Komt het dopen van mensen van het Griekse festival Mercuraliën??

Dit festival ging gepaard met het besprenkelen van hun hoofd, schepen en koopwaar met water van een heilige bron door de kooplieden. Dan werd de zegen van de god afgesmeekt, zowel over de handelsondernemingen die men voor had, als over de listen die men zou gebruiken, en het bedrog dat men van plan was te plegen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, daar komt het niet vandaan. Het dopen heeft een joodse oorsprong. Het wordt in het oude testament al genoemd (dus al van voordat Israël in de Griekse invloedssfeer terechtkwam) http://nl.wikipedia.org/wiki/Doop_%28sacrament%29#Joodse_oorsprong

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Doop_%28sacra...

Uit deze vraagstelling blijkt, dat jij niet in de Bijbel gelooft. Uit de Bijbel blijkt namelijk, dat het dopen is ingesteld door God zelf. Johannes (de Doper) was door God aangesteld om mensen te dopen. De doop was een symbool van berouw van begane zonden. Het was geen 'besprenkeling', maar volledige onderdompeling in water. Jezus zelf werd door Johannes gedoopt door onderdompeling in de rivier de Jordaan. Voor hem was het een teken dat hij volledig bereid was Gods wil te doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100