Adam en Eva kregen 2 kinderen (zonen); KaÏn en Abel. De één doodde de ander. Hoe is de rest van de mensheid dan ontstaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Krijg je dit weer. De mensheid is 1 van de resultaten van miljoenen jaren evolutie.

Wat heeft 1 of 2 zonen met het onstaan van de mensheid te maken? Twee zonen kunnen ook samen de mensheid niet doen groeien.

Awan en Azura kwamen om de hoek kijken en waren leuke dames...staan in een ander boek dan Genesis in de bijbel.

Uit de rest van de mensen, die niet in het paradijs woonden en met wie onder andere Kain getrouwd is en zich heeft voortgeplant. Dat teken (kainsteken) kreeg hij ook niet alleen zodat zijn vader en moeder hem zouden herkennen natuurlijk. Of geloof je werkelijk dat dit symbolische verhaal op waarheid berust ??

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Ka%C3%AFn_en_Abel

Je moet vooral geen verhaaltjes geloven... En zeker de bijbel niet letterlijk nemen... De mensheid is zelfs niet ooit ontstaan, die ontstaat nu nog steeds in zijn volle glorie... Dus het ontstaan is er nog steeds, nu ook nog... Volgend jaar zijn er weer veel meer mensen op deze planeet... Vandaar...

Ze kregen meer kinderen dan alleen maar Kain en Abel. Genesis 5:4 Toegevoegd na 12 minuten: Heel Genesis 5 beschrijft meerdere generaties. Neem de moeite om het te lezen en dan heb je antwoord op je vraag.

hoe de 3e generatie tot stand kwam wordt niet omschreven

Hoe komen we erbij om te denken* dat er niet meer mensen bestonden dan die in de Bijbel beschreven staan? Het is een verhaal. Een verhaal wat leidt tot de geboorte van Jezus. Alleen wat belangrijk was in de lijn daar naar toe werd opgeschreven. *) Wij denken dat we in onze beschaving alles weten en alles kunnen. Maar ons denken is m.i. beperkt. Iemand uit binnenlanden van Afrika of een ander inheems land lacht om ons tijdgebonden denken.

Zie de bijbel niet als geschiedenis boek dat is het namelijk niet. Als je al geloven wil, geloof dan in de boodschap die het boek uitdraagt, dan is alleen het verhaal van het goed en kwaad van belang als het om Adam en Eva gaat. Maar dat is mijn kijk erop en zo zijn er zoveel verschillende manieren om de bijbel te lezen.

Ik heb pas deze vraag gesteld. Kijk bij Adam en Eva waren de 1e mensen. Dan krijg je een mooie uitleg te zien met als beste antwoord wat ik heb gekozen. Je kan vinden door deze woorden in te typen in de kolom zoek.

Historisch worden alleen zonen benoemd en dochters niet. Vrouwen worden in de Bijbel alleen daar genoemd waar dit een verhaaltechnische reden heeft maar in de geslachtsregisters komen ze niet voor. Adam en Eva hadden overigens nog een zoon: Set die als ik het verhaal goed begrepen heb is geboren na de dood van Abel. Het verhaal van Kaïn en Abel spreekt ook van andere mensen. Nergens in de Bijbel wordt uitgelegd wie dat dan mogen zijn. Gen 5:1-32 beschrijft de stamboom van Adam tot Noach. In Gen 6:1-4 wordt ook gesproken van 'zonen Gods' die vrouwen namen uit de dochters der mensen en daar kinderen (vaak Nephilim of reuzen genoemd) mee kregen en dat lijkt God de mensen nogal kwalijk te nemen maar wie die 'zonen Gods' nu eigenlijk zijn wordt wederom nergens uitgelegd (er wordt tegenwoordig een hoop over beweert, sommige beweren dat het engelen waren, andere buitenaardse wezens...). Na het verhaal van de zondvloed (Gen 6:5-9:7) ontstaat de rest van de mensheid zoals we die kennen uit de nakomelingen van Noach en zijn familie. Nog een kleinigheidje: in Gen 6:7 zegt God: Ik zal de mensen, die Ik geschapen heb... etc... Ik heb het persoonlijk altijd frappant gevonden dat er niet gewoon staat: Ik zal ALLE mensen.... bla bla bla... Net als met Gen 4:14 "... ieder die mij ziet..." ook suggereert dat er meerdere stammen waren. In gen 3:16 verteld God dat Eva vanaf dan met veel meer moeite de zwangerschap zou dragen en dat baren pijn zou gaan doen. Echter: Kaïn wordt pas in Gen 4:1 geboren. Het heeft me altijd een nogal vreemde straf geleken om voor iemand iets moeilijker te maken zonder dat vergelijkingsmateriaal voor handen is. Het komt bij mij een beetje over als een Ethiopiër vertellen dat hij geen kaviaar meer krijgt. maw: hoewel er in het begin van de Bijbel niet over gesproken wordt, zijn er wel degelijk passages die mij doen vermoeden dat er andere mensen waren. Maar nu zal ik me wel behoorlijk op glad ijs begeven.

Zoals eerder genoemd zegt de Bijbel (Genesis 5:4) dat Adam en Eva behalve Kaïn, Abel en Seth nog vele zonen en dochters hebben voortgebracht. Simpel dus trouwde men toen met zijn eigen zus. Op zich zijn we allemaal broers en zussen van elkaar. Dus toen Kaïn vertrok met zijn vrouw, vertok hij met zijn zus. Maar niet alleen toen speelde dit een rol. Na de Zondvloed, waren er ook maar 8 personen over. De kinderen van Sem, Cham en Jafeth trouwden dus ook met elkaar. Waarom kon het toen wel en nu niet? Dit omdat Adam en Eva volmaakt waren. Dit hadden ze verloren. Maar daar de toenmalige nakomelingen dichterbij die volmaakt waren, waren de kans op afwijkingen geringer. Nu we verder weg zijn zijn de afwijkingen en degeneratie veel groter. Zelfs tussen neven en nichten.

doordat het wederom 1 groot verzinsel is, en een spannend verhaal verkoopt gewoon beter dan de realiteit. god is mac donalds (voor de domme en luie)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100