Wat weet de GV er/ster van en hoe denken jullie over het Opus Dei?

Ik ben van plan de komende dagen een paar vragen te stellen over het katholieke geloof,maar heb wel 2 verzoeken.
1e Speel alsjeblieft de bal en niet de man!
2e Geef je eigen mening,zonder naar een bron te linken!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens mij heeft elke religie of stroming iets positiefs en iets negatiefs. Vaak is de religie afhankelijk van wat je ouders hebben gekozen, daar kun je of in meegaan of er van afzien en zelf iets kiezen. Waarom zouden wij een mening hebben over een bepaalde stroming binnen een religie of een andere ? Ik denk dat degene die het aanhangt het de enige manier van leven vindt. Degene die het niet aanhangt, kent het niet, vindt het, is het er niet mee eens of wil lid worden. Daar is iedereen vrij in. Opus Dei kent de vorm van boetedoening d.m.v. jezelf kastijden. Als dat je troost, doe dat vooral. Daar heeft niemand anders last van. Het is wat anders als ze hun kinderen dat dwingen te doen. Mijn persoonllijke mening is dat iedereen zelf moet uitzoeken welk geloof of levensovertuiging men wil volgen, zolang ze het voor zichzelf houden en niet als missie hebben zoveel mogelijk zieltjes te winnen. Het gedrag van de christenen door de eeuwen heen vind ik verwerpelijk. Er wordt altijd net gedaan alsof het christendom draait om liefde en goedhartigheid terwijl volgens de bijbel die liefde alleen geldt voor mede-christenen. Volgens mij kun je, als je in god gelooft tenminste, best een band met god aangaan zonder een specifieke religie te hebben. Ik weet alleen niet of god bestaat maar het kan een troost zijn voor de mens. Sommigen van ons hebben immers een religieuze gen die er voor zorgt dat die mensen een geloof nodig hebben.

Ik weet alles wat in de bron staat

Commandeer je hondje en blaf zelf. Ik antwoord hier op de manier die mij het beste lijkt. Man en bal worden daarbij dikwijls bespeeld.

Ik als GV er weet niets van/ over Opus Dei.

Een soort kerk binnen de kerk, en een soort RK falange ten dienste van Franco.

Voor zover ik weet is het een fanatieke conservative beweging binnen de RK kerk en als zodanig voor mij afkeurenswaadig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100