Had Jezus huisdieren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In een reactie staat iets over het lenen van een ezel bij de intocht in Jeruzalem. Die intocht en het lenen zegt niets over het al dan niet hebben van huisdieren. Het hele evangelie gaat ongeveer over de laatste 3 levensjaren van Jezus. De bijna 30 jaar daarvoor, van geboorte tot begin prediken , ligt weinig van vast. Ook niet of hij danwel zijn ouders (vader was timmerman volgens het verhaal) daarnaast nog een stukje land bezaten met wat verbouw producten voor eigen gebruik en / of huisdieren als geit of schaap. Daarbij denk ik ook aan exodus...tiende plaag. Toen moest elke Jood (en Jezus was een jood) een lam nemen, het slachten en het bloed over de deurposten uit strijken. Kennelijk hadden dus al die joodse gezinnen toen wel schapen en/of geiten...eigenlijk al noodzakelijk om aan wol te komen. Schapen en geiten worden ook wel huisdieren genoemd...en de herder is ook al een bekend fenomeen in de bijbel. Het lijkt mij onwaarschijnlijk dat in die tijd iemand GEEN geit of schaap had en dus geen huisdier.

Daarover is in de bijbel niets terug te vinden. Wel had hij 12 'huisvrienden'. Toegevoegd na 17 minuten: Via de tweede link vind je overigens wel wat informatie over Jezus en dieren, maar ik weet niet hoe betrouwbaar deze is. Een leuk stukje van deze site is wel, dat hij wel van een poes hield op zijn tijd: "Jezus kwam in een dorp en zag daar een kleine poes, die onbeheerd was, en ze had honger en schreeuwde naar Hem. En Hij tilde haar omhoog, hulde haar in Zijn gewaad en liet haar aan Zijn borst rusten. En toen Hij door het dorp liep, gaf Hij de poes te eten en te drinken. En ze at en dronk en betoonde Hem haar dank. En Hij gaf haar aan een van zijn discipelen, een weduwe met de naam Lorenza, en zij zorgde voor haar. "

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Apostel
http://www.universelles-leben.org/cms/nl/w...

Met zijn reizend bestaan lijkt het me zeer onwaarschijnlijk.

Het is niet eens zeker of de persoon Jezus ooit bestaan heeft, laat staan of hij huisdieren had. Mocht hij wel bestaan hebben dan lijkt het me onwaarschijnlijk omdat hij arm was. Huisdieren waren eigenlijk alleen voor de elite in die tijd. Zoals de farao's in Egypte die katten hadden.

In die tijd hadden ze geen huisdieren zoals wij ze hebben. Een dier moest vooral praktisch zijn. Misschien had Jezus een ezeltje of zoiets.

Da's lastig (huisdieren) zonder huis :-)

Theoretisch gezien heeft Jezus wel levende dieren gekocht om te offeren in de tempel, dit staat niet in de bijbel beschreven omdat het voor een Jood de gewoonte was om dit te doen, ook word er een beschrijving gegeven in de bijbel over het laatste paasfeest waarbij traditioneel een lam word geslacht, Jezus heeft zijn discipelen de opdracht gegeven de voorbereidingen te treffen en dus waarschijnlijk een bijbehorend lam te kopen dus Jezus (en zijn volgelingen) hebben dus naar alle waarschijnlijkheid (even een levend) huisdier gehad

Bronnen:
http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=disc...
http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=jood...
http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=jood...

er staat hier niets over in de bijbel maar jezus leefde het normale leven met zijn familie net zoals de meeste mensen dat deden in die tijd. Je kan je dus de vraag stellen hadden de mensen in die tijd huisdieren? Ja die hadden ze maar alleen de rijke lui, de priesters enz.. Het normale volk had weinig huisdieren ze hadden wel dieren maar die waren meer voor vervoer of eten zoals: koeien, ezels,paarden. Maar weinig mensen hadden dieren voor het plezier zoals een kat. Alhoewel kan je zeggen dat een paard ook een huisdier is dus dan kan je zeggen ja. Maar ik versta onder huisdier een dier dat je neemt voor affectie en plezier.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100