in de 60 er jaren was dit nog "hip".Na de verbreiding van het islamisme en de toename van mensen met deze overtuiging in europa is deze gewoonte van hoofddoek dragen omgeslagen naar een uiting van een religie.De vermeende dwang van het dragen van een hoofddoek ,als zijnde onderdrukking en negatief is naar mijn mening niet altijd correct.Ik denk dat dit vaak de vrijwillige keus van de vrouw is.,maar het wordt vaak gezien als provocerend,wat niet altijd juist is. Er zal ongetwijfeld nog een hele discussie over te voeren zijn,ik wil het hier bij laten.

Het gebeurd geregeld dat het niet (helemaal) een eigen keuze is. Het hoeft niet opgelegd te worden om als een verplichting gezien te worden. En qua respect denk ik dat het afhangt van waar je komt. Er is een hele grote groep mensen die zeer tolerant is tegenover hoofddoeken en moslims in het algemeen.

Omdat er helaas ook veel vrouwen zijn die hun hoofddoek dragen omdat zij denken dat dit verplicht is volgens de islam.

"A woman is like a private part. When she goes out the devil casts a glance at her" Al-Hadis, trans. Al-Haj Maulana Fazlul Karim, vol. 2, p. 692, from Mishkat al-Masabih, by Waliuddin Abu Abdullah Mahmud Tabrizi Afbeelding 1 What is the subliminal message this woman is sending? The subliminal message is that every square inch of my body is private part, every square inch of it can make you horny. Therefore my entire body is an 'awrat, (lit. pudendum, genital) and I am a sex object from head to toe. People cover their private parts. This woman thinks her entire body is private part. Does this in anyway arouse respect? Only one who thinks with her genital may think so. Afbeelding 2 These women have determined that all their bodies, except their faces, are extensions of their genitals, including their heads. Thinking with their genitals they can't distinguish the difference between their hair and their pubic hair. To them both are embarrassing and should be covered. Thinking with their genitals these ambulant vaginas are fighting for the right to be humiliated, beaten and treated as sex objects. Ontkennen van de onderdrukking van vrouwen in de islam betekent dat je er niet genoeg vanaf weet. Verdiep je eens in de sharia zou ik zeggen.

Bronnen:
http://forums.truthbeknown.com/viewtopic.php?t=589
http://www.faithfreedom.org/Gallery/19.htm

Omdat ze symbool staan voor de onderdrukking van de islamitische vrouw. Van onbedekt haar raken de mannen te opgewonden, dus moet er een doek overheen.

Uitspraak van Tariq Ramadan, deze man werkt voor Ratterdam om integratie te bevorderen Hier zijn uitspraak over vrouwen. "Vrouwen mogen met hun verschijning geen aandacht trekken. Op straat, zo is de wet, moeten vrouwen hun ogen strak richten op het beton." Vul zelf maar in of dit onderdrukking is of negatief

Wat mij betreft is de hoofddoek gedragen door Islamitische vrouwen inderdaad een negatief iets. Zoals ik het begrijp dragen vrouwen in de Islam traditioneel een hoofddoek (en andere lichaamsbedekking) om de mannen te beschermen tegen mogelijke verleiding, sexueel, minstens erotisch. Hoezo? De mannen beschermen? Waar zit de verantwoordelijkheid van die mannen zelf op dat gebied? Dat ten eerste. Ten tweede is het dragen van een hoofddoek (en andere lichaamsbedekking) niet altijd vrijwillig. Denk maar aan Iran, dat een vrij geëmancipeerde staat was onder de Shah (die heus geen heilige was). Na de revolutie moest iedereen zich conformeren aan de sharia, en dat hield onder andere in dat de vrouwen een hoofddoek moesten dragen, of ze da nou wilden of niet, of ze nou Moslim waren überhaupt, of niet. Die verplichting was slechts één uiting. Andere waren bijvoorbeeld dat vrouwen de toegang tot bepaalde studies en beroepen werd ontzegd (bijvoorbeeld in de rechtspraak en advocatuur). Ten derde is ook in Nederland het dragen van een hoofddoek nogal eens misplaatst. Als je een kindje van zeven verplicht een hoofddoekje te dragen, waartegen bescherm je het dan? Hoe zou dat kind beschermd moeten worden tegen lustgevoelens van de mannen? Het is een kínd. Door het een hoofddoek om te doen zet je dat kind in sexuele context, en dat vind ik eerlijk gezegd héel erg. Jonge meiden hier in Nederland die vrijwillig een hoofddoek dragen, dat is heel wat anders. Die spelen met hun identiteit en zetten zich op hun manier af tegen zaken en ik zie dat eigenlijk in het verlengde van andere jeugdculturen. En vind het per saldo wel mooi. Veel jonge marokaanse meiden weten hun doek ook prachtig te dragen en zijn mét doek heel aantrekkelijk. Misschien juist door die doek. Als ik zo'n meid in de McDonalds een (beslist niet halal) hamburger zie eten met vrolijke ogen en een flitsende telefoon en vriendinnen en een grote aanwezigheid, denk ik, "Jij komt er wel, meiske. Goed zo!".

ik denk dat we eens moeten afstappen van de manier waarop we naar deze dingen kijken (en beoordelen). Alles wat 'out of the box'is wordt op z'n Nederlands gewogen en bestempeld. In geval van hoofddoekjes kiezen de vrouwen er vaak zelf voor omdat het bij hun overtuiging hoort, verder vinden de draagsters van hoofddoekjes acceptabel dat zijn ondergeschikt zijn aan anderen, wij noemen het dan 'onderdrukking'.

Voor het zelf ervoor kiezen om je als vrouw te laten stigmatiseren als ondergeschikt aan de man hoef ik geen respect te hebben en dat wil ik ook niet. Ik heb respect voor vrouwen die er bewust voor kiezen om moeder te willen zijn, lesbisch te zijn of een carrière-vrouw te zijn.

Omdat de draagster daarmee te kennen geeft de islam aan te hangen. De islam roept, met haar haat t.o.v. joden, herinneringen op aan het nazisme. Dit wordt als zeer negatief ervaren.

Ik begin het gevoel te krijgen dat Marita geen vraag wilde stellen maar een standpunt wil verdedigen. Ik weet niet of GoeieVraag daar nu het juiste platform wel voor is. Wellicht meer iets voor een Chat of Forum?

Ik vind het absurd, al die bomen die ervoor gekapt worden! wat zou jij zeggen als je een zeehond was?