Was Jezus ook besneden?

Deze vraag stel ik omdat voordat Jezus geboren werd, de bevolking (van Jezus) Joods was. Is hij dan ook besneden geweest?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, dat wordt beschreven in Lukas 2:21

Bronnen:
http://www.heiligen-3s.nl/heiligen/01/01/0...

Jazeker, en volgens traditie op de 8e dag.

Volgens de overlevering was hij inderdaad besneden. Daarna zijn er weer mensen geweest die daar een mooi schilderij van hebben gemaakt (zie afbeelding). Ook leuk is dat veel kerken claimen de voorhuid van Jezus in hun kluis te hebben liggen! Er zijn bijna twintig kerken in Europa die de heilige voorhuid, of een deel van de voorhuid, als relikwie bewaren. Als zij allemaal gelijk hebben dan moet Jezus een enorme voorhuid hebben gehad als babietje. Blijkbaar was hij door de schepper goed bedeeld ;) In de middeleeuwen was de voorhuid in de belevenis van de christenen een belangrijk religieus object omdat dat het enige deel van Jezus is dat na de Hemelvaart op aarde zou zijn achtergebleven. Nonnen hebben geschreven over visioenen waarin de heilige voorhuid een rol speelde. Overigens zijn er weer andere religieuze stromingen die geloven dat de voorhuid apart op Hemelvaart zou zijn vertrokken. Via de link kun je iets meer lezen over de voorhuid van Jezus en de besnijdenis zelf.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Voorhuid_van_Jezus

Jezus was zelf ook een Jood, dus ik neem aan dat hij ook gewoon besneden is.

ja, wel besneden (Lucas 2 vers 21), maar: Jezus acht de besnijdenis van ondergeschikt belang, helemaal voor niet-Joden. Hij zegt dat het veel belangrijker is om in Hem te geloven. De juiste hartsgesteldheid (="besnijdenis van het hart") is waar het om gaat. Waar ik dat vandaan heb? Bijvoorbeeld: -Rom 2,28 en verder -Gal 5,6 PS: vanwaar de interesse in dit onderwerp?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100