Is er een verschil tussen: "tot God bidden" en "God aanbidden" ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bidden is praten met God, Aanbidden is dankbaarheid tonen door je daden laten zien dat je in hem gelooft Dus dingen doen die bij je geloof passen

Ja. Je kunt een bepaalde God aanbidden omdat je hem prijst en in hem gelooft maar je hoeft niet perse tot hem te bidden. Het gebed richten tot god is in feite een soort communicatie met jouw God.

Als je bid dan vraag je om iets bijvoorbeeld voor een betere toekomst of een goeie relatie. En als je aanbidt dan bedankt je hem voor deze wereld en vind je hem/haar een groot iemand

Eigenlijk is het goede antwoord al gegeven. Toch geef ik hier ook mijn antwoord, ter aanvulling. Ja, er is verschil. 'God aanbidden' betekent, dat je in God gelooft, Hem als je Schepper ziet en (uit liefde voor Hem) wilt doen wat Hij van je verlangt. Het gevolg van het feit dat je God aanbidt is dat je 'tot Hem bidt', oftewel: contact met Hem zoekt, met Hem communiceert. Bidden is spreken in gedachten, gericht tot God. In gebed dank je God en je kunt Hem zeggen wat je zeggen wilt en vragen wat je vragen wilt. God hoort je gebed (Hij luistert) en, als het in overeenstemming met Zijn wil is, 'verhoort' Hij je gebed. Dat wil zeggen: hij zorgt ervoor dat je een antwoord of reactie op je gebed krijgt.

Bidden tot God is een communicatie tot hem richten. God 'aanbidden' is hem 'hulde' 'eer en lof brengen 'omdat hij 'God' is.

Hoi Amadeus, tot God bidden is bidden zoals het geleerd is in het onze Vader. het aanbidden - is het loven en prijzen van God, het brengt ons dichter bij de troon van God.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100